reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Jeśli chodzi o leki to brałam Duphaston, teraz Centrum Materna i Magnez z vit. B6. No-spe biorę tylko sporadycznie, w razie potrzeby.
Byłam dzisiaj w Poradni diabetologicznej. Jutro jade na badanie cukru - glukoza 75 i potem okaże się co dalej.

reklama
Ola - prawdą jest że nie wolno przesiadywac na słońcu, no ale nawet jak z pracy do domku czy na spacerek to trzeba się wysmarować, bo w ciąży są predyspozycje do plam, nie wiem jak one się fachowo naywają...​

Rany, plamy?????lepiej sie zaczac ubierac jak te a Afganistanie, co by potem te plamy nie zostaly:szok: Ja znowu slyszalam ze dla bobo jest to tez niezbyt komfortowe, nie lubi za wysokich temperatur a kiedy kobitka ma goraczke to nawet niebezpieczne dla bobo.No coz , trzeba uwazac.

A ja ostatnio mam czas rozmyslania, i tak mysle czasami jak to bylo kiedys, luz blus, momentami nie wierze ze jestem w ciazy, po ostatniej 4 godzinnej rozmowie z moja super przyjaciolka, stwierdzilysmy ze sie ......starzejemy:szok:, hm, ale musze dodac ze jestem z tego powodu bardzo szczesliwa:-D:-D

Jeśli chodzi o ciepło i bobasa, to na pewno nie wolno go nagrzewać, nawet przez brzuszek. Nawet na swiatło źle reaguje, to wyczytałam ostanio. Jak napszykład chodzi mamusia z gołym brzuszkiem i świeci ostre słońce, to maluch potrafi zasłaniać oczka i nawet odwrócić sie tyłem do światła​

Jejku - tyle tu piszemy ostatnio, a dalej dziewczyny z września i października bardziej wygadane od nas - chyba muszę podejrzeć o czym one tak plotkują :-D

Ja mysle ze nas jest poprostu malo, i nie wiem czy tak jest naprawde ale moze nie wszystkie nasze sierpnioweczki maja staly dostep do neta?:-(Dlatego.
A mnie sie wydaje ze i tak u nas jest superancko, kochane dziewuszki jestesmy, czasami mniej rozmowno, czasami wiecej ale zawsze razem:-D

reklama
Mrozik przeniose ta rozmowe o zmarlych na watek glowny bo tam troche za duzo sie chyba rozgadalysmy:-D:-D:-D:-D odnosnie tych podobizn zmarlych - straszne!!!!Bardzo mi nieswojo bylo wtedy,pamietam, smutne.

Do góry