reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

ja mu to wszystko napisalam ze chodzi o zdrowie dziecka ze duzo ryzykuje olewajac te badania ze psuje mi nerwy i przez to moge stracic dziecko to mi odpisal doslownie ( nie wiem czy mnie nie zablokuja :-)) s.p.i.e.r.d.a.l.a.j. :-D:-D:-D:-D w glowie mi sie to nie miesci :-D nieskromnie piszac jakies tam wyksztalcenie mam no ale tego nie potrafie ogarnac swoim rozumkiem jak tak mozna :-Dchyba jestem za glupia zeby zrozumiec co sie kryje w miejscu gdzie powinien byc mozg u tego czlowieka :szok:

reklama
Hej :)

Ja od prawie 6 tyg moja perelke mam po tej stronie brzuszka.
Jakos zyjemy ale czasu na wszystko barkuje, musze pozew napisac, bo tatus okreslil sie ze jednak uzna mala ale jak bylysmy w szpitalu to nawet sie nie zainteresowal a rodzina mu info przekazala.
Tak wiec jakiekolwiek skrupoly puscily i tatusiowi postaram sie prawa odebrac na jednej sprawie odrazu :)

ja mu to wszystko napisalam ze chodzi o zdrowie dziecka ze duzo ryzykuje olewajac te badania ze psuje mi nerwy i przez to moge stracic dziecko to mi odpisal doslownie ( nie wiem czy mnie nie zablokuja :-)) s.p.i.e.r.d.a.l.a.j. :-D:-D:-D:-D w glowie mi sie to nie miesci :-D nieskromnie piszac jakies tam wyksztalcenie mam no ale tego nie potrafie ogarnac swoim rozumkiem jak tak mozna :-Dchyba jestem za glupia zeby zrozumiec co sie kryje w miejscu gdzie powinien byc mozg u tego czlowieka :szok:

zostaw sobie na pamiatke i czytaj do bólu,dobra terapia zeby zrozumiec ze tak naprawde nie warto sobie glowy zawracac takimi palantami ,przeciez to patalachy ,ktore nie potrafia wziasc odpowiedzialnosci

ja teraz spa lazienkowe,manicure ,pedicure , i naprawde robie dla dobrego samopoczucia :) i polecam kazdemu ,dosc zmartwien i trzeba sie wziasc za siebie dla siebie :)

Raczkowa jak to przeczytałam to az mną zatrzęsło:wściekła/y: co za popaprany typ!! zęby mu przestawić to mało! ojj jakby mi tak napisał to by były jego ostatnie słowa w pełnym uzębieniu:wściekła/y: Póki co to raczej mi sie zdarzyło używać podobnych słów jak sie o cos pytał udając zainteresowanego:-D to sie tak nie raz moze wyrwac w nerwach ale nie w takiej sytuacji! ale co on wogole sie nie podczuwa do dzidziusia czy jak? nie chce go uznac? w głowie sie nie miesci jak taki moze byc obojetny na kwestie zdowia własnego dziecka.. ile on ma lat?? a jego rodzice tez maja takie podejscie jak on? moze jego matka zna grupe krwi?
szczerze to w takiej sytuacji bym mu napisała ze mam nadzieje ze kiedys to samo usłyszy od dziecka. I nic wiecej sama pierwsza bym sie nie odezwała.
A tego slicznego smsa zostaw sobie na później moze ci sie przydac kiedys w sądzie. Ja staram sie takie fajne teksty kolekcjonowac bo nigdy nic nie wiadomo.:no:

matitka jak są do tego podstawy to dlaczego miec tu jakies skrupuły. Potem zjawi sie po paru latach i powie ze ma pełne prawa, ze byl niby dobrym ojcem.. wiesz jak to jest..
ja tez pomału zaczynam nad tym myslec bo nie wyobrażam sobie sytuacji ze on kiedys przyjdzie i powie ze zabiera dziecko na jakis czas bez mojej zgody.. a chyba moze tak zrobic mając pełne prawa:-(

emilka87 przeczytałam Twoją historię i normalnie jakbym czytała o sobie :-D:-D Tylko ze ze strony Pana Dawcy u mnie było tak że jak byłam chyba w 8 tygodniu zapadł się pod ziemie i odzywał od święta a pózniej zainteresowała miesiąc przed rozwiązaniem. Teraz widział małą dwa razy i ot taki tatuś :-D Lepiej być samemu i te góry przenosić. Dasz radę, ja dałam to i Ty dasz a maleństwo będzie Twoim największym szczęściem zobaczysz :-)

Raczkowa u mnie spier*** było na porządku dziennym teraz też jest ale z mojej strony jak np chce zobaczyc mała ahahaha dawca z siedmiu boleści a pfff

A u mnie mała ma moje nazwisko. SZanowny Pan dawca nawet nie wspomnial o uznaniu malej wiec co się bede prosić :D. Dziadków moja mała na oczy nie widziała zresztą ja też
:-D aaaaaa no cyrk :-D

