reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Jestem już po. Sprawa się nie zakończyła. Ponieważ o alimenty i uznanie ojcostwa nadal trwa- to znaczy jest złożona apelacja i pod koniec stycznia ma być rozprawa. I sędzia ustaliła o widzenia na początku lutego. Ale na początku chciała żebyśmy się dogadali co do widzenia. Ojciec chce dziecka z jego rodzicami. Sędzia powiedziała że absolutnie nie. (ha też tego nie chcialam). Ze nie wyobraża sobie takich kontaktów. I jak się apelacja zakończy to dopiero mnie czeka kolejna rozprawa

Julka to ja tu czegoś nie rozumiem. Pisałaś, że ma ograniczone prawa, a teraz że o alimenty i o ojcostwo trwa oraz że będzie apelacja. Czyli nie uznał ojcostwa i były testy DNA? Od czego apelacja? Dobrze, że sędzia sobie tego nie wyobraża, że on miałby z mama przyjeżdżać zobaczyć dziecko... to jakieś dziwne...

reklama
Dziewczyny nie mam jak się z nim dogadać.. ma zakaz zbliżania się do mnie oraz zakaz całkowitego kontaktowania się ze mną. On nie pracuje nigdzie tak jak i jego matka. Mieszkają razem utrzymują się z renty jego dziadków,któzy mieszkają na dole .On z nią u góry. W czwartek mam spotkanie z dzielnicowym i Panią z opieki ... aż się boję ;/

Pierwsza rozprawa była o ustalenie ojcostwa i alimenty . ( nie mam ślubu i byłam sama zapisać dziecko). Dziecko uznał, że to jego ale sąd zasadzie 400zl a dla niego to za dużo i chce płacić 100zl i złożył apelacje. (nadal po mimo wyroku sądu i instancji płaci 100zl). No właśnie to wszystko jest takie dziwne...

Julka jeżeli nie było sprawy o ograniczenie kontaktów to on ma pełne prawa rodzicielskie.
Dziewczyny nie ma sie co pierniczyć z gnojami, bo nawet jeśli nie pracują to liczą się MOŻLIWOŚCI ZAROBKOWE i niech leń smierdzący idzie nawet do dwóch prac. Zdrowy facet spokojnie jest w stanie płacić o wiele wieksza kwote na dziecko zwłaszcza gdy mieszka z mamą.
Ja sie juz uspokoiłam, porozmawiałam z ojcem dziecka w miare rzeczowo i na razie nie wnosze żadnego pozwu. Mam studia i dobrze ze w weekendy bierze małego bo bym miała ogromny kłopot (i koszty) znaleźc mu opiekę, gdyby go brał nawet co drugi tydzien.
Asteraki jak zwykle jestes niezastąpiona ;)
Kajmakowe masz juz termin rozprawy? Kto wniósł o uregulowanie kontaktow?
Luiza napisz czego sie boisz:) być może niepotrzebnie a my na pewno coś pomożemy. Myśle że spotkanie z dzielnicowym jest po to, że ojciec Twojego dziecka będzie miał niebieską karte, to super dla Ciebie i dziecka w przyszłości. A pani z opieki pewnie zaproponuje pomoc psychologa i powie na jakie wsparcie pieniężne mozesz liczyć. Bądź twarda! mnie moj byly uderzył a i tak z nim byłam bo nie wierzylam jak inni mowili ze jak zrobil tak raz to uderzy kolejny. Najtrudniejszy jest pierwszy krok, pierwsza rozprawa a potem zastanawiasz sie po co tyle czekalas...;)

Dziewczyny nie ma sie co pierniczyć z gnojami, bo nawet jeśli nie pracują to liczą się MOŻLIWOŚCI ZAROBKOWE i niech leń smierdzący idzie nawet do dwóch prac. Zdrowy facet spokojnie jest w stanie płacić o wiele wieksza kwote na dziecko zwłaszcza gdy mieszka z mamą.
Właśnie miałam o tym pisać. Mnie się w głowie nie mieści, że zdrowy zamiast iść do jakiejkolwiek pracy woli ciągnąć z renty dziadków (!).

Zmieniły się przepisy, za 3 miesięczną zwłokę w placeniu alimentów można złożyć wniosek do sądu o ukaranie, grozi kara nawet bezwzględnego więzienia. Minister już się cieszy, bierzmy te rewelacje z przymrużeniem oka, bo każdy polityk chce być ważny i dobiera te informacje, które są mu na rękę. Moim zdaniem przepisy, żeby rzeczywiście były skuteczne powinny wymuszać podjęcie pracy przez dłużnika. Jak sobie sam pracy nie umie znaleźć to powinien mieć obowiązek wziąć pierwszą robotę, która zaproponuje mu UP. Tacy ,,niezdolni" do płacenia to w Polsce prawdziwa plaga.

