reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sex w ciąży

Tak równiez słyszałam cos na ten temat w dzień dobry tvn było. Wydaje mi sie , że dla takiego malenstwa , ktore bedzie pózniej kroczyc z nami przez zycie , jest warte poswiecie swojego ciała, a mąż bez wzgledu na to powinien nas kochac. A komplikacje po porodzie były są i bedą....

reklama
ewirut1 - to faktycznie nasza wspólna robota :) a jakie fajne są jej efekty.. i po prostu wszystko się zmienia!
co do zmian po dzieciach - gdzie są moje piersi!!! aaaaa...

Laura Palmer- moje troche urosly:-D wiec licze, że moze odrobinka mi ich zostanie ;-):-):-) My bardzo dlugo staralismy sie o to żeby wogole zajsc w ciaze i nie wyobrazam sobie teraz , że ktores z nas bedzie miało pretensje np. mąż ze Twoje ciało sie zmieniło, albo ja sama do siebie ze waze wiecej niz przed ciążą.

po całym karmieniu waga w dół i krąży w okolicach tego co przed.. ale piersi, to już temat chyba na inny wątek ;)
ewirut1 - powodzenia. teraz na pewno wyglądasz extra! jak wszystkie babki w ciąży :))

Ja miło wspominam te doznania podczas błogiego stanu :) i w pełni z wami się zgadzam we wcześniejszej rozmowie.

Ja nie narzekam na przyrost wagi zawsze byłam bardzo chudziutka i zawsze chciałam miec troche wiecej ciałka a teraz czuje sie cudownie i wogole mi to nie przeszkadza ani mojemu mężowi, nadal jestesmy ze soba blisko i jest nam ze soba cudownie:-D:tak: I odczuwam wszytsko całkiem inczaej przy zblirzeniach niż wczesniej- no jak to mówią człowiek uczy sie całe zycie ;-):-)
Miłego dnia:blink:

Kurcze to bardzo trudny temat, czasem się zastanawiam czy dobrze robię wypytując i czytając o tym, bo może powinnam się zdać na to jak będzie tak będzie, jak coś źle to się będzie improwizować i zaradzać ale ciężko się powstrzymać. Dużo też zależy od nas, od naszego nastawienia, od naszej pewności siebie. Wszyscy i kobiety i mężczyźni powinni sobie zdać sprawę że przytyje co się często zdarza, bo to duże zmiany w ciele, w hormonach... nie będzie nigdy taka jak przed ciążą mam na myśli brzuch, piersi, poza tym my się starzejemy i to są procesy które musimy sobie uświadamiać i akceptować. A nie będę przecież latać na wszystkie możliwe korekcje ciała bo trzeba kiedyś też żyć :-)

Ostatnia edycja:
jesteśmy - czy też będziemy - mamami, ale przede wszystkim jesteśmy kobietami i przez całe życie chcemy wyglądać atrakcyjnie - dla naszych partnerów, ale przede wszystkim dla siebie.
czy coś jest w tym nie tak, kusmir?

Drogie Mamy, Może Tatusiowie :) zwracam się do Was z prośbą o wypełnienie krótkiej 3 minutowej ankiety nt.jakości jogurtów dla Waszych pociech. Piszępracę magisterską, jestem mamą 2 letniej Karolki i gdzie jak nie na forum dlaRodziców mogłabym szukać pomocy? :) Bardzo Was proszę o wsparcie bo czerwiec zbliża się wielkimi krokami a badania do pracy nie są zrobione :((

Ankieta - Badanie preferencji zakupowych rodziców dotyczących jogurtów przeznaczonych do spożycia przez dzieci. oto link do ankiety :)

Bardzo dziękuję!
Marta

reklama
jesteśmy - czy też będziemy - mamami, ale przede wszystkim jesteśmy kobietami i przez całe życie chcemy wyglądać atrakcyjnie - dla naszych partnerów, ale przede wszystkim dla siebie.
czy coś jest w tym nie tak, kusmir?

Zgadzam się z Laurą Palmer. Każda kobieta po ciąży chce wyglądać dobrze, wrócić do swojej sylwetki. Nie ma w tym nic złego. Zmiana sposobu odżywiania się, aktywność fizyczna wyjdzie na zdrowie całej rodzinie. A zdrowa Mama to szczęśliwa Mama :)

Do góry