reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Młoda1 Nie będzie, spokojnie ;) Ja w maju na komunii jadłam tort z kabanosem :D
Samasamotna To chyba faktycznie coś w tym musi być ;) Są jeszcze przesądy odnośnie kształtu brzucha. Jak się rozlewa i jest okrągły to dziewczynka, a jak taki do przodu, to chłopiec. U mnie właśnie jest do przodu i tylko sam brzuch przytył, reszta nie.
Abundzu Suwaczek mi nieźle zapieprza ;) Ja zawsze byłam pewna, że córeczkę nazwę Emilka, a w ciąży jakoś mi przeszło i obecnie nie miałabym pomysłu na imię dla dziewczynki. Co do Kubusia, to od paru lat wiedziałam, że tak nazwę ;)

reklama
abundzu ja bym jednak wolala chodzic normalnie do szkoly moze jakos dam rade..musze porozmawiac z mama dokladnie jak to bedzie i cos musimy ustalic bo to juz nie tak dlugo w sumie ;]..rodzilas naturalnie? ja sie tak bardzo boje naturalnego porodu..wolalabym miec cesarke . no ale trudno pozyjemy zoabczymy

bezsenna z tym to akurat niewiem bo ja mam bzuszek do przodu i tez tylko brzuszek ani na twarzy nie widac ani po tylku itp. wszyscy mowią ze ciaza mi sluzy hehe i jatez sie czuje jakas taka ladniejsza;]

bezsenna rozwalilas mnie z tym kabanosem

samasamotna naturalnie. ale ja to jak byłam w ciązy to zawsze sobie myślałam ,ze to dłużej przecież jak 24 godziny nie potrwa i jakoś nie bardzo myślałam o bólu.. ale to moze przez to ,ze ja ciaze tak przechodzilam bezproblemowo z jednej strony a z drugiej to sobie mówiłam ,ze jak ja nie dam rady to niby kto miałby dać :-D

abundzu super masz podejscie:) ja tez ciaze przechodze bezproblemowo ;] az sie czasem dziwie ze tyle nerwow stresow a dzidzia taka zdrowa:) moja kochana:blink: wiesz ja bym sie mogla meczyc ale boje sie ze nie dam rady i z malutka cos bedzie zle zacznie sie dusic albo cos ..;(( tego sie najbardziej boje

Abundzu Bo na tej komunii było tyle jedzenia, że się nie mogłam zdecydować :] Dlatego maczałam kabanosa w bitej śmietanie od tortu :D Sorry, jeśli kogoś obrzydziłam, ale większość z nas tu jest w ciąży, więc to nie powinno nikogo dziwić ;) W sumie to ja przed ciążą miałam takie zapędy-jajko z ketchupem np :p Ale to podobno niektórzy też lubią.
Samasamotna Myślę, że każda ma takie myśli... Ja np. nie ćwiczę mięśni Kegla. Na początku coś próbowałam, ale to męczące bylo dla mnie. Też się boję, że przez to mogę nie dać rady, ale bardzo chciałabym rodzić naturalnie. Mi się kojarzy, że to taka ostatnia wspólna droga z dzieckiem zanim ono przyjdzie na świat. I że skoro ciążę przeszłam razem z synkiem, to poród też chcę. Ja myślałam, że ostatni miesiąc, to będę leżeć i umierać. Tak mi się to zawsze kojarzyło. A tym czasem jest wszystko ok :) Mam siłę siedzieć po nocach, uczyć się, chodzić po zakupy. Myślę, że to, iż źle psychicznie znoszę ciążę zostało mi wyangrodzone chociaż w taki sposób, że się fizycznie niezbyt męczę :]

bezsenna ja sie wlasnie szybko strasznie mecze..pozatym nie cwicze nic..:( niwiem co ,nie umiem,nie chce mi sie,od poczatku bylam pewna ze bede meic cesarke,bo mloda bo to bo tamto..teraz jak uslyszalam ze porod naturalny to szok;D ale po porodzie napewno bylabym bardzoej zadowolona gdybym rodzila naturalnie. poprostu przeraza mnie to :(

hahah Bezsenna kabanosy w bitej smietanie :) mam nadzieje ze Ci smakowaly :) chociaz glupio sie przyznac ale ja kiedys jadlam ziemniaki z ketchupem hehe a moj kuzyn je chleb zamoczony w wodzie z cukrem :) no roznie ludzie jedza :)
Ja nie cwiczylam zadnych cwiczen Kegla czy jak to tam, ale przed ciaza i troche w ciazy tanczylam, lekarz powiedzial ze moge to dalej troche tancze ale przez ten brzuszek ciezko sie tanczy musze powiedziec :) oczywiscie teraz nie tancze tak jak przed ciaza, ale zawsze cos :)

reklama
nieraz sie zastanawiam czy ja nie umialam dostrzec przewidziec ze moj ex tak sie zachowa?moze na cos na jakies zachowania bylam slepa. chce kiedys tam miec rodzine ale jak to zrobic by znow nie trafic na dupka?

Tego niestety nie da się przewidzieć, jestem tego namacalnym przykładem :) Napisałaś że Twój ex i jego mamusia tworzyli dziwny związek, u mnie było podobnie tylko że to byl ex i jego córeczka. Zachowywała się gorzej niż jego kochanka, wogóle stwierdzila że jestem dla niego stanowczo za mloda i nie ma zamiaru dzielić się nim z jakąś obcą babą i dzieciakiem. Stosowala tak rózne szantaże emocjonalne i robiła mu pranie mózgu że aż mi jej teraz żal że w tym wieku ma taką zrytą psychikę. Nie odstepowała go ani na krok zeby tylko sie ze mną nie spotykał i nie mozna było rozmawiać nawet przez telefon bo wpadała w histerię. Były powiedział jasno że się jej nie umie przeciwstawić bo jest zbyt silnie emocjonalnie z nią zwiazany i to jej musi poświecić swoje życie, a ja i dziecko to poprostu pomyłka. Nie raz słyszałam że to była jego wymówka ale czasem przypartując się niektórym widokom przychodziły mi do głowy różne myśli. Czternastolatka która ciągle się klei do ojca to taki trochę niesmaczny widok .... dużo by pisać i to są naprawdę bardzo niesmaczne przykłady i chyba lepiej o tym nie wspominać. Cóż ... są rózne zboczenia ....

Do góry