Julka jeżeli nie było sprawy o ograniczenie kontaktów to on ma pełne prawa rodzicielskie.
Ja sie juz uspokoiłam, porozmawiałam z ojcem dziecka w miare rzeczowo i na razie nie wnosze żadnego pozwu. Mam studia i dobrze ze w weekendy bierze małego bo bym miała ogromny kłopot (i koszty) znaleźc mu opiekę, gdyby go brał nawet co drugi tydzien.
Luiza napisz czego sie boisz:) być może niepotrzebnie a my na pewno coś pomożemy. Myśle że spotkanie z dzielnicowym jest po to, że ojciec Twojego dziecka będzie miał niebieską karte, to super dla Ciebie i dziecka w przyszłości. A pani z opieki pewnie zaproponuje pomoc psychologa i powie na jakie wsparcie pieniężne mozesz liczyć. Bądź twarda! mnie moj byly uderzył a i tak z nim byłam bo nie wierzylam jak inni mowili ze jak zrobil tak raz to uderzy kolejny. Najtrudniejszy jest pierwszy krok, pierwsza rozprawa a potem zastanawiasz sie po co tyle czekalas...;)
Nie ma pełnych praw. Ja chciałam mu je zabrać całkowicie a on sam chciał ograniczenie. Co za ojciec sam o to sąd prosi. Podoba mi sie to co napisałaś :) taka prawda!!!! :) o tym więzieniu nie wiedziałam narazie podałam go do komornika i czekam...

na którym roku studiujesz?, jak sobie dajesz radę? :) też studiuje na 4roku (takie inne pytanie) :)

Dziewczyny miałam z nim kontakt po sprawie. On wiedział,ze nie moze sie z emna kontaktowac a ja nie .. List od kuratora dostałam ze tak powiem po fakcie... Dzwonilam do niego a on do mnie. Chcialam wszytsko wyjasnci i sprostowac. A takze uregulowac jego kontakt z malym i chcialam zbey nam pomogl wkoncu finansowo .. w trakcie rozmowy jego matka krzyknela do niego : rozlacz sie a nie jeszcze z nia gadasz. .. Rozmawialam tez znia i jego babcia z zagranicy.. W pewnym monencie nie dalam rady napisalam jego mate ze moge wycofac wszytko ale on musi z malym zostac bo z dzieckiem na komende po schodach z wozkiem nie wejde. .. Nastepnego dnia zadzownil chcial powiedziec co mam napisac.Ale to maminsynek. Znowu w tle cos jego matka mowila. Rozlaczyl sie. Zablokowal moje nr 2. Zadzwonila ona i powiedziala ze nie pomoze mi psycholog tylko psychiatra i to jeszcze jelsi mnie nigdzie nie skieruje do osirodka.Jego rodizna to niestety same problemy. Matka jego byla w takim osrodku kila tam bo kiedys cpala pila itp. Do dzis sie leczy u terapeutow psychologow itp. kazdego by chciala " zbawic i wyleczyc ". On byl w osirodku taak smao wyslala go bo palil papierosy a w koncu to uzaleznienie .. Pail " zielsko " kazda wie pewnie co to jest ;) ... palil palil az zaczal chodzil na terapie na ktore ona go zawozila i mowila ze musi chodzic przez co po prostu go zniszczyla. Chlopak jest nerowwy i ciagle pod kontrola matki. Poniewaz ona nie ma do mnie wstepu do domu potrafila podjechac pod brame i w aucie nie raz rozmawilai kilka godzin. .. Przyjezdzala nawet przywiesc mu pastę do zębów. Ona strasznie kombinuje i boje sie co wymyśli . On w sądzie będzie się bronił i pewnie mówil że ja go porwokowałam zawsze że to moja wina że go do niej nie puszczałam czy coś. Dziewczyny mam milion myśli ! ;/

Hej dziewczyny wiem,ze pewnie było już milion informacji na ten temat. Ale nawet nie mam siły szukać. Miałam jeszcze resztki nadziei,ze tatuś się opamieta,ale niestety olal mnie totalnie,poblokowal na telefonie, na portalach. Nowa kobieta rozpanoszyla się na dobre w jego życiu.... :( powiedzcie mi moje drogie jakie kroki mam podjąć po porodzie, co z 500+ ( mam starszą córkę z pierwszego małżeństwa na która biorę to świadczenie ), co z rodzinnym,co z alimentami ? Wiem , ze ten kretyn nie uzna dziecka. A strasznie mi zależy żeby wziąć szybko jakaś kasę, bo sytuacja mam ciężką. ..... o co mogę wystąpić najszybciej?? Ja z rejestracją dziecka, skoro nie uzna mam podac w urzędzie ojciec nieznany ? Jestem zieloną w tych sprawach, termin porodu się zbliża, a mnie łapię przerażenie. ... :(

reklama
Hej dziewczyny wiem,ze pewnie było już milion informacji na ten temat. Ale nawet nie mam siły szukać. Miałam jeszcze resztki nadziei,ze tatuś się opamieta,ale niestety olal mnie totalnie,poblokowal na telefonie, na portalach. Nowa kobieta rozpanoszyla się na dobre w jego życiu.... :( powiedzcie mi moje drogie jakie kroki mam podjąć po porodzie, co z 500+ ( mam starszą córkę z pierwszego małżeństwa na która biorę to świadczenie ), co z rodzinnym,co z alimentami ? Wiem , ze ten kretyn nie uzna dziecka. A strasznie mi zależy żeby wziąć szybko jakaś kasę, bo sytuacja mam ciężką. ..... o co mogę wystąpić najszybciej?? Ja z rejestracją dziecka, skoro nie uzna mam podac w urzędzie ojciec nieznany ? Jestem zieloną w tych sprawach, termin porodu się zbliża, a mnie łapię przerażenie. ... :(

Dwa razy już Ci odpowiadałam

Malaga mam termin w styczniu :) eks wniósł o kontakty w odpowiedzi na pozew. Ja nie wnosilam o ustalenie kontaktów

Do góry