reklama
dziewczyny ja mam pytanie chce dzis zrobic wiecej nalesnikow z farszem cos ala krokiety i zamrozic bo szkole zaczynam to mniej czasu na gotowanie bede miala
tylko nie wiem jak mam je pomrozic w pojemnikach plastkiowych woreczkach czy juz upieczone czy jeszcze nie pieczone
tylko nie wiem jak mam je pomrozic w pojemnikach plastkiowych woreczkach czy juz upieczone czy jeszcze nie pieczone
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
ja bym zamorziła nie opieczone,bo jak rozmrozisz z panierką to jest taka miękka. A w czy to w zasadzie bez różnicy. No, w pojemnikach będą bezpieczniejsze;-)
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Ja robię szarlotkę dla mamy to kawałek sobie zostawię,bo i tak nie będzie nas w domu
izabela352
Fanka BB :)
a na jakim makaronie je robicie? trudno sie obgotowuje ten kupowany jeszcze twardy? ja zawsze robie na takim jaki mi tata przysyla- nie obgotowuje sie go bo juz jest miekki. raz zrbilam na tym kupionym u nas (nie gotowalam wczesniej) i wszystko musialam wyrzucicja nigdy jeszczę nie jadlam lasange:-baffled:muszę kiedyś zrobic bo wygląda apetycznie
luandzia1
Entuzjast(k)a
a na jakim makaronie je robicie? trudno sie obgotowuje ten kupowany jeszcze twardy? ja zawsze robie na takim jaki mi tata przysyla- nie obgotowuje sie go bo juz jest miekki. raz zrbilam na tym kupionym u nas (nie gotowalam wczesniej) i wszystko musialam wyrzucic
ja nie obgotowywuje i nigdy mi się nie zdarzyło żeby był twardy a jak długo zapiekasz w piekarniku?
izabela352
robilam to raz i teraz nie pamietam ale dlugo bo ciagle byl twardy i w koncu sie wszystko przypalilo. a jakiej firmy makaronu uzywasz?
pomijam fakt, ze w chwili obecnej szwankuje mi piekarnik i nie moge nic piec a wy mi tu o takich pysznosciach piszecie :-(
pomijam fakt, ze w chwili obecnej szwankuje mi piekarnik i nie moge nic piec a wy mi tu o takich pysznosciach piszecie :-(
donkat
a na jakim makaronie je robicie? trudno sie obgotowuje ten kupowany jeszcze twardy? ja zawsze robie na takim jaki mi tata przysyla- nie obgotowuje sie go bo juz jest miekki. raz zrbilam na tym kupionym u nas (nie gotowalam wczesniej) i wszystko musialam wyrzucic
pierwszy raz slysze o obgotowywaniu makaronu. ja zawsze daje surowy, kazda warstwe przekladam mieskiem z sosem i zapiekam. najgorzej sie z wierzchnia warstwa, bo casem sos splynie i wtedy jest twardawa. ale ogolnie wszystko bez zarzutow. nie mierze czasu zapiekania, tylko sprawdzam, czy juz jest miekkie.
reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Ja do Cannelloni niestety obgotowuję makaron, a kupuję taki Alma24.pl - internetowe delikatesy spożywcze, supermarket, zakupy spożywcze, sklep spożywczy / Makaron Arrighi cannelloni , lasagne jeszcze nie robiłam, więc nie wiem czy musiałabym obgotowywać.
Zrobiłam dziś po raz pierwszy szarlotkę, troszkę uproszczony przepis Justyny (Tradycyjna szarlotka domowa Δ) i nawet nawet:-)
A tu przepis na domową, gotowaną wędlinkę:
http://www.smaczny.pl/forum/Mieso-Bez-Pieczenia-t4128.html
Zrobiłam dziś po raz pierwszy szarlotkę, troszkę uproszczony przepis Justyny (Tradycyjna szarlotka domowa Δ) i nawet nawet:-)
A tu przepis na domową, gotowaną wędlinkę:
http://www.smaczny.pl/forum/Mieso-Bez-Pieczenia-t4128.html
Ostatnia edycja:
Podziel się: