reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Agutka-fajnie że Ci się podobało na wykładach, ja nie chodzę , bo to by było już za dużo ::)chodziłam już dwa razy i chyba wszystko wiem ;) Pamiętam że jak byłam za pierwszym razem na szkole rodzenia to też byłam pod wrażeniem.Byłam we wtorek u gina i za tydzień 9 sierpnia ściąga mi krążek i już będę czekać na Igora.Oby się szybko urodził , mam taką nadzieję .Gin mówił że jest duży już na 37-38 tygodni, więc albo duży chłopak albo termin porodu będzie o dwa tygodnie wcześniej.Fenoterolu nie biorę . bo i tak nie działał a się żle czułam a pozatym nie ma już co zatrzymywać stawiania macicy , bo i tak mały może się urodzić.Ciekawe jak będę się czuła po zdjęciu krążka ::) już teraz wydaje mi się , że Igor lada dzień wyjdzie , bo tak mi "grzebie" w szyjce ;D

reklama
Adasia,hehe,no ja to pod ogromnym wrazeniem bylam (no i nadal jestem ;) ). :D A najlepsze w tym bylo,to,ze po prawie 2h wykladow,polozna nas wziela na materace,pod glowka byly te worki sako,a w tle relaksujaca muzyka,wiec mi sie taaaaak spac zachcialo,ze szok. ;D Ale widzialam,ze nie tylko mi,hihi. :p
Co do porodu,to tak mysle,ze moze zalozymy temat i zaczniemy obstawiac,ktora pierwsza z nas urodzi? :p Hehe. :D

Przypomnialo mi sie,jak polozna mowila tez o tym,ze,gdy skurcze pojawiac sie beda regularnie co 10 minut i to bedzie trwalo juz godzine,to nalezy czym predzej jechac do szpitala,zeby lekarz stwierdzil,czy porod faktycznie sie rozpoczal. :)
Wkladki w szpitalu nalezy wymieniac przed kazdym karmieniem. Przez pierwsze dni powinno ich sie tracic tak 10-12 sztuk dziennie,no i chodzic nalezy bez majtek,zeby bylo lepsze wietrzenie i szybsze gojenie rany,ale jesli ktos nie wyobraza sobie chodzenia ze scisnieta wkladka pomiedzy udami,to mozna sobie kupic wlasnie majtki jednorazowe,ktore tak bardzo nie przyciskaja wkladek do krocza no i sa przewiewne.U nas w szpitalu daja wkladki,ale jesli u kogos nie (no i do domku),to nalezy kupic najzwyklejsze takie grube,dlugie i zwykle fliselinowe Belli,bo sa najszczelniejsze". :) Najgorsze sa te z siateczka Dry Weave,wiec ich nie kupowac. Podmywac nalezy sie 4-5 razy na dobe.
Jesli chodzi o CC,to kiedys slyszalam,ze nalezy spac tylko i wylacznie na plecach,no i ze 24h nalezy byc przykutym do lozka. Okazalo sie,ze to nieprawda. :) Po 16-18h od podania narkozy,przychodzi personel i sciagaja Was z lozka. ;) No i lezec/spac,mozna jak najbardziej na boku. :)
Jesli chodzi o nacinanie krocza,to w przypadku leworecznej poloznej jest ono nacinane (patrzac jakby wskazowkami zegarka) na godzine 4.20,a przy praworecznej na godzine 7.40. U nas na oddziale sa same praworeczne. ;)

Witam :)

U nas też 23 stopnie na dworze  :D poprostu cuuuuuuuuudownie :) torba spakowana do szpitala, łóżeczko rozstawione...i czekam....tylko się zastanawiam co z moim psem...bo on nigdy na noc sam nie zostawał (w razie czego ;)) chyba sobie poradzi ;)

Margolis...a jak się czujesz...i kiedy wizyta?

miewam ostatnio takie bóle ...nagłe ptrzeszywające jakby mi ktoś wbijał coś w brzuch (świder)....co to może być... :(

Ja dziś troszke popracowałam już (zrobiłam pranko i wczorajsze koszenie).
Odwiedziła mnie bratowa więc posiedziałyśmy sobie torszke przy herbatce i poplotkowałyśmy. teraz Krzyś sobie śpi a ja posiaduję przy kompie no i niedługo trzeba się zabrać za obieranie ziemiaczków na obiadek. A po obiuadku zajęcia z Krzysiem i składanie pranka.

Pogoda jest przyjemna tzn. świeci słonko ale nie jest za gorąco tak ok 25 stopni.

Ja ciągle niedospana chodzę po imprezie poniedziałkowej.U mnie słonko świeci,jest ok 26stopni.Wróciłam właśnie od koleżanki która rodziła w zeszłą niedziele.Maleństwo w dosłownym tego słowa znaczeniu (2800x52) grzeczniutkie,śpi jej po 3,4 godziny.Aż się niemogę doczekac swojego maleństwa. :)

A mój mężulo zrobił taką nakładkę na wannę,na której będziemy stawiać wanienkę Wojtusia,żeby się za dużo nie nachylać ;)
Ja natomiast poprzesadzalam kwiaty ;)
A teraz to znowu mnie tak pachwiny bolą,że szok,ledwie chodzę....

A! i w końcu w mojej częsci Katowic PADA!!!!! ;D

U mnie teraz zaczeło padac.Brzuch mi ciągle twardnieje od jakichś 2,5 godz.połozylam sie na boku ,próbowałam usnąc ale nic to nie daje.Czy coś sie tam dzieje,nic mnie nie boli tylko jest ciagle twardy,ruchy malej czuje.

Mija z tego co pamiętam to chyba łykasz fenoterol? więc spokój ;)
zmien pozycje ciala,jeśli lezysz-wstan i przejdz sie kawalek,jesli siedzisz-połóż się,jeśli chodzisz-usiądź lub połóż.
No i może jeszcze no-spę?

Chwilowo przestało,ale musiałam skorzystac z toalety.i juz z powrotem jest.Czemu tak jest,biorąc fenoterol nie pownnam właśnie tak miec.

reklama
Do góry