reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Przyszła mama
Kochaaana poznałam już każdą z Was na tyle by wiedzieć, że po tym co napisałam co nie które panie skomentują to w taki właśnie sposób :-) Macie racje po porodzie wszystko się zmienia, teraz chce się cieszyć moim "aniołkiem" bardziej rodzice naciskają bym w końcu to załatwiła, a ja wole z małą siedzieć i powtarzać jej co 5 sekund jak bardzo ją kocham :-D

Mam wogole problem z ubezpieczeniem małej, tzn. z wyrobieniem karty zdrowia.. jestem już bezrobotna wiec nie mam ubezpieczenia wiec mała nie ma pod kogo podlegać, podobniez powinnam iść się zarejestrować jako bezrobotna, ale przecież w dalszym ciągu jestem na macioerzyńskim..

Carla
Kochana moja to w domu z gołą psioszką leży, a na dwór zakładam pampersa i skromną sukieneczkę taka przewiewną i opaske tylko zeby miała usza schowane, a przecież maja ma dopiero 1,5 miesiaca.. Nelka spokojnie może w samym pampersiku śmigać :)

Kingusia
Super zdjęcia :-) My zabraliśmy aparat na porodówke, ale nawet nikt nie myślał o tym by zdjęcia robić :-)
Wogole sporego dzidziusia urodziłaś, Maja dopiero teraz ma 57 cm i 4,2 :)
Dziś idziemy z Maja i Krystianem na urodziny do Mojej bratowej, pierwsze oficjalne wyjscie :-D
Maja się budzi.. przez tą pogode marudna jest i spać nie chce zbytnio..

BOŻE JAK JA JĄ KOCHAM :-D
Całuje dziewczynki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Moja myszkaa :)

Załączniki

• DSC00644.jpg
    DSC00644.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC00664.jpg
    DSC00664.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC00665.jpg
    DSC00665.jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 50
Kasia Fajna ta Twoja Maja :happy2: Śliczny maluszek :happy2:
Kingusia Mniej więcej o to mi chodziło ;-) Ładne zdjęcia. Ja w szpitalu miałam aparat, miałam mp3 z muzyką, ale jak przyszło co do czego to nie miałam ochoty nawet na muzykę, bo tak mnie bolało. Pamiętam tylko, że cały czas pisałam smsy :-D Zdjęć ze szpitala mam mało też dlatego, że leżałam tam tylko dobę. Mój Kubul też ponad 4 kg ważył, ale wydawał mi się taki malutki, Twoja córeczka nie wygląda na noworodka tak po wielkości patrząc ;-)Duża była :happy2:

