Blackoliwka
Fanka BB :)
Hej kochana, moja córka 8,5 miesiąca ma aktualnie regres snu i tez jest ciężko. Poczytałam trochę i myśle ze dużo pomogłoby gdybys ustaliła jakiś plan dnia i nawet jeśli dziecko nie będzie chciało spać o danej porze to żeby polezalo z tobą w tym czasie w cichej ciemnej sypialni. Moja-w normalne dni idzie spać Ok 20 tej wnocy budzi się 2-3 razy na pierś i zasypia, wstaje 6:30 i ma dwie drzemki w ciągu dnia po 1,5 godziny. Jedna o 9 i jedna o 14. Nie wiem czy w Twojej sytuacji nie wywrocilabym obecnego planu dnia i nie pozwalała spać dziecku po 3 godzinach po 30 minut. Wydłużyłabym chyba czas aktywności do 4-5 godzin i wtedy może pospi dłużej w dzień. W tym wieku taki plan jaki my mamy jest chyba njwlasciwszy. Jeszcze niedawno były u nas 3 drzemki ostatnia Ok 16-17 tej na godzinkę. Probowalas zamoast
Kłaść dziecko o 18 tej położyć o 17 tej na godzinkę i obudzić i żeby pochulalo do 20 tej? Moja gdy za długo spi to ma kiepska noc i właśnie budzę ją żeby nie zakłócać rytmu dnia i nocy. Napisz jeszcze raz ile i w jakich godzinach ma drzemki dzienne
Kłaść dziecko o 18 tej położyć o 17 tej na godzinkę i obudzić i żeby pochulalo do 20 tej? Moja gdy za długo spi to ma kiepska noc i właśnie budzę ją żeby nie zakłócać rytmu dnia i nocy. Napisz jeszcze raz ile i w jakich godzinach ma drzemki dzienne