reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Second hand? Allegro?

Ja jestem lumpexowo-allegrową maniaczką. Wczoraj udało mi się kupić odlotowe rurki z zary za uwaga.....1zł hahaha :)
Mój Młody 90% ciuchów ma z lumpeksu i allegro, a pozostałe 10% to prezenty od rodziny i znajomych.
A moja szafa to już chyba 100% made in lumpex bądź allegro ;)

reklama
Moja przyjaciółka jest mistrzynią kupowania w second handach. Zawsze potrafi wyłapać jakiegoś genialnego ciucha i na tyle oryginalnego, że nie znajdzie się podobnego w sklepach.
Ja z kolei lubię zakupy robić w internecie. Na wszelkich portalach aukcyjnych albo ogólnie w sklepach internetowych.

Ja lubię Allegro, znam temat od strony sprzedającego i kupującego i powiem wam, że na Allegro często wielu sprzedawców wyprzedaje towary często po cenach nawet niższych niż ceny producenta. Jak ktoś potrafi szukać może się nieźle obkupić i to za grosze :)

Ja też często buszuję w second handach i przy odrobinie cierpliwości (i szczęścia) znajduję całkiem fajne rzeczy, ale raczej nie kupuję w takich sklepach butów czy płaszczy na zimę. A do allegro podchodzę bardzo ostrożnie, czasami można się nieźle naciąć, szczególnie na aukcjach "oryginalnych" rzeczy - tak naprawdę nie mamy żadnej gwarancji, że Luis Vuitton to Luis Vuitton ;) Już nie mówiąc o jakości zwykłych nie markowych rzeczy.. Czasami chyba warto dołożyć trochę więcej i kupić coś naprawdę porządnego, a duże marki też nie muszą być drogie - słyszałyście o klubie stilago.pl? Tam co chwila są przeceny takich brandów jak Calvin Klein czy Armani, zresztą jest dużo dużo więcej marek, które w Polsce są zupełnie nie znane.

Ja czasem lubię p[oszperać po takich sklepach i nie uważam żeby było to coś złego.. Wręcz przeciwnie można zaoszczędzić jakąś kase i niekoniecznie być niezadowolonym ;]

Ja czasem kupuje na allegro, ale niestety raz dostałam strasznego bubla:-(, kupiłam sweterek, i wyglądał sto razy gorzej niż na zdjęciach, od tego czasu ostrożnie podchodęe do używanych rzeczy na allegro, i uważam że tu przewagę mają secondhandy bo zawsze widzisz zanim coś kupisz, możesz wziąć do ręki i dokładnie obejrzeć, itd Ale minus taki, że trzeba mieć sporo czasu żeby coś ładnego sobie wygrzebać, a na allegro o każdej porze dnia i nocy można sobie wyszukiwać więc i allegro i lumpeksy mają swoje wady i zalety, ale kupować używane rzeczy na pewno warto, bo to spora oszczędność a czasem jakiś oryginalny i niepowtarzalny ciuszek można wypatrzyć i mieć coś innego niż w galeriowych sieciówkach.
Pozdrawiam wszystkie seconhandowe szperaczki :-)

Ja na Allegro ciuchów nie kupują bo mam troszke pokręcona figurę i musze przymierzyć ale lumpki to uwielbiam zawsze cos znajde fajnego.wczoraj kupiłam jeansy za 2 zł i camelowe płaskie kozaczki za 11 zl i płaszcz na jesień czarny za 12 zł takiego miałam farta jak w firmowym sklepie wszystko czekało :-D

reklama