reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Kasia, kiedy czytam twoje historie to czasami mi sie zdaje ze to moja kolezanka, ma na imie Ula, meza Artura, tescia zrzeba z ktorym musi mieszkac pod jednym dachem i znosic na okraglo, kiedy tylko mam czas trynkne do niej popaplac. Meza nie ma czasami 2 tygodne w domu, takze kobitka ma czasami wszystkiego dosyc, aha zapomnielam dodac ze ma do tego dwojka dzieci, ,w tym maly 1 rok, tesciu sie wpieprza do wszystkiego -straszne.

U mnie znowu jest inny problem , z mama Carlo.Dzwonila bez przerwy co juz upatrzyla dla naszego malego, mebelki, wozek, i takie tam inne rzeczy, raz nam powiedziala ze mamy niczego nie kupowac bo oni wszystko kupia,ze juz maja upatrzone, okropne, jakbym wogole nie miala slowa w tym wszystkim, odrazu przykrocilam rzady kobiety.Choc nie wiem jak to dalej bedzie, narazie wszystko ucichlo.

reklama
Kasiu, właśnie my razem pracujemy i tak tez wyglada a zeby było śmiesznie to ja stanowiskiem pracy jestm wyżej od niego i nietyty on uważa ze ja niegdy niemam racji bo on jest starszy.....też trzymam jeżyk za zębami ale to jest strasznie irytujące wkurzajace:wściekła/y:też sie ciesze ze bedziemy mieli małego skarba mój mąż niema mamy i wiem ze dziecko wiele dla niego znaczy bo jest strasznie ciepłym człowiekiem ciesze sie że mogłam jemu i sobie dac szczęście,
mój teść tez faworyzuje synka starszego ale to juz inny raodzial historii szkoda gadać...
martwie się coś dziś bo mały mało sie rusza rano do mnie zapukał i popołudnie teraz cisza chyba sobie smacznie śpi

ojej Ola...dobrze ze moj Artur jest ze mną i niegdzie nie wyjezdza,bo wtedy to chyba bym oszalała...
wspólczuje Ci ze sie juz tak tesciowa wtrąca do dziecka,przeciez kazda matka chce sama wybrac i zajmowac sie zkaupami dla swojego malenstwa,rodzice czesto mysla ze to co nam oferuja to pomoc,ale czesciej jest tak ze sie a bardzo narzucaja i nie daja nam zyc własnym życiem,czasem się zastanawiam czy ja tez kiedys taka będę,mam nadzieje ze bede potrafiła to rozróznic.

u mnie tescie jakk narazie nie mowia nic na temat dziecka i to mnie tez troche dziwi,bo nie dosc ze nic nie mowia to jeszcze tesc sprawia ze sie denerwuje,oni chyba dopiero uwierza jak zobaccza...albo poprostu sa jacys dziwni i moze dopiero ciąża ich córeczki ich ucieszy.troche jestem w szoku bo nie sadzilam ze beda sie tak zachowywac,a z reszta kto zrozumie tesciow,lepiej sie nimi nie przejmowac,bo nie sa warci ych nerwow,a dzidzius szczegolnie.

Natalko moze dzidzius spi,albo poprostu usadowił się tak ze nie czujesz jak się rusza,nie martw się ja tez tak mam,czesto prze caly dzien nic,ale wieczorkiem sie odezwie,napewno niedługo zapuka do Ciebie ;)

hehe!!!:-D:-D:-D dokladnie z tymi tesciami, trzeba by bylo miec nerwy ze stali zeby sobie wszystko umiec zawsze przetlumaczyc, poprostu sie nie przejmowac i miec swoje zdanie ,w koncu to nasi chlopi, nasze dzieci, nasza rodzina, tak????

Odnosnie tej coreczki to jest dokladnie tak samo u mojej Ulki, biedna boi sie cokolwiek w domu remontowac bo plotki chodza ze dom bedzie przepisany na starsza coreczke tescia, ktora mieszka w Niemczech. Mi sie zdaje ze to juz czasami zlosliwosc starcza przez niego przemawia:eek::dry:

Natalka(imie mojej chesnicy:tak:, kochana, rozbrykana dziewczynka), mysle ze nie masz sie co przejmowac ruchami bobo, dobrze mu w brzuszku i sobie odpoczywa, mysle ze kazdej z nas dzidzius czasami robi sobie przerwe w ruszaniu:tak:

Dziewczyny właśnie robiłam sobie pedicure......och....Boję sie pomysleć co to bedzie za 3 mce... mój bębenek ciągle rośnie:-)

reklama
Bedziemy z dlugimi pazurami u stop chodzic jak te na przyklad
toenails.jpg

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry