reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

wychowawczy przysługuje z zusu, jak przepracowałaś 6 miesiecy zanim urodziłaś i dochód twój nie przekracza 548 zł, jak uczysz się to masz jeszcze kaskę z uczelni za urodzenie dziecka (700 zł)... nie wiem czy jest tak samo na działaności

aaaa tak... to ja wiem:-) ja nie jestem kłótliwa:happy2: ja jedynie mówiłam o tym zasiłku dla samotnej, że jak będę mieć alimenty to już nie mam prawa do niego:happy2:

wogóle dziewczyny luzzziiiik:sorry2: kłocicie się niepotrzebnie, cierpliwości troszkę do siebie:tak:

Catedra - do zasilku 170 zl to masz racje; ale do innych zapomog z mopsu, to mozesz sie ubiegac gddy masz "status" samotnej mamy, czyli tak jak pisalam wyzej; no i najwazniejsze, ze wtedy nie licza sie dochody exa do wszystkiego - bo tak to - z exem moze kwota byc wyzsza, no i tez ex moze nie zechciec dac nam swoich rozliczen:wściekła/y: i wtedy d***

reklama
ale malutka.. nie chodzi przypadkiem o rozliczenia za 2009 rok..?

za 2009 rok będzie obowiązywać w październiku 2010. Jak złożysz papiery wcześniej to za 2008 rok. Na pewno

tak bedziesz pobierac zasilke 170 a potem jak ojciec dziecka sie znajdzie to bedziesz oddawac ,dwa razy bym sie zastanowila nad tym!!
ja juz mialam jedna przeprawe z mopsem o oddawanie kasy czyli rodzinnego ,bo pani przeoczyla papierek,wiec malo nie brakowalo ze skonczylo by sie sadem za oszustwo ale udowodnilam ze donioslam umowe na czas!!!

A TY KASIA TYLKO DO MOSPU RUSZ TYLEK , ja nie pisze ci na zlosc ,tylko strasznie irytujesz mnie i nie tylko!!! drazysz temat rzeka,przepisy to przepisy i tyle

mi Pani w mopsie powiedziały, że dopóki nie mam ustalonego wyroku alimentacyjnego i uznanego dziecka to ten zasiłek mi jak najbardziej przysługuje, tylko jak już będe mieć wyrok to musze ich o tym poinformować bo wtedy już nie moge go dostawać.

tak bedziesz pobierac zasilke 170 a potem jak ojciec dziecka sie znajdzie to bedziesz oddawac ,dwa razy bym sie zastanowila nad tym!!
ja juz mialam jedna przeprawe z mopsem o oddawanie kasy czyli rodzinnego ,bo pani przeoczyla papierek,wiec malo nie brakowalo ze skonczylo by sie sadem za oszustwo ale udowodnilam ze donioslam umowe na czas!!!

A TY KASIA TYLKO DO MOSPU RUSZ TYLEK , ja nie pisze ci na zlosc ,tylko strasznie irytujesz mnie i nie tylko!!! drazysz temat rzeka,przepisy to przepisy i tyle

catedra cierpliwosc to mi sie konczy jak ona zaczyna cos walkowac i bedzie znowu parenasie stro n a ona dalej nie rozumie,i od pary dni sa jazdy, bo nie umie swolgowac

Powiedziałam Ci ! zejdz ze mnie kobieto ! z Toba nie gadam i wszystko !

za 2009 rok będzie obowiązywać w październiku 2010. Jak złożysz papiery wcześniej to za 2008 rok. Na pewno

mi Pani w mopsie powiedziały, że dopóki nie mam ustalonego wyroku alimentacyjnego i uznanego dziecka to ten zasiłek mi jak najbardziej przysługuje, tylko jak już będe mieć wyrok to musze ich o tym poinformować bo wtedy już nie moge go dostawać.

Ahaaa już wiem wszystko, super, dziękuję :blink:

Powiedziałam Ci ! zejdz ze mnie kobieto ! z Toba nie gadam i wszystko !
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) ale ja tez czytam forum a ty zejdz dziewczyno na ziemie; jak bys nie zauwazyla tylko ty masz jakis problem ze soba,

wspieramy sie tu od bardzo dawna i naprawde zrozumiesz co to bycie samotna mama jak urodzisz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo narazie tylko ci w glowie przepisy gdzie masz jeszcze na to bardzo duzo czasu,
brak slow,a pamietaj nerwowosc przechodzi na dzidzie ale ty chyba patrzysz w innnym kierunku,

Catedra - do zasilku 170 zl to masz racje; ale do innych zapomog z mopsu, to mozesz sie ubiegac gddy masz "status" samotnej mamy, czyli tak jak pisalam wyzej; no i najwazniejsze, ze wtedy nie licza sie dochody exa do wszystkiego - bo tak to - z exem moze kwota byc wyzsza, no i tez ex moze nie zechciec dac nam swoich rozliczen:wściekła/y: i wtedy d***

