reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Agutko gratulacje.. widzisz niepotrzebnie się martwiłaś.. ja zawsze powtarzam, żę nie ma co isę martwić na zapas.. co ma być to będzie i trzeba być dobrej mysli :D

mnie dziś znów jakieś delikatne skurcze męczą, a w dodatku przespałam 2 godziny w dzień i mało przytomna jestem :D

reklama
Agutko bardzo sie cieszę że wyniczki masz dobre ;)

A ja skończyłam prasować reszte tych ubranek dla małej i powiem Wam ze sie przeraziłam bo już nie mam ich gdzie zmieścić. Jeszcze parę dni temu się zamartwiałam że mam tak mało ciuszków że będę musiała sporo dokupić, a teraz ......... mogłabym się nimi dzielić :laugh:

Dziewczyny a powiedzcie mi dlaczego nie można się kąpać jak zaczynają odchodzić wody? czasem zaczynają odchodzić wolniutko, a w szpitalu podczas porodu położne zalecają prysznic z ciepłą wodą podczas skurczy bo to bardzo pomaga na ból?

Agutku widzisz? wiedziałam,że będzie dobrze ;) a i pozdrawiaj mocno Mamooskę ;)

Ja już więcej nie będę szaleć i czujemy się dobrze ;) a na porodówkę to owszem chcialabym ;D ale raczej nic z tego bo jak byłm w piątek u gina to powiedział,że łożysko mam jak nowe,zero zwapnień,szyjka długa i zamknięta więc musiałabym się mooooocno starać,żeby trafic do szpitala przed terminem cc ;)
Acha, u mnie wcale nie padało tylko jakieś takie małe kap,kap :D i okna nadal czyste :laugh:

Wiecie co,ja tez sie ciesze ogromnie,ze te wyniki dobrze wyszly,ale ja tak zawsze zakladam najgorsze,a pozniej czesto mam niespodzianke i wszystko gut sie konczy. :D W ogole w autobusie zaczepila mnie jakas babulenka i sie pyta,czy nie przeszkadzaja mi takie trzesienia w czasie jazdy,no i powiedziala,ze jak na 9 miesiac,to bardzo ladnie sie trzymam. :D A Zuzka wtedy sie tak wiercila,ze szok. ;D Chyba czula,ze to o niej mowimy,hihi. ;)

Mycha jak wody odejdą tokąpać się można tylko w specjalnej wannie z ozonowaną wodą albo wziąć prysznic.. w normalniej nie można, gdyż dziecko już nie jest chronione przez zakażeniami i obrażeniami a jeszcze jest w brzuszku i jego organizm normalnie nie funkcjonuje.. dlatego lepiej sie nie kąpać..

pogoda raczej jesienna, więc przestałam się martwić, że będziemy mieć upały wrześniowe.. choć kto wie czy to nie jest fajne - szybciej schną ciuszki :D

Ja właśnie po wizycie.Przez dwa tygodnie niepowinnam jeszcze urodzic,potem ::) Na temat moich bóli powiedziała żeby narazie się nie przejmowac,dopiero gdy przez 1,5godz będę regularnie co 10 min.Jeśli wyleci czop śluzowy to też nie zapowiada jeszcze porodu i można tak pochodzic dopuki nie zacznie się krwawic tak bardziej nie troszke lub odejdą wody,bo wtedy krew i woda oznaczają zblizajacy się poród.
Mała waży już 2800,więc według niej tak 3200 powinna się urodzic.Ona w ciągu miesiąca przybrała kilogram.Ja przez to też i ważę już 64.Poza tym wszystko dobrze.

Mija dobrze,że z dzidziulkiem wszystko ok ;)

A u mnei była burza i ulewa i jak myslicie? ::) mam zachlapane okna ;D

Agamamaani, trzeba chyba wyraźnie powtórzyć jeszcze raz żeby nie było wątpliwości, że po odejściu wód płodowych NIE KĄPIEMY SIĘ W WANNIE, TYLKO BIERZEMY PRYSZNIC, bo widzę że powstają nieporozumienia z tym zakazem kąpieli. ;) ;D Co innego leżenie w wannie szpitalnej. ;)
Ja tam mam zamiar się dobrze wyprysznicować i wygolić wszędzie (z wyjątkiem głowy :D ;D)zanim pojadę do szpitala. ;)

No i widzisz Agutko, nie potrzebne było martwienie się na zapas (wiem, wiem łatwo powiedzieć). Chociaż za te przeżycia laboratorium powinno Ci odszkodowanie wypłacić, bo jak można tak kobietę ciężarną stresować!! Cieszę się, że wsio o.k. ;) ;D

Ja dzisiaj też odebrałam wyniki, odczyn Coombsa mam ujemny,( może córcia odziedziczy unikatową grupę krwi po mamusi ;)), tylko kurcze martwi mnie trochę hemoglobina 11,5, bo nic się nie zwiększyła. Czy Wy też macie hemoglobine na podobnym poziomie???

reklama
Mija czyli pozostaje ci czekanie ;)

Z tą kąpielą to mnie tez zdziwiło! jak zaczną mi np odchodzić wody i trzeba by było jechać do szpitala to ja też mam zamiar wziąć prysznic. Więc Renee ma rację, nie mieszajcie pojęć kąpiel w wannie a pod prysznicem chyba ze faktycznie to też jest zabronione? ::) ;)

Renee
co do badan to ja wybieram się w przyszłym tygodniu mocz i odczyn Coombsa. A co do wyników to wydaje mi się ze nie masz się czym przejmować bo w ciąży często powiększona jest właśnie hemoglobina i leukocyty i wcale to nie musi świadczyć o tym że coś się dzieje. Zresztą teraz jak już masz wyniki mozesz iść na wizytę. Kiedy masz termin u gina?

Do góry