reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Krropelka powaznie tak tanio to wychodzi? ja ostatnio kopuwalam bilety do Anglii, to wyszlo mnie za jedna osobe okolo 300 zl a za Nikosia 200 ;/ moze dlatego, ze to sierpien ;) dziekuje za zaproszenie, ale poki co, mam tyle pracy, ze raczej nie mam czasu na wyjazdy :( a nie chcesz zalozyc sprawy w sadzie o nadanie paszportu Filipkowi? ja bym tak zrobila gdyby mi sie ex nie zgodzil, na szczescie nie bylo problemow i Nikos juz ma paszport, ale nie wiem co bedzie za 2 czy 5 lat

reklama
Ja do tego Sopotu chętnie bym pojechała ale musiała bym gdzieś przenocować bo jestem w ciąży i bym zabrała ze sobą 9 latka ...tak nie ma szans bym dojechała i zaraz wracała...

mloda serio sa takie ceny. tylko trzeba odpowiednio wczesniej nabyc bilet. np. jakby dzis zamowic na poczatek wrzesnia to wlasnie bilet jest po 4zl w kazda strone. a jak doliczyc wszelkie oplaty to wyjdzie wlasnie bilet za 34zl. faktem jest, ze tylko z bagazem podrecznym, ale to jest 10kg wiec jesli wyjazd jest na kilka dni to spoko.
mysle nad tym sadem, ale jakos nie moge sie do tego zabrac. wiem, ze wkoncu bede musiala. u mnie bedzie to o tyle trudniejsze, ze jak juz nawet uzyskam sadowne pozwolenie to potem musze wszelkie papierki tlumaczyc na szwedzki badz polski. a juz calkiem mnie zniechaca fakt, ze paszport jest teraz tylko na rok :no:. przynaj,niej dla takich maluchow. ehh..
moj ex po urodzeniu Fifka zgodzil sie na paszport tymczasowy. a potem mu szajba odbila i tyle :no:

ciesze sie ze pomysl sie spodobal

agnes
a moze bys sie zgadala z jakas dziewczyna moze wiolami i byscie razem jakis pokoik wynajely?moze pomogly by wam dziewczyny z trojmiasta?hmm?

krropelka
szkoda ze CIe nie bedzie. moze za rok?nastepne wakacje?

anowi za rok to wszytsko jest mozliwe. ja sie musze wkoncu zmobilizowac do wyrobienia paszportu Filipkowi. najpier jeszcze raz spytam tego dupka czy na pewno sie nie zgadza. no a potem zostanie mi sad.
moja siostra co chwila mnie meczy, ze mam ten paszport wyrabiac i wkoncu ja odwiedzic. ona chetnie by mnie odwiedzila z synami. tyle, ze synow jest 3. kazdy ma 2 metry wzrostu. no a ja mam jeden pokoj tylko i to nieduzy. wiec bylby problem z ulokowaniem ich wszytskich.
poza tym malonkto chce mnie tu za morzem odwiedzic bo wszytskim za daleko :-(

RATUNKU !!

ALEKSANDER - cały dzień na rękach :( :( zeby oszaleje tak mnei plecy bola ze wyje razme z nim :(

HANIA - daje czadu humorki :(

A TEN DEBIL - zadzownil i powiedzial ze potrzebuje kasy 700zl natychmiast :wściekła/y::-( po cyzm stwierdzi lze w przyszlym tygodniu wyjezdza za granice ze ma wszystk ow dupie,ze do pracy dzis nei poszedl bo go wszyscy obgaduja i przez neigochlopak siedzi juz 36 godzin w pracy - noz k..wa !!!! nei zaplacil ubezpieczenia naklaml siostrze mi i przelozonej w pracy -ktora stwierdzilz ze mi bardzo wspolczoje sytuacji-umowiona jestem z nia na jutro na 7 rano zaplace to ubezpieczenie bo to chodzi tez o mnie i o dzieci !! ja sie wykoncze ...na koniec dodal ze sie zabije i powiesi bo ma dosc ...ze kase kolega musi oddac a nei ma i musi ciagle uciekac ..matko co za debil o dzieci nawet nei zpaytal !! jutro ran oskladma pzoem tez o alimenty pier..le !!

