reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

a wiecie moze co jest teraz modne na głowie? chcialabym sobie pasemka zrobic czy cos a nie mam pomyslu
Witam wszystkich:))

Jesli chodzi o mode na glowie to mi sie wydaje, ze kolory naturalne teraz sa w modzie, ale ja sama mam pasemka blond a od jesieni do wiosny zawsze nosze kasztan:))
Moim zdaniem powinno sie nosic to w czym dobrze sie wyglada i czuje:)

reklama
KRROPELKA ja kiedys tez mialam dwie lewe do kuchni i wogole nie gotowalam bo moja mama to mistrzyni i nikogo nie wpuszczal ale on top rzechodzi samego siebie:) wiesz podejrzewam ze teraz wtakim stanie to bym to wciagnela,mam takie zachchianki nie ktore ze szok ale taki urok
GJOASIA ja pomyslu nie mam a blond mi bardzo dlugo trzyma wiec z tym sie astanowie

GJOASIA mamy tydzien roznicy? kiedy masz teraz wizyte u lekarza.bo ja w poni i chce isc na usg i zobaczyc ile maly wazy.teraz juz mniejszy stres i wogole chumor lepszy to moze dobrze bedzie,
i jescze jedno pytanko? czy masz mocne te skurcze braxtona? bo ja mam momentami brzuch jak skala

dokladnie katerinka, tylko, ze ja chyba bede rodzic juz 2 pazdiernika bo moj gin pozniej wyjezdza. Wizyte mam 25 lipca bo teraz mialam w czwartek, ale nie wiem ile wazy i mierzy bo skupilismy sie na budowie serca. Brzuch czesto mam twardy jak skala a zwlaszcza wieczorami i boli mnie jakbym juz byla po porodzie, nie dosc, ze brzuch to jeszcze mam wrazenie jakby caly kanal rodny, ale wszystko jest ok

dokladnie katerinka, tylko, ze ja chyba bede rodzic juz 2 pazdiernika bo moj gin pozniej wyjezdza. Wizyte mam 25 lipca bo teraz mialam w czwartek, ale nie wiem ile wazy i mierzy bo skupilismy sie na budowie serca. Brzuch czesto mam twardy jak skala a zwlaszcza wieczorami i boli mnie jakbym juz byla po porodzie, nie dosc, ze brzuch to jeszcze mam wrazenie jakby caly kanal rodny, ale wszystko jest ok
no ja z brzuchem tez mam czesto i gesto i mam nadzieje ze wytrzymam do konca.a tak jakos lecitylko jka za dlugo przy kompie siedze albo dluzej w jednej pozycji to wtedy masakra,'
a z serduszkiem u twojego malca w porzadku??

katerinka gjoasia mamy podobne terminy porodu naszych maluszkow. i tez te skurcze. ja ostatnio u gin bylam 25.06 (22tc)i moja malutka wazyla wtedy 582g, jak czytalam po necie ta waga pasuje na 24/25tc. a ile waza wasze maluszki?
tez sie martwie tymi skurczami ale na ostatnim usg i badaniu gin wyszlo ze jak narazie jest ok (szyjka jej twardoscitp). poszperalam o tym w necie i naczytalam sie roznosci. min ze nastepstwem tych skurczy jest skracajaca sie szyjka macicy, wszystko byloby ok gdyby do porodu zostalo niewiele. a jak narazie to za szybko. moj gin mowila ze mam liczyc te skurcze jak dluzej trwaja brac nospe.
noi skracajaca sie szyjka macicy nie boli. wiem ze panikowac nie mozna ale martwie sie tym. a co wasi lekarze mowia na temat tych skurczy?
samasamotnej dzis na forum brak oby u niej ok bylo.

ANOWI82 ja bylam w 20 tyg i maly wazyl 300g,i teraz chce isc za tydzien to zawsze miesiac .,ja mowilam lekarzowi o tych skurczach to stwierdzilz e to norma i mam sie bac plamien i jak co zaraz do szpitala a tak nie.i grunt to teraz spokoj i duzo odpoczynku zeby donosic tygodnuami
dzisiaj wogole pustki na forum

z serduszkiem wszystko ok i z szyjka tez, wiec lekarz pow. ze mam sie niczym nie martwic, taka moja natura:) Juz sie przyzwyczailam do tego uczucia i jakos funkcjonuje. Najgorzej znosze ranny bil krzyza jak sie chce przekrecic z boku na bok i musze pomagac sobie reka bo jakos sama nie moge:-(
Kurcze i dopisze, ze nie mam pojecia ile teraz wazy ale miesiac temu wszystkie pomiary mialam w normie:) wazyl 298 to tyle pamietam

gjoasia czym dalej to sie nowe dolegliwosci,ale my i tak jestesmy dzielne kobietki:) ja mam teraz problem ze spaniem ,maly sie wierci nad ranem to musze podjesc bo wogole nie zasne.
a moj mowil zeby dobil do 2,5kg i bedzie dobrze

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry