reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ryzyko toksoplazmozy

reklama
Teoretycznie jakieś niewielkie szanse na zakażenie są, ale musiałabyś mieć wyjątkowego pecha. Jeżeli bardzo się niepokoisz, poproś swojego lekarza o skierowanie na badanie. Może też warto byłoby przejść się do lekarza chorób zakaźnych- on powinien dokładnie wytłumaczyć jakie są możliwe sposoby zakażenia, które występują najczęściej itd.
Poza tym, na stronie Ministerstwa Zdrowia też są obszerne informacje dotyczące toksoplazmozy, to sobie poczytaj.
No i następnym razem pamiętaj żeby umyć ręce; oszczędzisz sobie stresu.

Teoretycznie jakieś niewielkie szanse na zakażenie są, ale musiałabyś mieć wyjątkowego pecha. Jeżeli bardzo się niepokoisz, poproś swojego lekarza o skierowanie na badanie. Może też warto byłoby przejść się do lekarza chorób zakaźnych- on powinien dokładnie wytłumaczyć jakie są możliwe sposoby zakażenia, które występują najczęściej itd.
Poza tym, na stronie Ministerstwa Zdrowia też są obszerne informacje dotyczące toksoplazmozy, to sobie poczytaj.
No i następnym razem pamiętaj żeby umyć ręce; oszczędzisz sobie stresu.
Akurat bez skierowania robię to badanie często , mam myjkę do warzyw i myje ręce przez te warzywa i owoce tak często że mi krew pęka.Wczoraj miałam duży stres i przeziębienie i tak się stało

Akurat bez skierowania robię to badanie często , mam myjkę do warzyw i myje ręce przez te warzywa i owoce tak często że mi krew pęka.Wczoraj miałam duży stres i przeziębienie i tak się stało

To jest choroba która powinnaś leczyć.
Lekarz Cie nie skierował do psychiatry?

Edit. Swoją drogą na cytomegalie chorowałaś? 🤔 Bo chodzisz do sklepu

To jest choroba która powinnaś leczyć.
Lekarz Cie nie skierował do psychiatry?

Edit. Swoją drogą na cytomegalie chorowałaś? 🤔 Bo chodzisz do sklepu
Na cytomegalie z badań wyszło że tak.
Na różyczkę nie byłam szczepiona więc unikam dzieci i tłumów.Zakupu zwykle ktoś inny mi robi.

Akurat cytomegalie zleciła lekarka a o unikaniu dzieci i tłumów też ostrzegała bo różyczka jest groźna w ciąży.
Każdy lekarz robi badania ciężarnej .
Dziewczyno, już Ci na głowę padło. Nie żyj takimi bzdurami bo jeszcze psychika Ci gorzej siądzie.

reklama
Do góry