reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Bezsenna:) ja byłam z Piotrem na USG bo nie zeszly mu jadra do konca i trzeba zaczac to leczyc, a dupek. ktory mnie tak potraktowal jest jego lekarzem a nie moim:)

reklama
Co do porodu przez cesarke - nie polecam skoro nie ma wskazan. Fajnie jest kiedy Ci wyjmuja malenstwo bez bolow, ale pozniej jest katorga. Po normalnym porodzie mozesz isc do ubikacji, wstac do dziecka po paru godzinach i szybciej dochodzisz ogolnie do siebie - Kabaretka teraz jest na czasie:). Po cesarce lezysz z cewnikiem w lozku, nie mozesz normalnie jesc, wstac, bola Cie szwy - powanie ja zrobie wszystko zeby urodzic naturalnie. Zreszta kazda z nas inaczej przechodzi przez porod, mamy inny prog bolu. Ja wspominam I faze koszmarnie, ale samo wyjscie dziecka ok. Moja kolezanka natomiast powiedziala, ze woli rodzic niz isc do dentysty. Co babeczka to inaczej:-)

Hmm tu akurat się nie zgadzam - sama miałam cc i byłam i jestem bardzo z tego zadowolona - nie miałam cewnika, jadłam normalnie, nic mnie nie bolało bo na początku dostajesz leki przeciwbólowe w czopkach a później jest już spoko.

Sądzę że tak jak po naturalnym może być świetnie / koszmarnie to i po cesarce może być albo dobrze albo źle - w moim przypadku było naprawdę komfortowo. Mogłam się małą zajmować od razu. Nie byłam wymęczona porodem, i nie miałam problemów z siadaniem.

zobacz i sprawdza sie zasada, ze wazny jest lekarz, ktory to robi i szpitalw jakim jestes. Ja widzialam dziewczyny po cesarce 4 lata temu i strasznie plakaly, ale w moim szpitalu to chyba norma, ze nic nie robia zeby ci ulzyc i zostawiaja sama sobie

u mnie cesarka i dziewczyna wychodzi po 2 dniach ze szpitala,z braku miejsc.dla mie paranoja jka ktos naprawde nie ma sil to wspolczucia.zreszta kazdy pzrechodzi inaczej.
mój młodszy syek kończy w lipcu 2 latka:)rodzilam w prywatnej klinice,mimo to zostałam wypisana na 3 dzień,takie procedury:]
powiem Wam dziewczyny,że już na drugi dzien chcialam wyjśc,chciało sie do domu i do normaloności,chociaż klinkię pamiętam i doceniam:)
przy pierwszym porodzie(8 lat temu) lezalam 7 dni,w szpitalu Panstwowym,,Mialam 21 lat,błam się jak cholera,Krzyś byl posladkowy i cesarka w 37 tyg. rozwiazali,ale nie wspominam zle:)))

Ostatnia edycja:
ja z corcia samego porodu nie wspominam zle 10 minut i byla ale mialam problemy po bo pani polozna podeszla do mnie jako pierworódki,ale potem przepraszala,tez dwa dni i szlam do domu.
fajnie jak ma sie kogos do pomocy w domu, bo jak ktos jest sam to naprawde,24 na dobe na pelnych obrotach jak ja to mowie:)ja mimo wszystko tez chce urodzic drugie normalnie bo jakos tak swiadomie:)
EWA -27 na tych zdjeciach to twoj partner ,jak wolno spytac? dzieci wspaniale

reklama
Do góry