reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Edi znam ten ból,tyle że z drugiej strony :)Ostatnie dwa dni zajęła nam przeprowadzka,ale hałasowaliśmy tylko po 2 godzinki dziennie od 16-18 :)A dziś nareszcie mamy wszystko z głowy :) Pozostało tylko ciuszki i pierdołki poukładać. Pozdrówka i wytrwałości życzę

reklama
Dzięki dziewczyny, Wiem, że prawdopodobieństwo, że zachoruję jest bardzo małe, ale wiadomo, że teraz jakoś sie to wszystko bardzie przeżywa. A tak na marginesie, muszę przyznać, że strasznie fajnie tak w domu siedzieć bez dziecka :))) Ale jestem matka wyrodna :)

Dziewczyny dzięki za miłe słowa ;)

Aniu ciągle sie zastanawiam do kiedy pracować, bo szkoda mi premi która po prostu przepadni. Ale chyba od sierpnia mnie nie bedzie!! A ty?? ;)

z początku też myślałam, że od sierpnia pójdę na wolne,ale teraz już sama nie wiem. Ostatnio z lekka nie najlepiej się czuje, więc chyba przyspiesze sobie odpoczynek o ok. 2 tyg. Mi tez niestety troche pieniązków przez to przepadnie, zwłaszcza że u nas w firmie na umowie pisze się 900 brutto a na rękę daje znacznie więcej (podobne żeby zaoszczędzić na podatkach),a jak będę na chorobowym to zus wypłaci tylko te 900 zł. Popieprzony kraj!

pozostaje nam tylko ponarzekać ;) muszę to kurde z szefem omówić bo to nie do konca fair. Ja zgodziłam się na te 900 zł żeby on płacił mniej, to teraz jak zus praktycznie będzie mi wypłacał pensję, to on chyba może dorzucić te pare stówek,nie? :) Tylkojak go do tego przekonać?? Aha, Mycha gratuluję studnióweczki, my już na dwie cyferki przeszliśmy :)

Dziewczyny a ja z innej beczki - chciałam sie spytać czy któraś ma kontakt z Aga_Maruzy bo jej ostatni post jest z dnia 28 maja a ostatnia rejestracja to 4 czerwca. Czy któras wie co sie z nią dzieje?

Anno, nie do k0ńca tak jest, że to tylko Twój pracodawca na tym korzystał, bo Ty też i to bardzo - składki płaciłaś mniejsze i podatek też. Ale oczywiście zawsze możesz porozmawiać. Często pracownicy są zatrudniani za takie podstawowe pensje, ale dodatkowe dochody są inaczej rejestrowane, np. jako umowa zlecenie. Nie wiem jak to było u Ciebie.

Marrtruda ja jednakprzy swoim pozostanę - jeśli o mnie chodzi mogę płacić składki nawet dwa razy wyższe,zwłaszcza że z tego naliczą mi przyszła emeryturę lub inne świadczenia. A taką kwotę i takie rozwiązanie zaproponował pracodawca, co było zresztą warunkiem podpisania umowy o pracę. Zgodziłam sie to mam :)

reklama
Edi! Ja też się martwię o Agę. Nic nie wiem ale mam nadzieję, że po prostu miło spędza czas i o nas zapomniała a nie że coś się stało.

Do góry