reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

a ty nie masz jutro lekarza? to wybacz mi moje zakrecenie> bo zrozumialam ze jutro masz wizyte:-)
mloda1 siora twojego ex twierdzi ze on nie dorosl.ja mam tego tez po dziurki w nosie sluchania.co to za wymowka.to jakaz zenada normlanie,matka musi dorosnac odrazu a oni co pol zycia potrzebuja zeby sie oswoic

Ostatnia edycja:
reklama
bezsenna uwierz mi że ten twój nastrój przed samym porodem jest spowodowany hormonami :-).Wiem to bardzo dobrze bo chwilkę temu dokładnie to samo przechodziłam,płakałam jak głupia a sama nie wiedziałam czemu :-).Po porodzie będzie lepiej :-).Naprawdę

milkada fajnie że czasem zaglądasz :-) to znaczy że już masz wprawę przy dzieciaczku :-) a jak się wogóle czujesz? doszłaś już do siebie po porodzie?

karotka witam Cię na forum ... bardzo ale to bardzo Cię proszę żebyś zmieniła stereotyp kobiety dla której "facet byle pił, byle bił ale by był". No co jak co ale na takie traktowanie to już z całą pewnoscią bym sobie nie pozwoliła a tym bardziej nie pozwoliła patrzeć na to swoim dzieciom. Teraz cierpisz Ty i wszystko bardzo przeżywasz a potem będzie to samo czuło dzieciątko. Przynajmniej tyle dla niego zrób i oszczędź takiego widoku.

katerinka uwazaj na siebie kobietko bo jeszcze nie daj Boże cos złego Ci się przytrafi. Skoro musisz odpoczywać to rób to jak najwięcej bez względu na wszystko ... motywację masz bardzo dużą - dobro dzieciaczka.

bezsenna wiem że nie bardzo Cię to pocieszy ale ja przed porodem ryczałam straaasznie ... wyłam jak kojot :) wogóle unikałam już wszystkich bo najbardziej wyprowadzało mnie z równowagi pytanie kiedy w końcu urodzę :) nie odbierałam nawet telefonu bo wszyscy dzwonili i pytali czy to już :) potem jeszcze po urodzeniu Paulisi zanim się wszystko ustabilizowało też troszkę się mazałam, miałam taką jedną nockę że sobie tak zdrowo poryczałam i potem już było coraz lepiej. Siły dodawały mi córeczki i wiedziałam że to dla nich muszę być silna :) Kochana tyle czasu byłaś twarda i dzielna i nie poddawaj się smutkom ... teraz będzie już ogromna radosć :)

Ostatnia edycja:
Katerinka Ale o to chodzi, że ja nie wiem jak się zachowam, jak Kubulek już będzie...
Milkada Ty nie płacz, bo Kubuś to wyczuje... Trochę mnie uspokoiłaś, ale Ty i Kabaretka raczej miałyście euforię przed porodem, a ja wręcz przeciwnie:zawstydzona/y::sad: I nie chodzi o samą kwestię rodzenia, ale o to, co później... Jak dam sobie radę...

hej dziewczyny!
nie nadrobilam lektury. ale postaram sie jutro.
bylam u lekarza i tez nie fajnie. Malutka nisko usadowiona, szyjka miekka i skraca sie. mam duzo lezec liczyc ile mam skurczy jakby co to szpital (cos malo to daje bo leze od 19tc)i czekaja mnie czestsze wizyty u lekarza. tak sobie teraz strasznie wyrzucam ze tyle sie denerwolam do tego 19 tc przez tego dupka tak sie teraz zastanawiam po co?
ide sie kapac i spac
milego wieczorku i kolorowych snow pa

anowi widzisz ty tez masz te same skutki.musimy byc dobrej mysli i zero stresu bo to nam nic nie da,ja dzisiaj wykasowalam numer ex i niech spada na szczaw,kubus jest teraz najwazniejszy
bezsenna na pewno sie ucieszysz ,poplaczesz ale juz ze szczescia i na pewno bedziesz kochac tego malego czlowieka,wszytko bedzie dobrze zobaczysz

Ostatnia edycja:
Anowi Widzisz do czego faceci mogą doprowadzić kobietę i jej dzieciątko :/ Trzeba być potworem, żeby mieć czelność denerwować kobietę w ciąży. Ale faceci jakoś nie mają przed tym oporów...
Katerinka Mam nadzieję, ze tak będzie, bo póki co mam mieszane uczucia odnośnie małych dzieci...

bezsenna poród dla Ciebie to będzie mały pikuś ;-) a potem??? Ty się martwisz co bedzie potem??? prosze Cię ... potem to bedziesz tak szczęsliwa że góry bedziesz jednym palcem przenosić :-D zobaczysz ile dziecko daje siły ... i nie martw się przecież nie jesteś sama, a jakby co to masz tu nas :tak: wszystko będzie okiej zobaczysz ... mówi Ci to matka dwójki świetnych i szczęsliwych dzieci :tak:

reklama
jak twoje dotkniesz i nakarmisz to samo wszytko przyjdzie,
a te glupie dziady to nawet nie maja pojecia jaka krzywde robia i jakie moga byc tego skutki,ja mam wrazenie ze jak bym poronila to moj by sie chyba jeszcze ucieszyl i klopot z glowy,brutalne ale prawdziwe ....
ale nie dam za wygrana.za mna juz tyle tygodni i jeszcze wytrzymam! innej opcji ie przyjmuje,
corcia sie kladzie do lozka wtulimy sie razem w podusie i chyba spaciu zrobimy,dobrze ze jest ze mna,
dobranoc dziewczyny .niech sie wszystkim juz dobrze uklada

Do góry