Fakt. Ale te zapomogi co pisałam czyli drugie becikowe i rodzinne przysługuje też NIE SAMOTNYM mamom. Te zapomogi są zależne jedynie od kryterium dochodowego.
Jeżeli jestem samotna to dochody exa mam gdzieś. Chociaż u niego to bym akurat skorzystała:-p bo nie ma żadnych oficjalnych dochodów od 7dniu lat:-D

moja mala ma ojca nn z kilku powodów.

powód pierwszy dwa razy nie przyjechał po porodzie mimo że się zapowiadał, przed też nie chciał (chciał zarejestrować na tydzień przed porodem ale ja już wtedy się turlałam i nie miałam ochoty na jeżdzenie po urzędach, wcześniej jak prosiłam to miał mnie gdzieś)
dwa: musiałabym go prosić o różne papiery do becikowego itd a wiedziałam, że będę mieć z tym problem bo zrobi wszystko abym została bez środków do życia (pisał donosy na mnie do zusu, że niby moja umowa o pracę jest fałszywa i zus wstrzymywał mi kasę prawie przez całą ciążę, dostałam przed samym porodem dopiero, po tym jak moja księgowa podosyłała im papiery), zostałabym dzięki niemu bez macierzyńskiego i wszystkiego innego...

ja troszkę inaczej patrzę na wypowiedzi kasi :) bo kwestia peiniędzy nie oszukujmy się jest baaaardzo ważna i daje poczucie pewnej stabilizacji... jak wiesz co Ci przysługuje to wiesz na czym stoisz a to jest bardzo ważne

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) ale ja tez czytam forum a ty zejdz dziewczyno na ziemie; jak bys nie zauwazyla tylko ty masz jakis problem ze soba,

wspieramy sie tu od bardzo dawna i naprawde zrozumiesz co to bycie samotna mama jak urodzisz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo narazie tylko ci w glowie przepisy gdzie masz jeszcze na to bardzo duzo czasu,
brak slow,a pamietaj nerwowosc przechodzi na dzidzie ale ty chyba patrzysz w innnym kierunku,

Nie tobie to wszystko oceniać, to tyle z mojej strony i to jest napewno ostatni post który poleciał ode mnie w Twoją strone, działasz na nerwy wiec - ignor :-)
żegnam.

Fakt. Ale te zapomogi co pisałam czyli drugie becikowe i rodzinne przysługuje też NIE SAMOTNYM mamom. Te zapomogi są zależne jedynie od kryterium dochodowego.
Jeżeli jestem samotna to dochody exa mam gdzieś. Chociaż u niego to bym akurat skorzystała:-p bo nie ma żadnych oficjalnych dochodów od 7dniu lat:-D

powód pierwszy dwa razy nie przyjechał po porodzie mimo że się zapowiadał, przed też nie chciał (chciał zarejestrować na tydzień przed porodem ale ja już wtedy się turlałam i nie miałam ochoty na jeżdzenie po urzędach, wcześniej jak prosiłam to miał mnie gdzieś)
dwa: musiałabym go prosić o różne papiery do becikowego itd a wiedziałam, że będę mieć z tym problem bo zrobi wszystko abym została bez środków do życia (pisał donosy na mnie do zusu, że niby moja umowa o pracę jest fałszywa i zus wstrzymywał mi kasę prawie przez całą ciążę, dostałam przed samym porodem dopiero, po tym jak moja księgowa podosyłała im papiery), zostałabym dzięki niemu bez macierzyńskiego i wszystkiego innego...

ja troszkę inaczej patrzę na wypowiedzi kasi :) bo kwestia peiniędzy nie oszukujmy się jest baaaardzo ważna i daje poczucie pewnej stabilizacji... jak wiesz co Ci przysługuje to wiesz na czym stoisz a to jest bardzo ważne
ok ale do znudzenie o tym samym to wiesz

to twoj ex madroscia nie grzeszyl,czyli co zrobil specjalnie zebys bez kasy zostala,to sie nie dziwie ze go nie podalas
ja mialam tak np,pani z mopsu dzwonilam do ex ze dal zle zaswiadczenie i wywiazala sie ostra dyskusja ale ona twardo ze jak bedzie odmawial to ona to sama zalatw,podaje sie pesel ,nip jak ktso wie i oni maja prawo wystapic o to ,

reklama

No malutka, łatwiej oceniać trudniej zrozumieć, mają rację co nie które.. martwić się dopiero o pieniądze, kiedy nie będę mieć na mleko.. bardzo mądrze.. ale nie istotne.. niech odbierają to jak chcą..:-)

Do góry