reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Są rodzice, którzy wogóle nie szczepią....

Sluchajcie jednego nie kumam.....jak podpisze to znaczy, ze WSZYSCY beda obligowani, tak??? czyli politycy i ich dzieci, ich wnuki i kto ich tam jeszcze wie, tak???? czy ta posrana ustawa ich NIE DOTYCZY????

reklama
Gatto oni się wykręcą, oni mają immunitet, ich nic nie dotyczy, wszystko odbywa się na nas, na bydle.
Sebel mi się płakać chce przez tą ustawę, a jak w rodzinie nagłaśniam problem to każą mi się pukać w czoło, bo to nie przejdzie.
A przejdzie. W przeddzień drugiej wojny światowej też twierdzono, że taki oszołom jak Hitler nie może dojść do władzy,a jednak. Zwykle dzieje się to, co nam się wydaje, że dziać się nie powinno.

Ja mam jednak nadzieje, ze to nie przejdzie, a jesli przejdzie to moze z jakimis wyjatkami i na tym trzeba bazowac. W koncu ci politycy i ich dzieci jakos sie musza wykrecac, czyli jakis kruczek musi byc, wystarczy go znalezc i dobrze uzyc.

gatto oni nie musza sie wcale wykręcać, oni mają stanowiska ich to nie dotyczy... każda taka durna ustawa zawsze dotyka tych najmniejszych...

Ja mam jednak mimo wszytko cichą nadzieję, że ten "hitlerowski dekret" nie przejdzie. Bo inaczej też pakuję manele i wyjeżdżam jeszcze przed porodem. Jedno dziecko po NOPie mi wystarczy.:-(

nie moze przejsc ta ustawa bo jej zapis jest niezgodny z konstytucja praw czlowieka o decydowaniu o wlasnym ciele (nie wiem dokladnie jak brzmi), w kazdym razie szczepienie jest zabiegiem medycznym, na ktory mamy prawo wyrazic zgode lub nie.

gatto ale ta ustawa przeszła już trzy głosowania!!!
Sanepid nie może Cię zmusić do niczego, ale przecież jak ogłosi epidemię (a do tego nie bedzie potrzebował już Ministra zdrowia) to wtedy daje sobie prawo do zmuszania bo przecież będziesz potencjalnym roznosicielem i musisz się leczyć i musisz się szczepić.
coś jak z gruźlicą. Jak zachorujesz albo masz kontakt z osobą chorą to MUSISZ.
Sanepid też nadał sobie prawo do tego żeby mieć wgląd do kontaktów , telefonu, adresu, poczty meilowej, nawet kontach na forach i platformach. I capną Cię prędzej czy później i do tego nie będą potrzebowali ani policji ani nakazu z sądu.
Sanepid będzie swego rodzaju państewkiem który będzie samostanowił o sobie poza rządem.

ale wiecie co jest najsmutniejsze? Odzew Polaków jest taki mizerny jak ich wiedza na ten temat...nada de nada. Na moim wątku dziewczyna napisała, że jej to nie dotyczy bo wyjeżdża za granicę ale pomóc tym co zostają, powysyłać kilka meili to już nie można??? Druga znowu będzie trzymać kciuki za "nas" i oby ustawa nie przeszła ale nic robić się ludziom nie chce, nic..no ręce opadają

Ostatnia edycja:
reklama
Kerna przeraża mnie właśnie ten brak odzewu społecznego. W mojej rodzinie tak samo, nie rusza ich, i stwierdzenie, eeee tam, to nie przejdzie, a w ogóle, to co tak panikujesz? Normalnie ręce i cycki opadają.

Do góry