reklama
Co do porodu przez cesarke - nie polecam skoro nie ma wskazan. Fajnie jest kiedy Ci wyjmuja malenstwo bez bolow, ale pozniej jest katorga. Po normalnym porodzie mozesz isc do ubikacji, wstac do dziecka po paru godzinach i szybciej dochodzisz ogolnie do siebie - Kabaretka teraz jest na czasie. Po cesarce lezysz z cewnikiem w lozku, nie mozesz normalnie jesc, wstac, bola Cie szwy - powanie ja zrobie wszystko zeby urodzic naturalnie. Zreszta kazda z nas inaczej przechodzi przez porod, mamy inny prog bolu. Ja wspominam I faze koszmarnie, ale samo wyjscie dziecka ok. Moja kolezanka natomiast powiedziala, ze woli rodzic niz isc do dentysty. Co babeczka to inaczej:-)
Hmm tu akurat się nie zgadzam - sama miałam cc i byłam i jestem bardzo z tego zadowolona - nie miałam cewnika, jadłam normalnie, nic mnie nie bolało bo na początku dostajesz leki przeciwbólowe w czopkach a później jest już spoko.
Sądzę że tak jak po naturalnym może być świetnie / koszmarnie to i po cesarce może być albo dobrze albo źle - w moim przypadku było naprawdę komfortowo. Mogłam się małą zajmować od razu. Nie byłam wymęczona porodem, i nie miałam problemów z siadaniem.
katerinka111
Fanka BB :)
dzisiaj święto tatusiów!!!! ja uznaje tylko dla tych ktorzy na to zasługują
zobacz i sprawdza sie zasada, ze wazny jest lekarz, ktory to robi i szpitalw jakim jestes. Ja widzialam dziewczyny po cesarce 4 lata temu i strasznie plakaly, ale w moim szpitalu to chyba norma, ze nic nie robia zeby ci ulzyc i zostawiaja sama sobie
katerinka111
u mnie cesarka i dziewczyna wychodzi po 2 dniach ze szpitala,z braku miejsc.dla mie paranoja jka ktos naprawde nie ma sil to wspolczucia.zreszta kazdy pzrechodzi inaczej.
mój młodszy syek kończy w lipcu 2 latkarodzilam w prywatnej klinice,mimo to zostałam wypisana na 3 dzień,takie procedury:]u mnie cesarka i dziewczyna wychodzi po 2 dniach ze szpitala,z braku miejsc.dla mie paranoja jka ktos naprawde nie ma sil to wspolczucia.zreszta kazdy pzrechodzi inaczej.
powiem Wam dziewczyny,że już na drugi dzien chcialam wyjśc,chciało sie do domu i do normaloności,chociaż klinkię pamiętam i doceniam
przy pierwszym porodzie(8 lat temu) lezalam 7 dni,w szpitalu Panstwowym,,Mialam 21 lat,błam się jak cholera,Krzyś byl posladkowy i cesarka w 37 tyg. rozwiazali,ale nie wspominam zle))
Ostatnia edycja:
katerinka111
ja z corcia samego porodu nie wspominam zle 10 minut i byla ale mialam problemy po bo pani polozna podeszla do mnie jako pierworódki,ale potem przepraszala,tez dwa dni i szlam do domu.
fajnie jak ma sie kogos do pomocy w domu, bo jak ktos jest sam to naprawde,24 na dobe na pelnych obrotach jak ja to mowieja mimo wszystko tez chce urodzic drugie normalnie bo jakos tak swiadomie
EWA -27 na tych zdjeciach to twoj partner ,jak wolno spytac? dzieci wspaniale
fajnie jak ma sie kogos do pomocy w domu, bo jak ktos jest sam to naprawde,24 na dobe na pelnych obrotach jak ja to mowieja mimo wszystko tez chce urodzic drugie normalnie bo jakos tak swiadomie
samasamotna
moja mala tez jak narazie ma ulozenie posladkowe myslicie ze moze sie jescze przekrecic??
dziękuję,moje ukochane łobuziaki
na zdjecich mój mąż,ale także bylam samotną mamą niestety i stety bo życie uklada rożne scenariusze
reklama
moja mala tez jak narazie ma ulozenie posladkowe myslicie ze moze sie jescze przekrecic??
nie mam pojecia, czy ma jeszcze wystarczajaco miejsca w brzuszku, ale lekarz powinien Ci powiedziec:-)
Podziel się: