reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Salon Kosmetyczny

Kasia mnie raczej nie o okres waznosci a o okres na jaki mozna je sobie wlozyc do oka chodzilo. Bo sa chyba takie ktore mozna dosc dlugo nosic bez wyjmowania . Czy teraz to juz standard i wszystkie sa takie? Zupelnie sie nie orientuje....I chyba koniecnie trzeba do okulisty na wzyte przed czy u optyka na szybkiego tez mozna oko zbadac i soczewki dostac?

reklama
Cicha, ja nosiłam tylko takie, które jednorazowo można było mieć te kilka godzin na oku (dzień). Nie orientuje się jakie są inne:sorry:Miałam miesięczne, tzn. jedna para na miesiąc, ale wyjmowane na noc do płynu i jednodniowe - na wieczór do kosza. Pierwszy raz sprawdzała mi oczy okulistka, założyła soczewki, wysłała "na miasto", wróciłam i sprawdziła, czy soczewka nie "lata po oku". Przy niej potrenowałam zakładanie i ściąganie i potem już sama walczyłam. Nie miałam żadnych problemów z obslugą

Ja na co dzień noszę miesięczne tylko na noc zdejmuję do płynu, są jeszcze chyba 3 miesięczne.
Wg mnie bez sensu takie co się nie zdejmuje po co spać w folii na oku;-)

Cicha a jak dużą wadę masz?
Bo ja spora i nie dam rady np na snowboardzie jeździć bez soczewek a w okularach przecież nie wygodnie jak do tego jeszcze gogle dojdą to już w ogóle katastrofa, albo na basenie:-)

Ja nosze okulary od dziecka i w sumie zawsze je mam na nosie. Zdejmuję tylko na noc i do pływania. Nigdy sobie nic przez okulary nie zrobiłam i sa jak część mojego ciała.
Chciałam spróbowac z soczewkami, tyle, że przy moim astygmatyźmie, cylindrach, sferach i nie wiem, czym jeszcze, to moje szkła kosztowały masę pieniędzy. Może powinnam się dowiedzieć, czy ceny spadły.
A swoją drogą wypróbowywałam soczewki własnie na nartach i miałąm takkie głupie uczucie, że od prędkości i wiatru wiejącego w oczy te soczewki mi się jakby wgniatają w oko.

Jak sa dobrze dobrane soczewki to nie ma dyskomfortu:-) mi np lepiej sie prowadzi samochód w soczewkach.

A ceny soczewek znacznie ostatnio spadły.

a ja mialam maly astygmatyzm przed ciaza z Duska...nosilam -0,5 .. i czulam juz ze potrzebuje mocniejszych...nie wiem jak to dziala..ale ciaza mnie uzdrowila:-D(swoja droga bardzo sie odchudzalam..nie jadlam masla...wogole to powietrzem zylam..i zapewne to dlatego...mialam niedobor witamin...

dzis rozmawialismy z mezem o tym, ze po slubie moja mama codziennie do mnie dzwonila i pytala sie czy cos jadlam..co jadlam...plakala przez to pzreze mnioe nie raz...jeszcze po ciazy z Duska prosila mnie bym jadla...teraz juz nie:-D..prosic mnie nie trzeba..ale jest mnie wiecej o jakies 10-12 kg:-D

reklama
Ja mam cos okolo -2 i -2,5. Ogolnie moge nawet chodzic bez okolarow ale czuje sie jakos tak dziwnie ... Na nartach jezdzilam w okularach (tylko czasami nakladalam na nie google ale mam takie specjalne przystosowane do tego z miekkimi bokami).
No ale latem przydalyby sie okulary przeciwsloneczne no i w zwiazku z tym soczewki bo na laserowa korekte wzroku jakos nie mam odwagi.

Do góry