reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sączące się wody płodowe w 24 tc

martini87

Fanka BB :)
Hej, właśnie dziś trafiłam do szpitala z sączeniem się wód płodowych. Jestem dopiero w 24 tc. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? A może słyszałyscie o dziewczynach, którym mimo wczesnego odchodzenia wód udało się jeszcze przez jakiś czas utrzymać dzidzię w brzuchu? Potrzebuje takich historii jak tlenu a sama nic nie mogę znalezc na ten temat ☹️Powiem szczerze, że jestem załamana ta sytuacją. Maleństwo waży dopiero ok 650g.

reklama
Rozwiązanie
W dniu 23.11.2020 urodziła się Jagienka. 56cm i 3610g szczęścia 🥰 jestem zakochana po uszy 😍 mamusia i dzidziuś są już w domku i cieszą się sobą ♥️ jestem mega szczęśliwa, że mam ją już przy sobie i że pomimo wszystko udało się donosić ciążę 😀 chwilo trwaj 🤩
Gratulacje! Piękne zakończenie trudnej ciazy! :D
reklama
Dziewczyny przepraszam, ale ze mnie gapa. Byłam przekonana, że dałam Wam znać co u mnie. Teraz wchodzę, patrzę, wiadomość wpisana ale nie kliknelam wyślij 🤷🤦

Okazało się, że nad ranem skurcze i twardnienia brzucha ustały, to samo z kręgosłupem za to przeniosło się wszystko na prawą nogę i prawa część podbrzusza. Wygląda na to, że dorwal mnie kolejny atak kolki nerkowej, albo w każdym razie zaczynał się rozkręcać. Jak tylko poczułam, że to od nerki zaczęłam bardzo dużo pić wody i soku z żurawiny. Do tego doszło nawadnianie dożylne i przepedzilismy te bóle 🙂 dziś 26+6. Dzidzi nadal w brzuszku. Ja czuję się już dobrze. Skurczów nie mam.
Co do pompy na wyhamowanie skurczów to tutaj tego nie żałują. Dwie dziewczyny na mojej sali właśnie leżą z takim lekiem.

Edit: nie na prawą nogę tylko na prawą nerkę 🙂

Ostatnia edycja:
@martini31 bylysmy razem na sierpniowych mamach, teraz jesteśmy „grudniowkami” :)
Śledzę Twój wątek od samego początku i bardzo, ale to bardzo, bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twoja mała Kruszynkę ❤️
Pamiętam Cię 🙂 dziękuję za kciuki i ciesze się, że także spodziewasz się dzieciątka 🥰 mam nadzieję, że u Ciebie ciąża przebiega bez żadnych komplikacji 🙂

Dziewczyny przepraszam, ale ze mnie gapa. Byłam przekonana, że dałam Wam znać co u mnie. Teraz wchodzę, patrzę, wiadomość wpisana ale nie kliknelam wyślij 🤷🤦

Okazało się, że nad ranem skurcze i twardnienia brzucha ustały, to samo z kręgosłupem za to przeniosło się wszystko na prawą nogę i prawa część podbrzusza. Wygląda na to, że dorwal mnie kolejny atak kolki nerkowej, albo w każdym razie zaczynał się rozkręcać. Jak tylko poczułam, że to od nerki zaczęłam bardzo dużo pić wody i soku z żurawiny. Do tego doszło nawadnianie dożylne i przepedzilismy te bóle 🙂 dziś 26+6. Dzidzi nadal w brzuszku. Ja czuję się już dobrze. Skurczów nie mam.
Co do pompy na wyhamowanie skurczów to tutaj tego nie żałują. Dwie dziewczyny na mojej sali właśnie leżą z takim lekiem.
Uff ;-)

reklama
Dziewczyny przepraszam, ale ze mnie gapa. Byłam przekonana, że dałam Wam znać co u mnie. Teraz wchodzę, patrzę, wiadomość wpisana ale nie kliknelam wyślij [emoji1745][emoji1751]

Okazało się, że nad ranem skurcze i twardnienia brzucha ustały, to samo z kręgosłupem za to przeniosło się wszystko na prawą nogę i prawa część podbrzusza. Wygląda na to, że dorwal mnie kolejny atak kolki nerkowej, albo w każdym razie zaczynał się rozkręcać. Jak tylko poczułam, że to od nerki zaczęłam bardzo dużo pić wody i soku z żurawiny. Do tego doszło nawadnianie dożylne i przepedzilismy te bóle [emoji846] dziś 26+6. Dzidzi nadal w brzuszku. Ja czuję się już dobrze. Skurczów nie mam.
Najważniejsze, że wszystko się rozeszło, że możecie razem jeszcze pobyć w dwupaku. To najważniejsze [emoji8]

Do góry