reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Seks i antykoncepcja

Dziewczyny,ja zrezygnowałam z celibatu i okazało sie ze po sexie czuje sie duuuzo lepiej,brzuch mieciutki,zadnych skurczy,poprostu bomba!:-)

reklama
U mnie co prawda brzuchol troche twardnieje po ale biorac pod uwage fakt (jak to powiedzala ginka) ze szyjka jest drobna wiec mysle ze to normalne:-) tak sobie mysle ze nie ma co sobie odmawiac:-D teraz poki jeszcze mozna bo potem nie bedzie dluuuugo na to czasu i ochoty pewnie tez nie:dry:

Ja z mialam nieregolarne miesiaczki a ginka nie pytala o to to jej nie mowilam nawet...i mam obiczony termin porodu z dnia ostataniego okresu...ciekawe czy moze i u mnie byc jakas roznica w terminie przez to i czy ma to znaczenie...?:eek:

Agnes92, oczywiście że może być różnica w terminie. Ale najważniejsze - jaki termin wyszedł Ci z pierwszego USG. To jest miarodajne. A że różnica może być jestem tego przykładem - termin przesunięty o tydzień w stosunku do tego, który wyszedłby z OM :-). Warto wiedzieć kiedy się owuluje :-D,

:eek:
ale przeciez obliczajac date z OM bierze sie pod uwage dzien rozpoczecia miesiaczki.. a chyba zadna z nas w tym dniu nie zaszla, tylko okolo tydzien pozniej? bo wtedy przewazne jest owulacja.
ja juz nic nie rozumiem:-p
ja mialam regularne okresy, a wlasnie termin z pierwszego usg opozniony o tydzien

A ja wolalabym wg terminu z pierwszego usg czyli koniec lipca a nie z OM na 8 sierpnia. Chce juz porod miec za soba i najlepiej polog tez i przede wszystkim juz Dzidziusia po drugiej str brzucha:-) zreszta mam jakies dziwne przeczucie ze to jednak lipiec bedzie:tak:

heheh, no nie dziwie sie :-D bo u Ciebie wlasnie ten termin z usg jest bardziej optymistyczny.
u mnie z OM wychodzi 1 sierpnia, a z pierwszego usg 8sierpnia
nie zapominajmy ze termin o czasie moze sie zaczac nawet w 38tyg, wiec calkiem mozliwe, ze urodzisz w lipcu;) ale chyba troche juz wykraczamy poza temat tego wątku:-p

reklama
Do góry