reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Kabaretka To jak możesz to napisz mi potem co się dowiedziałaś. Ty składasz na Białołęce, czy tam, gdzie jesteś zameldowana?

Moja koleżanka dziś urodziła Filipka :) Ona w moim wieku i to już jej drugie dziecko. Tym razem poszło jej szybko, bo pół godziny. Dziś jej rocznica ślubu, więc fajnie się ułożyło z datą porodu :) Miała termin na 10, ja 2 dni po niej, a skoro urodziła dziś, to i ja jakoś po cichu liczę, że i u mnie niedługo coś ruszy.

Ostatnia edycja:
reklama
kabaretka dzieki:)) mam nadzieje ze e 2 miesiace jakos mina sztbciutko:)
bezsenna wyobrazam sobie jak mussz sie denerwowac:D ja jak bede na twpim miejscu to chyba oszaleje:D:D ale za pare dni juz bedziesz miala synka przy sobe i to jest najwazniejszE:)

Kabaretka i Mloda :)) Jesli chodzi o palenie jak sie karmi to mi lekarz powiedzial, ze pozna zapalic, ale pozniej godzinke odczekac przed karmieniem lub sciaganiem mleczka bo ilosc nikotyny juz jest znikoma, wiec ja sie stosowalam do zalecen mojego gin i zaraz po karmieniu szybciutko na klatke i jaralam jak glupia:-D
Ps. Wasze dzieciaczki normalnie cudooooo

Katrinka wszystkiego naj i udanej imprezki

Bezsenna Ty jeszcze w dwupaku?:) Zlituj sie kobitko, pogadaj z Kubulkiem zeby nie przeginal:)

bezssenna jedno becikowe jest przyznawane wszystkim bez wzgledu na dochod. drugie jest juz z opieki spolecznej (tez tysiac)ale najpierw trzeba zlozyc papiery o zasilek rodzinny jesli ci przysluguje (jesli nie przekraczas okreslonego dochodu) to mozna sie starac o dodatek z tytulu urodzenia dziecka. a trzecie to becikowe samorzadowe, jest ono w roznej wysokosci i nie w kazdym miescie. na tej stronie co podawalas jest nr do urzedu miasta zapytaj moze akurat sie cos zmienilo i jest przyznawane
samasamotna humorek dzis niezbyt?ja z tych nudow ide robic nalesniki przynajmniej czas zleci

Dziś był u mnie chrzestny, spojrzał na cenę wózka i się pyta, czy ja zwariowałam :] Mówię mu, że takie są ceny i że to wcale nie jest najdroższy wózek, tylko przeciętny cenowo. Kolejny dowód na to, że faceci nie mają o niczym pojęcia :]
Jeśli chodzi o tą książkę, co poleciła Kabaretka, to mam ją na kompie, mogę wysłać, tylko napiszcie mi na pm swoje maile. Jednak i tak wolę tradycyjne książki.
Kubulek czeka na właściwy moment, więc nie pospieszajcie go :p

kabaretka, mloda1 sliczne te Wasze maluszki :tak:
kabaretka juz naprawde kawal czlowieka z Mikolaja.
mloda1 jeszcze raz gratulacje!!! :-)
katerinka111 wszystkiego najlepszego!!! tak optymistycznie dzis brzmialas na forum, ze milutko bylo czytac. wiec zycze jak najwiecej takich dni w zyciu :tak:mam nadzieje, ze bawisz sie dobrze w knajpce :tak:
Emejj przykro czytac. mnie tez ex wpedzil w zalobe po sobie poraz drugi. trzymaj sie rodziny. on nie ma parawa Ci teraz stawiac warunkow. ehh...
samasamotna kazdy dzien to dzien blizej do porodu. wkoncu i Twoj czas nastapi :tak:
bezsenna ile Ty rozrzutna kobieto zaplacilas za ten wozek? :-D:-D:-D
a ja jakiegos dola zlapalam. czytam Was i czytam i nawet pisac mi sie nie chcialo :-(
bo moglam sobie dzis milo wieczor z kolega spedzic a przez ten durny okres leje sie ze mnie jak z cebra i ten bol krocza... kompletnie niewyjsciowo sie mam. buu

Samasamotna Już wysłałam :)
Krropelka Jak zwykle dobrze napisałaś-'trzymaj się rodziny'. A wózek kosztował 1300. Więc tyle, ile kosztują wózki. Jakbym mu powiedziała, że potrafią kosztować nawet i 2 czy 3 tysiące to pewnie by nie uwierzył :]
Brak okresu to chyba najlepsza rzecz w ciąży. Ułatwiła mi wiele rzeczy. Jak napisałaś o tym okresie, to dopiero sobie przypomniałam, że coś takiego jest i współczuję. Tym bardziej, że pokrzyżowało Ci to plany.

Ostatnia edycja:
reklama
Bezsenna od przebicia pecherza do narodzin minelo 11 godzin ale kroplowke podali mi 6 godzin przed porodem a bole trwaly 2 godziny wiec wszystko szybciutko zlecialo :) a dzien przed porodem musialam wyjsc do sklepu i windy byly zepsute wiec weszlam po schdach na 7 pietro, moze dlatego mi wody odeszly nastepnego dnia?
Gjoasia hehe dobre to z tym Twoim paleniem :) ja czasem podaje mloko modyfikowane wiec bym miala godzinke w sumie zeby zapalic :)
Kabaretka Mikolajek rosnie jak na drozdzach, sliczny jest :tak:
Samasamotna, Bezsenna ja juz sobie niestety przypomnialam jak to jest miec okres, na szczescie nigdy mnie zadne bole nie lapia, ale sama swiadomosc tego jest okropna

Do góry