reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

asuzanna tak trzymaj,ja mam takie samo zdanie,
ja juz dzis uciekam bo mam dosc a o 8 rano pomiar okien:.wiec spokojnego wieczorku i dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Asuzana Wiesz, z jednej strony jest mi przykro, ale z drugiej to nie wyobrażam sobie jakby miały te ich wizyty wyglądać. To jest dla mnie pan i pani. Prawie obcy ludzie... A dla mojego dziecka nagle będą kochanymi dziadkami? Jakoś trudno jest mi to sobie wyobrazić... Tym bardziej, że przez tyle czasu się nie zainteresowali, nawet nie wiedzą, gdzie mieszkam... Ale czas pokaże, nie mogę się katować głupimi myślami.
Kabaretka Maluszek już nie płacze? Dobrze, że nie musisz być całkowicie sama.

Asuzana Mała ma żółtaczkę, więc nie wiadomo kiedy wyjdą ze szpitala. Marysia jest śliczna i na szczęście nie jest podobna do ex ;) Jest karmiona piersią. Poród był naturalny i bez znieczulenia. Panegiryka dobrze sobie radzi i mówi, że to za sprawą szkoły rodzenia. Mi pewnie też by dużo to pomogło, ale jednak sytuacja mnie przerosła.

Asuzana Mała ma żółtaczkę, więc nie wiadomo kiedy wyjdą ze szpitala. Marysia jest śliczna i na szczęście nie jest podobna do ex ;) Jest karmiona piersią. Poród był naturalny i bez znieczulenia. Panegiryka dobrze sobie radzi i mówi, że to za sprawą szkoły rodzenia. Mi pewnie też by dużo to pomogło, ale jednak sytuacja mnie przerosła.

Ja ani razu nie byłam w szkole rodzenia i dałam rade i to podwójnie więc spoko. Słuchałam sie grzecznie swojej połoznej jak rodziłam i ona mi podpowiadała jak mam oddychać itd ... i pooooszłoooo :-D
Pozdrów gorąco Panegiryke i Marysie :)

Asuzana Mam nadzieję, że i u mnie tak pójdzie ;) Wymyśliłam sobie schody w piątek, więc może wtedy coś ruszy ;) A przede wszystkim ja się ruszę :D Zamiast ciągle leżeć.

Asuzana ja tez bede szczepic platnymi tymi 6 w 1, ale zastanawiam sie nad tymi dodatkowymi jak rotawirus, czy pneumokoki. Obie sa bardzo kosztowne, ale po dzisiejszej rozmowie z pediatra, wydaje mi sie ze warto szczegolnie na rotawirusa zaszczepic. Eh, musze sie popytac. A ty na co swoja mala szczepilas?

Bezsenna ja z toba nie moga, czekam kazdego dnia na smsa od ciebie ze juz rodzisz, a ty nic, oj, twoj kubus chyba daje ci czas. Mam nadzieje ze urodzisz juz wkrotce :)
A Mikolaj dzisiaj grzeczny, podobnie jak wczoraj, chociaz nocke mielismy nie za latwa, bo jak sie obudzil o 3 w nocy to nie chcial spac az do 5.30, a pobudke tak czy siak musielismy miec o 8 bo z rana lekarza, wiec jestem padnieta.
A co do szkoly rodzenia to ja nie chodzilam, i sama nie wiem, czy by mi to cos dalo, bo przez to ze mi wody odplynely, to zabronili mi chodzic, wiec tak czy siak lezalam podpieta do ktg przez caly czas. A oddychac nauczylam sie rodzac :p

Katerinka a ty na co swoja kruszynke szczepilas?

bezsenna mi akurat nic to nie pomoglo ... poprostu Paulisia sama zdecydowała kiedy chce wyjść ... no gdyby dłuzej nie chciala to pan doktor by zadecydował za nią ale zdazyła przed nim :-) ja to sie bałam najbardziej że ona wazyła już około 4 kg i zaczynałam się bardzo bać porodu ... lekarz pod koniec kazał ścisla dietę stosowac zeby jeszcze większa nie była :-D

kabaretka no własnie jestem w trakcie szczepień tej szczepionki 6 w 1 bo ona jest rozbita na 3 dawki i podawana co 6 tygodni, rotawirusy tez bym chciała ale nie wiem czy wydolę finansowo więc narazie tylko wykupiłam te podstawowe.

Ostatnia edycja:
Asuzana Oj, to ja jem coraz więcej. Ciąży nie było widać przez 5 miesięcy, bo też mało jadłam a za to teraz nadrabiam. Nie wiem jednak ile Kubulek obecnie waży, bo ostatnie usg było ponad miesiąc temu.Jem nawet teraz :p
Kabaretka Nie martw się, powiadomię. Rozumiem, że mogę o każdej porze? :> Bo chyba przy synku podział na noc i dzień się zaciera.

reklama
Bezsenna jasne, ze pisz o kazdej porze dnia i nocy - tak wogole, jest pomiedzy tym jakas roznica :p

Asuzana a myslalam ze rotawirusa trzeba podac (pierwsza dawke) w 6 tyg zycia malucha? Eh, musze sie chyba doksztalcic.

Ja sie zegnam, bo maly lezy i zasypia, a ja padam ze zmeczenia. Do jutra dziewczyny.

Do góry