reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

Basia, nam lekarka w takich sytuacjach zalecała Tantum Verde w sprayu do gardełka 3* dziennie, coby infekcja sie nie rozprzestrzeniła. Raz pomogło a raz nie. Na pewno nie zaszkodzi a i ewentualnie na ząbki ulgę przyniesie. Podaję też w tym samym celu Zyrtec (5 kropli przed snem - dziecko lepiej śpi bo katarek nie przeszkadza). No i możesz też podać Calcium w syropku dla dzieci i tak jak dziewczyny radzą Cebion (nie multi tylko wit C).
I jeśli dużo katarku - odciagaj!!!
Ratujcie sie przed swietami faktycznie:-)

reklama
Baśka do noska polecam na nos Otrivin no i kilka razy dziennie do nosa sól morska np Sterimar no i wyciaganie katarku ja robie to Fridą :-) mozna podac jeszcze Calcium w syropie:tak:

Przy okazji tez skorzystamy bo u nas to samo co u Baski:-( Dzis nawet na spacer nie idziemy bo mam wrazenie, ze po spacerkach to jeszcze gorzej. Moze to pylki? Sama nie wiem. W kazdym badz razie charczy mu w nosie/gardle a frida nie daje rady:-( Moze tego Otrivinu sprobujemy.

KasiaBS masz na mysli takie normalne Tantum verde dla doroslych?

Cicha, tak dla dorosłych. Nam po raz pierwszy lekarka zaleciła podawanie go przy katarku kiedy Zosia miała 3 miesiące - żeby nie dopuścić do zapalenia gardła. Acha, ważne żeby bezpośrednio po psikaniu nie jeść i nie pić.

Kasia dzieki za info. W zyciu by mi do glowy nie przyszlo ze tak mozna.

A przy okazji to musze napisac, ze z dziwnych powodow z zapchanym nosem Julek spi lepiej niz normalnie bo od kilku dni ciagiem do 5.40. Nawet jak sobie pozycji znalezc nie moze to cos poburczy, posteka i jest spokoj. Oby mu tak zostalo i najlepiej jeszcze sie wydluzylo to spanie - tak np. do 7;-):-) Ale to pewnie akurat marzenie-mzonka:-)

U nas odkad wylazł ząbek jakos ucichlo. Ale strasznie się boje bo widze ż edrugie dziasło spuchniete na maxa. A moze to trachnęło to drugie? I bedzie problem z głowy????

a ja wam powiem numer stulecia

Ostanio mały zasypiał ze strasznym płaczem, złością i bardzo bolało mnie serducho... zmieniłam pory zasypiania i nic nie pomogóło.. min 40 min ryku, histeri i awantury
natomiast teraz zasął sam w 15 min bez zająknięcia.. a wiecie dlaczego .. bo dałam mu jego kocyk.. który wcześniej był w praniu !!! Normalnie szok!! nie sądziłam że chodziło o kocyk!!!!! Wziełam go do prania, a później odłożyłam na półkę, ponieważ zamiennik się pobrudził dałam mu owy kocyk ponownie i jak ręką odjął !!!!!
Boże gdybym wiedziała że to kwestia kocyka nie ryczałabym wczoraj !!!!
Do tej pory nie mogę się nadziwić

Fusik slodkie to przywiazanie;-) Od razu mi sie przypomina moj mlodszy brat co to do 5 roku zycia przemycal wszedzie swoj wylenialy kocyk;-)

Moj sypia od malego z takim niby krokodylem i tez widze, ze to pomaga bo jak nie moze zasnac to albo otwiera i zamyka mu paszcze albo tak smiesznie sciska i puszcza (jakby plasteline ugniatal;-)) a jak jest juz bardzo zmeczony to po prostu obejmuje i tyle:-)

reklama
Ola jest bardzo przywiązana do kaczuszki. Piorę ją w nocy, bo w ciągu dnia się nie da. Nigdzie bez niej nie wychodzi i nie usypia. Zawsze ma ją przy sobie. HI, hi a jest brudna, że hej. Staram się ją prać, ale niestety często mi się to nie udaje:-D

Do góry