Hej! Wpadlam sie pochwalic, ze dzis dostalam decyzje z MOPSu o przyznaniu rodzinnego i dodatku za urodzenie dziecka :-):-):-):-) we wtorek ide do pracy, wiec od razu im wrecze wniosek o urlop wychowawczy i od 2 lipca bede sie wylegiwac z Nikosiem na plazy :-)
Ja sie nie wypowiem na temat sadow, bo nie mialam okazji tam byc :) Z exem uklada mi sie super, jestesmy dla siebie mili jak nigdy hehe moze dlatego, ze ciagle go nie ma ? ;)
Co do basenu, to juz dawno chcialam isc z Nikosiem, ale boje sie o oczy innych ludzi na basenie ;) Oby nie dostali biedni jakiejs zacmy jak mnie zobacza ;)
Moja Mama kupila z Mango Vibro Max ...... troche sie na tym pobujalam, ale zoladek mnie od tego boli, wiec chyba raczej nie dlugo na tym pocwicze, poza tym ja nie wierze w chudniecie po staniu na jakiejs maszynie :)
Kasiu masz sliczna coreczke, ostatnie zdjecie mi sie najbardziej podoba, pieknie sobie spi, mala slicznotka :* a jak jestes na macierzynskim to jestes ubezpieczona, wiec wystarczy, ze pojdziesz wyrobic malej ksiazeczke i tyle :) ja przez miesiac nie bylam ubezpieczona a i tak chodzilam z Nikosiem do lekarza :) a nie bylam ubezpieczona, bo miesiac po macierzynskim jeszcze zostalam w domu, dopiero jak mial 6 miesiecy to poszlam do pracy :)
Kingusia ale Ci zazdroszcze zdjec z porodowki!!!! Ja rodzilam naturalnie, ale i tak chcialabym miec takie zdjecia :) tak jak pisze Bezsenna mi sie tez wydaje, ze Twoja Malutka byla duza przy urodzeniu :) Na zdjeciu, gdzie trzyma ja lekarz, jej stopy wygladaja prawie jak moje ;) tez bylam w UK, konkretnie w Northampton (bede tam tez w sierpniu na tydzien :D ) ..... nie ma co porownywac UK do PL ...... to tak jakby sie porownywalo niebo i ziemie .... ehhh szkoda, ze u nas nie ma tak dobrze jak tam :( .... chcialam wyjechac znow do UK, ale tam bym musiala isc do pracy, a nie mialabym co zrobic z Nikosiem, wiec juz odpada :( a Ty tam pracowalas? Masz jakis macierzynski czy cos?
Charlene moja Mama mnie i moich braci zabrala do zoo, a nastepnego dnia mi powiedziala, ze lisek z zoo zabral mi smoczka :wściekła/y: do tej pory lisow nie lubie hehehe zartuje ;) ja nie mam tego problemu, bo Nikos mi rzadko bierze smoka, jakos nie lubi :) czasami przed snem mu daje tylko, ale tak w dzien, to nie ma potrzeby :) hmmm Twoja corcia juz duza, to pewnie duzo rozumie, mozesz wyprobowac sposob ze zubieniem smoka i szukaniem go (oczywiscie bezskutecznym), kilka chwil i zapomni ;) bo nie wiem jak musztarda ..... czy ona w ogole moze juz musztarde? chyba za ostra co? moze przetnij go i powiedz Malej, ze sie zepsul i powiedz, ze juz nie ma innego .. ? :) Nie wiem, przy dzieciach trzeba kombinowac :)
Nie pamietam co ktora pisala, bo wlasnie nadrobilam, ale teraz postaram sie czesciej zagladac do Was :)
Ostatnio byli dziadkowie Nikosia i zaporsili nas do nich na domek za Gdansk na jutro ..... w sumie sie zastanawialam, ale mysle, ze nawet by bylo fajnie .... tylko, ze mieli dzis zadzwonic sie dogadac dokladnie, ale nie zadzwonili, a ja przeciez nie bede sie prosic nie? :)
Pozdrawiam Was wszystkie i caluje Maluszki :*

Młoda Gratulacje :happy2: A powiedz mi, jak załatwiłaś te zasiłki? Bo masz taki sam układ z exem jak ja, nie? Płaci Ci dobrowolnie, ale nie masz alimentów, to oni liczyli wasze wspólne zarobki, czy jak? Ja nic nie pobieram, nie wiem, gdzie mam z tym iść i jak to jest, jak nie mam alimentów.

Młoda Gratulacje :happy2: A powiedz mi, jak załatwiłaś te zasiłki? Bo masz taki sam układ z exem jak ja, nie? Płaci Ci dobrowolnie, ale nie masz alimentów, to oni liczyli wasze wspólne zarobki, czy jak? Ja nic nie pobieram, nie wiem, gdzie mam z tym iść i jak to jest, jak nie mam alimentów.

masz czas na ten tysiac do roczku kubusia!!!! po tym czasie po prostu przepada a szkoda bo tysiak na ulicy nie lezy idziesz do mopsu po wniosek i dajesz papiery twoje i exa za 2008 i tyle,i oni maja miesiac na rozpatrzenie
a o rodzinne w kazdej chwili