Ostatnia edycja:
Raczkowa mi też szczena opadłą jak szanowny przyszły tatuś odpisał, szok. Tak że jak będzie Ci smutno i za nim zatęsknisz przypomnij to sobie!!! I poklep brzusio od cioci z netu żeby mały się za bardzo nie denerwował razem z tobą ;-)
Matinka i dobrze zrób porządek z prawami itp. Pisz na bieżąco jak Ci idzie bo ja też w końcu muszę się kiedyś zebrać i zrobić z tym porządek, ja złożyłam tylko o alimenty nie wiedziałam że to można od razu załatwić. A tak z innej beczki chyba masz błąd w suwaczki.
katerinka111 dobre podejście trochę Spa każdemu się należy J
Emilka87 chyba teoretycznie może np. przyjść do przedszkola i zabrać dziecko w końcu ojciec z pełnymi prawami dlatego chcę wystąpić o odebranie najpóźniej do przedszkola teraz z małym koś jest 24h to teraz nie ma jak J

boszeee kidy to było, ale ten czas leci, a ja jeszcze wtedy głupia byłam i wierzyłam że będziemy razem :-D:-D:-D:-D

u mnie nie minęło jeszcze 5 misięcy od tego czasu, ale też się zastanawiam kiedy to było i jaka ja głupia byłam :-):-):-)

kurde a ja do tego wiesniaka (nie obrazajac ludzi z pieknych wsi) mam nadal jakas taka dziwna akcje ze nie chce go urazic i zrobic mu przykrosci no normalnie sama mam ochote strzelic sobie z liscia w twarz :-D

O boshh, ale jesteśmy głupie, ale ja też tak mam:szok::wściekła/y::wściekła/y: Ale może to wynika z faktu, że jestesmy poprostu dobrymi ludźmi?

powiedz mu ze jest idiotą bo nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji, ze tu chodzi tylko o zdrowie waszego dziecka a to powinno byc dla niego najwazniejsze. Wazniejsze niz jakiekolwiek inne zajecia..

Mówiłam do swojego tak samo, używając prawie identycznych słów i co? Jak grochem o ścianę!:wściekła/y: Oni nie posiadają mózgów, więc na darmo te nasze umoralniające słowa!:tak: A ja nawet nagrałam jak do mnie mówi, że on musi pracować, a nie zajmować się dzieckiem (dodam, że musiałam iść wtedy do szpitala i nie mialam z kim małego zostawić). No cóż dla niego to było nie istotne... Liczy się tylko on:wściekła/y:

zostaw sobie na pamiatke i czytaj do bólu,dobra terapia zeby zrozumiec ze tak naprawde nie warto sobie glowy zawracac takimi palantami ,przeciez to patalachy ,ktore nie potrafia wziasc odpowiedzialnosci

ja teraz spa lazienkowe,manicure ,pedicure , i naprawde robie dla dobrego samopoczucia :) i polecam kazdemu ,dosc zmartwien i trzeba sie wziasc za siebie dla siebie :)

moja siostra mówiła mi tak samo, żebym zapamiętała sobie każde jego złe słowo i wzięła do serca jakim jest człowiekiem

A ja tez wzięłam się teraz za siebie. Przynajmniej ze swoim wyglądem czuję się teraz lepiej i ogólnie mam humor jak nigdy :-):-)

A tego slicznego smsa zostaw sobie na później moze ci sie przydac kiedys w sądzie. Ja staram sie takie fajne teksty kolekcjonowac bo nigdy nic nie wiadomo.:no:

matitka jak są do tego podstawy to dlaczego miec tu jakies skrupuły. Potem zjawi sie po paru latach i powie ze ma pełne prawa, ze byl niby dobrym ojcem.. wiesz jak to jest..
ja tez pomału zaczynam nad tym myslec bo nie wyobrażam sobie sytuacji ze on kiedys przyjdzie i powie ze zabiera dziecko na jakis czas bez mojej zgody.. a chyba moze tak zrobic mając pełne prawa:-(

dokładnie moja kolekcja dowodów sądowych tez rośnie hehe :-)
mając pełne prawa oczywiście, że może tak zrobić

matitka o widzę że tu zdążyłaś napisać zanim mały postanowił się obudzić;-) przy dziecku jakoś czas płynie sto razy szybciej już nie pamietam życia przed NA SZCZĘŚCIE :-D:-D:-D:-D:-D:-D

A dlaczego zachowujemy się zbyt kulturalnie w stosunku do eksów choć oni chamsko może dla tego że jesteśmy poprostu kulturalne :-D:-D:-D ja tam nie zamierzam się zniżać do jego poziomu nie do twarzy mi z takim zachowaniem, ja to nawet muszę bardzo się wkurzyć żeby bluzgnąć, choć jak pracowałam z chłopami na budowie to co drugie słowo, ale poprostu oni inaczej nie wiedzieli że mówię poważnie :-D:-D:-D:-D

kolekcjonuje wszystkie jego smsy i jak wystrzele w sadzie to z butow wyskoczy :-D:-D najbardziej bym sie cieszyla jakby do sadu jeszcze jego mam przyszla bo ona sadzi ze to wszystko moja wina to by posluchala jakiego ma super syna :szok: emilka pytalas ile on ma lat to stary kon 31 a w glowie echo :tak:boje sie tylko ze na rozprawe to on sobie adwokata zalatwi a mi szkoda kasy na to :dry: szukalam jakiegos darmowego prawnika ale tylko pismo moze mi napisac a nie reprezentowac w sadzie co za beznadzieja :dry:

a jak to jest z tymi prawami rodzicielskimi na jakiej podstawie moge je ograniczyc ?

reklama
Raczkowa stary koń powiadasz hmmm mój PAn dawca ma 33 i totalny zanik mózgu :-D:-D

Właśnie ja też nie wiem jak z tymi prawami, bo ja też chyba w końcu formalnie będę musiała wszystko pozałatwiać, żeby sobie nie przypomniał za kilkanaście lat, że córka może alimenty na niego płacić hehe:-D

Do góry