reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

ja nabralam wielkiej ochoty na golobki z kasza gryczana. namowilam siostre (bo we dwojke razniej gotowac hehh)i wczoraj zabralysmy sie za te golobki. :) i dzis skonczylysmy. narobilysmy jak dla wojska, trzy rodzaje z kasza gryczana (moje ulubione)z ryzem i z kasza jeczmienna. wiadomo ile przy goloabkach roboty a siostra ma dwoje dzieci. ale zrobilysmy. :)
samasamotna dzis od popoludnia odpoczywac po tych golabkach. ale czuje sie oki. a ty jak? wspominalas cos ze wczoraj bolal brzusio dzis lepiej.
katerinka ja Malutka bardzo nisko czuje, dziwne uczucie. np jak na boku leze to czuje jak mnie smyra po pachwinach. malo chodze bo sie boje (mam wrazenie ze mi wypadnie)chyba w paranoje popadam. a wiesz jak potrafi zabolec jak mi strzeli kopniaka po pecherzu. oczy w slup !!!
ja to sie boje ze przez te twardnienia brzucha to szyjka dalej sie bedzie skracac. ale musimy wierzyc Wszystkie ze nasze Maluszki beda sie trzymac suwaczkowych terminow

mloda1
niewiem co napisac by bylo ci lepiej. dobrze ze trafilas na forum mi bardzo pomoglo i Wierze ze i tobie pomoze. malymi kroczkami dojdziesz do siebie. ja tez strasznie wylam, moj Tata az wzial urlop z pracy, by mnie niestety pilnowac. tak bylo zle. jakby nie on to niewstalabym z lozka nie zjadla. tylko wyla i spala. ale rodzina zmusila mnie bym sie podniosla, niewiem moze niech mama tata ktos ci bliski z toba pomieszka wesprze cie. Zycze ci z calego serduszka bys sie podniosla, bo tak jak napisalas masz dla kogo zyc. twoje dzieci najbardziej na swiecie cie potrzebuja

reklama
Cześć Dziewczyny,
byłam u ginekologa i cały czas bez zmian. Jest tak samo, jak tydzień temu. Na ktg żadnych skurczy. Mam teraz przychodzić co 2 dni, a jak do niedzieli nic nie ruszy, to zgłosić się do szpitala. Jeśli chodzi o Panegirykę, to dochodzi do siebie, jutro pewnie wyjdą z córeczką ze szpitala. Marysia podobna do niej :) Oby i u mnie tak było...
Nie piszę, bo mam doła od paru dni. Do porodu podchodzę obojętnie. Nie mam już nawet siły płakać, wypaliłam się...Powoli godzę się z losem, ale nadal dość ciężko mi to idzie. Straciłam młodość w wieku 20 lat i to nie jest fajne biorąc pod uwagę jeszcze fakt, że ex nie dorósł wcale a ja przez te 9 miesięcy przeżywałam koszmar...Nie chcę Was więcej dołować...

Anowi
Całą zimę jadłam gołąbki :]
Katerinka Podsumowanie artykułu bardzo trafne.
Gjoasia Też miałam takie myśli...Wolałam skończyć ze wszystkim niż żeby moje dziecko miało takie życie...

bezsenna a ja myslalam ze cie juz zostawia na porodowce:D
ojj glowa do gory widzisz ja stracilam mlodosc w wieku 17 lat ale pogodzilam sie juz z tym czasem mi sie plakac chce jak mi kolezanki mowia ze ida na impreze i wogole..ale trudno sama wybralam teraz musze pniesc konsekwencje bedziemy miec maluszkow ktore beda zawsze przy nas zobaczysz bedzie dobrze