Ostatnia edycja:
Bezsenna dziekuje ;)mialam Ci juz dawno odpisac na ten temat, bo pamietam, ze pytalas, ale ciagle zapominalam :/ ja w MOPS-ie zlozylam wniosek .... staralam sie o rodzinne "razem" z exem, on nie mial zarobkow w 2008, bo caly czas pracuje na czarno :) dlatego brane byly tylko moje zarobki pod uwage, a z moich to na mnie ledwo jest 504 zl haha :sorry2: musialam miec od exa tylko kilka podpisow, zaswiadczenie o zarobkach z 2008 roku i chyba to wszystko :) ciesze sie, ze wszystko mam juz za soba, bo codziennie zastanawialam sie, czy nie policza mi brutto, bo gdyby tak policzyli, to by mi przekroczylo :) A jak tam Kubulek? Chodzi juz? Nikos ma tyle siniakow, ze moi rodzice jak byli w zeszlym tygodniu na weekend na dzialce, to po powrocie Mama zapytala czy katowalam Nikosie hehe ciagle sie gdzies przewraca, ale sam jeszcze nie idzie :) nawet za reke nie chce isc, chyba, ze dam mu dwie rece, to czuje sie pewniej :)
Mam do Was ogromna prosbe :D Powiedzcie mi jakich uzywacie balsamow, oliwek i kremow do twarzy (na slonce) ? Bo ja mam dla Nikosia balsamy i oliwki z niemieckiej firmy (ojciec exa kupuje), ale one tak brzydko pachna :( Nikos wcale nie pachnie niemowlakiem :( a ja bym tak chciala zeby tak ladnie ciagle pachnial :D chyba kupie mu perfum haha
Milkada jak przygotowania do roczku Kubusia ? To juz za 9 dni ..... tak ten czas leci :) Pamietam, ze jak dolaczylam do forum, to akurat wrocilas ze szpitala, bo Ci powiedzieli, ze masz jeszcze czekac (czy jakos tak) a za chwile juz bylas z Kubusiem :)
Katerinka gratulujemy zabka!!!

Ostatnia edycja:
Qitam mamuśki!

Liczyłam dzisiaj na piękną pogodę a tu nici, jakoś chłodnawo we wrocławiu, nudny szay i ponury ten dzień,, ale Kubulek mi to wynagradza, właśnie siedzi u mnie na kolankach i strasznie spodobało mu się jak piszę na klawiaturze.. teraz ciągle tylko pac i pac w nią więc przepraszam za liteowki i milego dnia wam życzę!:) a teraz coś od mojego syna... mklb ubgdcv n. r cxgczex i pac! i pac! i cos mi sie popryestawialo w klawiaturye

Witajcie Kochane!!!

Strasznie długo tutaj nie zaglądałam i muszę przyznać, że stęskniłam się za Wami. Zdążyłam nadrobić tylko kilka ostatnich stron, chociaz jak mam czas to Was podczytuje. Wiktoria rośnie zdrowo :-) Marudzi w upały ale tak to jest od rana do wieczora uśmiechnieta i zaśliniona. Raczkuje po swojemu i łapie sie za wszystko czego jej nie wolno. Od 24 pracuje na cały etat (choć i tak szukam czegoś innego) i ciężko mi się z nią rozstać. Na szczęście zostaje z moja mamą czyli w dobrych rękach. W przyszły wtorek mam druga sprawę i nie wiem co zrobie z Małą :-( Moja mama jedzie ze mną bo będzie świadkiem (nie wiem po co w ogóle swiadkowie), mój tata będzie na wyjeździe, siostry w pracy a ja w kropce. W najgorszym wypadku wezme ja ze sobą, choć wolałabym tego uniknąć. I tak juz się tym stresuje. To dopiero będzie pranie brudów... Z siostrą exa nadal nie mam kontaktu (odkąd powiedziałam jego drugiej o nas). To już półtora miesiąca i chyba nawet juz nie jest mi żal. Tylko żałuje, że ja wybrałam na chrzestną dla mojej córeczki. Za tydzień na pewno spotkamy się na imprezie u naszego wspólnego przyjaciela i zobaczymy jak drętwo będzie. Chciałabym, żeby to juz była ostatnia sprawa... Wielki kamień spadnie mi z serca jak będzie juz po, niezależnie od wyroku. Przyszła Mama ja od razu wniosłam o pozbawienie władzy, chocby z tego względu, żeby nie łazic non stop po sądach. I podobnie do Ciebie ale tez jak do Anowi i Agazoji trafiłam na okropna zołze. Koleżanka z nowej pracy tez miała u nie sprawe, która sie ciągnęła prawie dwa lata :szok: ta babka zawsze stoi po stronie samców. Widocznie zycie jej nie doświadczyło. Muszę juz uciekać. Mam nadzieje, znajdę dla Was więcej czasu.
3majcie się Kochane te "starsze" i te "nowe"!!!

reklama
I po chrzcie... Nie tak miało być qrwa mać!! Nie chce mi się o tym pisać, jestem zła jak cholera!! Idę zapalić!! Wrrr, dobrze że już z głowy!!!

Aneek a Kubuś też z 22.01 :)

Do góry