Gada ze sznur miał na szyi ale maz siostry zapukal - a ja ksie okazalo to dominik wogole u niego nie byk !! jak on gra na uczuciach Boze w piekle sie za to bedzie smazyl !! JA do neigo czlwoieku -masz dzieci a on nic tylko "przynajmniej beda mialy odszkodowanie i rente po mnie " Boże nei wytrzymam nerwowo zabija mnie ten czlowiek z kazdym dniem coraz bardziej- poprostu umiera mi serce :(

BOZE OFICJALNIE DZIS PRZEGIĄŁ - NIENAWIDZE GO ZA TO CO ZROBIL !! !! !! !!

Nie zwlekaj tylko szybko skladaj pozew o rozwod i alimenty.Jezeli naprawde zrobi jak mowi i ucieknie za granice to z alimentow nici.I nie przejmuj sie tym co ci gada bo rzeczywiscie gra na emocjach.ON was ma gdzies wiec i TY go miej i skladaj pozew do sądu.

Tak od jakiegos czasu czytam co przezywasz i wydaje mi sie ze jestes od męża uzalezniona.Wiem ze to wspomnienia i emocje i cieżko jest ci sie zdecydowac ale nie poddawaj sie!Walcz o swoje.O pieniadze dla dzieci i siebie:wściekła/y:.ON wie ze moze tobą manipulowac i to robi szantażując.

Z czasem spojrzysz na swoja sytuację inaczej i powiesz-czemu ja zwlekalam z alimentami.

ja ma ustalone z nim notarialnei ze na dzieci placi 1200 zl czy moge to tez napisac w pozwie ?? zaznaczyc kurde nei wiem ja kwyliczyc ile wydaje dokaldnie na dzieic jesli chodzi o jedzenie :/ wlasnie pisze pzoe i rano zanosze !!

Rosi79 ja nie jestem od neigo uzalezniona tznm oze jestem serce a juz sama nei wiem ja poprostu tak idobry czlowiek jestem i ludzilam sie ze zmadrzeje ;/ wiem wiem glupia jestem i tyle !! Boze nei wiem czy dam rade :( zyc m isie nei chce nei dlatego ze juz nas zostwail ale Hania poprostu daje mi tak czadu ,rodzice przezywaja moj tata to jakies 10 lat sie postazal przez ten miesiac tesciu tez :( :( a mi serce peka :( przejmuje sie wszystkim nie mam pojecia co robic :( jak pomoc sobie i rodzicom dzieciom :(

Pomozesz sobie ,dzieciom i rodzicom odchodzac od NIEGO raz na zawsze!

Koszty utrzymania dzieci to liczysz wszystko:jedzenie,ubrania,przedszkole,opiekunka,zabawki,leki,lekarze, jezeli prywatni,pieluchy wszystko co na dzieci wydajesz.Dobrze jakbys miala na to jakies paragony lub faktury.Ja jedzenie to ogolnie podliczylam orientacyjnie ile mala jje,zbieralam tez na wszystko paragony cokolwiek dla corki kupilam.Tylko ze u mnie to bylo tylko mleko i sloiczki jezeli chodzi o jedzenie.I wyszlo na 3 miesieczne niemowle ok 350 zl miesiecznie.
A placi tobie te 1200??daje??jezeli tak to musisz napisac.

I jeszcze jedno_ONI sie zmieniaja ale tylko na GORSZE.Wiec nie łudz sie ze zmadrzeje.

Ostatnia edycja:
reklama
uz sie nei ludze !! Wlasnie rozmawialamz jego siostra -powiedziala ze debil poszedl spac !! i zej utro tez do pracy nei idzie bo nie bedzie swiecil oczami bo ludziom kase wisi-no debil wywala go !!!! i co wtedy ?? nici z alimentow a kredyty !! no debil !!!! ja nei wiem ...

mam troche paragonow i faktur...wiem ile wydaje na pieluchy i mlek ona kszaki gorze jz ogolnym jedzeniem soczkami itp.

Do góry