reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Witam

Nadgonilam to co pisalyscie i rzeczywiscie nie bylo tego duzo, uff. Zreszta mam tak zryta psyche, ze jakbym chciala pokomentowac to bym musiala sobie notatki robic w zeszycie, ktora co napisala, a nie mam sily:). Dzisiaj spalam 3 godziny bo w nocy byla cholerna burza, wiec jakos zmeczona jestem. Teraz popakowalam siebie i synka i jutro ruszamy na wypoczynek. Mam nadzieje, ze net bedzie mi tam dzialal bo normalnie strzele sobie w leb:angry:.
Bezsenna i Panegiryka beda juz mamusiami a ja co w buszu w niewiedzy mam zyc?:-D

reklama
Penegiryka moze i "co dwie glowy to nie jedna", ale ja sie ciesze, ze masz tyko jedna :tak:. a porod przezyjesz. zreszta nie masz wyjscia :-). ja to pamietam, ze podczas skurczy na porodowce wciaz powtarzalam "shit" i "fuck" na zmiane. i do dzis nie wiem dlaczego akurat to. ja klne rzadko a jesli juz to po polsku. i akurat tych slow nie uzywalam nigdy wczesniej ani tez dotad nie uzywam. a podczas porodu powtarzalam je jak automat :-D:-D:-D. kolezanka sie potem ze mnie smiala, ze moze chcialam by polozne szwedki mnie rozumialy. ale jakos na szwedzkie przeklenstwa sie nie pokusilam.
bezsenna to faktycznie moze juz rodzic bez problemu, ale samasamotna to lepiej by bylo hakby jeszcze sie jej dzidzia wstrzymala. mam nadzieje, ze po prostu jest bardzo czyms zajeta i dlatego nie pisze.

anowi82 ja tak mam od rana i jest to krótkie ale dosc bolesne,mam w poniedzialek wizyte to mu powiem,zadzwonilabym ale moze tak jest moze znowu tak ma byc a juz jestem przewrazliwona .

asuzana, czytałam, że chodzisz na siłownie i wracasz do formy ;) Trzymam kciuki, pewnie jak nam tutaj wkleisz fotkę swojego brzucha, na którym będzie tzw. kaloryfer, to pospadamy z krzesełek :)

U mnie w mieście taki upał, że mojej córce nie chce się nawet za bardzo ruszać ;) Przynajmniej basen ma za darmo, taka to pożyje ;))

Kropelka też się cieszę, że mam tylko jedną głowę ;)) Nie mam wyjścia, muszę przeżyć. Bezsenna w ogóle się nie stresuje, łazi gdzieś, zamiast siedzieć na gg i trzymać mnie za rękę hehe ;)))

gojoasia, odpoczywaj i nie martw się netem, na pewno będzie...:))
Pozdrawiam,
P.

Ostatnia edycja:
ja do lekarza nr nie mam; ale i narazie nic wiecej sie nie dzieje to narazie nic nie robie; na necie wyczytalam ze dzieciatka sprawka moze byc bo uciska na nerwy. zapytaj sie lekarza sama jestem ciekawa co to moze byc. a ta butelka chyba nazywa sie bovi. ja o niej czytalam w gazecie. byl test butelek i m.in ta butla byla opisywana. teraz tyle tych butelek ze niewiadomo co wybrac.

Panegiryka żeby sobie zrobić fotkę - akt swojego brzucha to musiałabym się najpierw nieźle napić (i nie mówię o mleku) ... a że ja jeszcze matka karmiąca to nie tak szybko :-D Moja Paulisia tez była leniwa i nie słuchała moich argumentów zeby wyłaziła już z brzucha. 6 dni tam dłuzej siedziała ku mojej rozpaczy.
KRROPELKA fajnie jest czasem na obczyźnie pokląć sobie tak że nikt nie rozumie. Moja ciocia jakiś czas temu wyjechała do niemiec i nie znała jeszcze dobrze jezyka ale znajomi niemcy wiedzieli że jak krzyczy k**** mać to znaczy że jest źle :-D
katerinka111 z każdym niepokojem zawsze lepiej się konsultować z lekarzem na wszelki wypadek. Ja dwa razy w ciazy wyladowalam na pomocy wieczorowej z wysokim cisnieniem. Tak mnie bolała wtedy głowa że nie moglam wysiedzieć.

asuzana no akurat po angielsku to rozumie i gada kazfy szwed. potrafia automatycznie przejsc ze szwedzkiego na angielski :tak:zazdroszcze Ci tej silowni. ja nie umiem sie w domu w te upaly zmusic. zreszta z Fifkiem jest trudno. jak spi odpada jak nie spi tez kicha. no a jak tata sie sie nim zajmuje to tez nie zawsze moge na maszyne wejsc, bo spraw mnostwo. chyba schudne za 10lat :-(

asuzana no akurat po angielsku to rozumie i gada kazfy szwed. potrafia automatycznie przejsc ze szwedzkiego na angielski :tak:zazdroszcze Ci tej silowni. ja nie umiem sie w domu w te upaly zmusic. zreszta z Fifkiem jest trudno. jak spi odpada jak nie spi tez kicha. no a jak tata sie sie nim zajmuje to tez nie zawsze moge na maszyne wejsc, bo spraw mnostwo. chyba schudne za 10lat :-(
To wcale nie taka frajda i to jeszcze w taką pogodę, staram sie chodzić od 8.00 rano żeby nie było jeszcze tak gorąco a i tak jest duchota i po 5 minutach jestem cała mokra. W domu bym nie dała rady a tak chociaż mam pretekst zeby wyjsć SAMA z domku :-) musiałam już trochę wyjsć i na ludzi popatrzeć sobie

reklama
anowi82 nie ta butelka doktor jakis ale wlasnie podobna do lovi i niby sprawdzona i diecko nie ma kolek,ale ja wiem duzotego ja stawialam na aventa , chociaz drogie ale porzadne,
mam w poniedzilek wizyte to zapytam ,a nas chyba czeka nie dlugo glukoza ochydztwo:)
wlasnie robie liste co mam kiedy zaplacic i mam wraznie ze rachunki sie nie koncza tylko szkoda ze pieniazkow zawsze brakuje.jak tak dalej pojdzie bedzie trzeba cos wymyslec pop orodzie dodatkowego,zazdroszcze nie raz kobietom ktore nie musza sie martwic o kase

Ostatnia edycja:
Do góry