bezsenna sama nie jestes dola ma tez dzisiaj gjoasia,ale dziewczyny glowa do gory i piszcie ile wlezie to naprawde pomaga,ja pamiętam pierwszy wekend szoku boze ja wygladalam jak smierc od piatku do niedzieli wylam nie jadlam i wogole,i wtedy przyszli z pomoca ci ktorych potrzebowlam.ale juz w poniedzialek najwikszego kopa dostalkam u lekarza zaczela plamic lekazrowi sie przyznalam ze tak sie stalo.powiedzial mi wprost ze jak jak poronie nie mam miec do nikogo pretensji tylko do siebie ze to ja jestem teraz odpowiedzialna za tego malego czlowieka i wszytsko zalezy teraz ode mnie a jego mam kopnac w du i koniec,wiecie co jak zimny prysznic to na mnie zadzialalo,
anowi ja tez poprosze garnek golabkow pychotka,oj ja dla mojego kubusia sie poswiece musimy teraz dbac o siebie i przeganiac czarne mysli bo my tylko zle skutki mamy po tym
samasamotna ja to imprezy robia z moja corcia,wlanczamy muze na cala pare i tanczymy do upadlego,przebieramy sie i wogole,mozna ze wszytskiego zrobic dobry pozytek,ja tez uwielbiam tanczyc ale jeszcze zdaze nadrobic w koncu jestesmy mlode mamuski:))))

Ostatnia edycja:
Samasamotna Już nawet nie chodzi o imprezę, to bym przebolała. Przeraża mnie ta odpowiedzialność, siedzenie non-stop z dzieckiem w domu. Jest mi przykro nawet z powodu wakacji na które już miałam plany...Czuję, że wyprzedzam wiekiem rówieśników i to nie jest fajne uczucie...
Katerinka Ja exa kopnęłam w dupę już dawno, ale co z tego, skoro on będzie w moim życiu już na zawsze. A tak niewiele brakowało, żebym już w życiu go nie spotkała. Wystarczyło, żebym zerwała parę tygodni wcześniej... Ale byłam naiwna i nie zebrałam się na to. Czekałam, że może się zmieni... No i teraz mam.

tak jak pisalam golabkow jest narobionych jak dla wojska, takze jak by to bylo mozliwe kazda z Was bym poczestowala! a jutro bysmy poszly na kawalek tortu do Katerinki i odspiewaly jej 100lat.
bezssenna to chyba nie tak ze stracisz mlodosc w wieku 20lat. przeciez bedzie ci rosl twoj synek. napewno skonczysz studia (bo teraz widze ile masz samozaparcia w sobie). znajdziesz prace i pouklada Ci sie.mi sie wydaje ze wiecej zdzialasz razem z Synkiem anizeli bez niego. ja mam 27 lat nic wielkiego przez te 7lat nie zrobilam. no moze zwiedzilam cos, skonczylam studia. fakt moglam wiecej ale nie zrobilam

ja w te wakacje mialam plan jechac do Portugalii ale jeszcze kiedys tam pojade. :)

Ostatnia edycja:
katerinka . masz racje:p trzeba zawsze szukac pozytywnych rzeczy w kazdej sytuacji . ja to sie czasem ciesze ze bylam zmuszona dorosnac tak szybko. bo gdyby nie ciaza to codziennie bym piła i bym miala rok w plecy w szkole . ciaza pomogla mi przejrzec na oczy i ogarnac sie w pore. nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :)

bezsenna a u mnie bylo o trzy tygodnie za duzo i wtedy zaszlam w ciaze,nikt nie dnia w ktorym bylby dobry moment na odejscie,ja tez mialam nie cale 20 jak urodzilam corcie mam odchowana i teraz tez bym wiele mogla a tu widzisz czekamy na kubusia:) ja nie raz myslalam ja to mam dopiero pecha w zyciu ja wale ,ale forum otworzylo mi oczy ze tak nie jest i mozna dalej zyc, i jeszcze bedziesz kiedys sie z siebie smiala, bo ja juz potrafie pomyslec jaka ja jestm glupia tak sie zadreczac
anowi a to widzisz jest ukladanka ja tort ty goląbki i jeszcze barek kabaretki bo tez ma pelny:) kurcze moze nam sie uda kiedys wszystkim spotkac:)
samasamotna ja tez lubilam wieczorkiem jak mala spala drinka piwko czy winko wypic ale mozna ,jeszcze zdazymy sie napic na pewno

ja tez mialam leciec do tunezji ale lekarz nakazuje sie w tej sytuacji wstryzmac,duzo nam kolo nosa idzie ale zycie sie jeszcze dla nas zacznie

Ostatnia edycja:
reklama
samasamotna pisze juz o wiele optymistyczniej. az milo! i tak trzymaj :)
kateinka pieknie nam ta ukladanka wychodzi :) a Krropelka tez cosik by dorzucila ze swojego barku. fajniutko byloby sie razem spotkac. ale czy mozliwe?

Do góry