reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Seks i antykoncepcja

Można można! Tylko nie takie standardowe. Ja się przymierzam, receptę już mam tylko nie po drodze mi do apteki. "Zwykłych" pigułek przy karmieniu piersią nie można, bo to do mleka się przedostaje. Jak się Tymek obudzi i zejdzie z mojej klaty to zerknę na receptę jak się nazywają i napiszę :-).
A jeśli chodzi o czas, kiedy od porodu można współżyć - mnie mówili że jeśli wszystko jest ok to ok 6 tyogdni.

reklama
faktycznie, nawet nie ma zadnego info przy tym leku (w ulotce w internecie ktora znalazlam) by skonsultowac z lekarzem, od razu za to jest ze mozna bezpiecznie stosowac karmiąc piersią;-) a wiec musza miec to sprawdzone.

Bez obrazy Mała.di ale ja tam uważam, że jeżeli nie ma się stalego partnera to czy lubi się prezerwatywę czy nie to jest ona koniecznością żeby niczego nie złapać (syf, hiv itp) a tabletki można dla większego bezpieczeństwa przed ciążą

Co do sexu jako przyspieszacza porodu to chyba jednak dziala;) U mnie bylo tak ze w niedziele wieczorkiem skusilismy sie z M na male co nieco, o 3.15 bylam na porodowce, wiec moze cos w tym jest...;D
Co do anty to ja nie wiem na co sie zdecydowac szczerze mowiac...Tabletek nie chce, boje sie jak moj organizm zareagowalby na hormony,zas prezerwatywy odpadaja...Narazie jeszcze o tym nie mysle, dopiero co ostyglam z porodu, ale kiedys trzeba bedzie o czyms pomyslec...:) Macie jakies sprawdzone metody Dziewczyny??;-)

Bez obrazy Mała.di ale ja tam uważam, że jeżeli nie ma się stalego partnera to czy lubi się prezerwatywę czy nie to jest ona koniecznością żeby niczego nie złapać (syf, hiv itp) a tabletki można dla większego bezpieczeństwa przed ciążą

ja te pigułki chce tak w razie co brać, w sumie bez wiekszego sensu narazie, ale na wszelki wypadek, nie wiem jaki,, wole byc zabezpieczona, rozne rzeczy sie mna swiecie dzieja, a wlasnie z braku partnera teraz jakiegokolwiek nie chce ryzykowac zadnej wpadki.

zreszta tak jak mowilam, samym prezerwatywom to ja już nie ufam :p wiec to tak wlasnie dodatkowo.

(choć tak na marginesie dodam ze jest jeden taki co sie zapowiada na bardzo stałego, i zakochany jest w małej królewnie po uszy..czasem to nie wiem czy on naprawde do mnie przyjezdza, a nie przypadkiem tylko ze wzgledu na nią :-p)

mala.di, to jak on taki zakochany w małej, to pewnie nie mniej w Tobie :-). Najpierw go sprawdź, co by się takim baranem jak poprzedni nie okazał... Teraz musisz być podwójnie ostrożna i podwójnie mądra. Życzę Ci, żeby się wszystko poukładało :tak:.

A ja w sumie nie sięgałabym po pigułki gdyby nie to, że jakoś nie widzę stosowania metod naturalnego planowania rodziny przy karmieniu piersią...:baffled: Może po prostu za mało jednak wiem o funkcjonowaniu organizmu kobiety po połogu. Niech mi się wszystko unormuje, skończę karmić piersią, odstawię pigułki i wrócę do obserwowania swojego organizmu :-). Ale póki co - Cerazette. Będę się musiała tylko sprężyć z przyjmowaniem ich, bo doczytałam się, że trzeba być BARDZO punktualnym przy ich przyjmowaniu. I najlepiej zabezpieczają po ok. 4 godzinach od zażycia. Trzeba o tym pamiętać :-p.

reklama
Udało mi się rozszyfrować bazgroły na recepcie :-). Pigułki nazywają się Cerazette.

Ja je brałam przy Oliśku aż pół opakowania zjadłam-:crazy: myślałam, że mi głowe rozwali tak mnie bolała i nerwowa tylko chodziłam więc odstawiłam je szybko, ale to moze na mnie tak działały.
A powiedzcie mi Dziewuszki o spiralach miała,któraś? Planuje? Kiedy można?

Do góry