A ty jak się zaraziłas i w którym miesiącu,?To 99% społeczeństwa miałoby toxo. Tyle w temacie.
reklama
93kora
Fanka BB :)
Zjadłam metkę cebulową, na początku ciąży .A ty jak się zaraziłas i w którym miesiącu,?
Abelina
Teoretycznie jakieś niewielkie szanse na zakażenie są, ale musiałabyś mieć wyjątkowego pecha. Jeżeli bardzo się niepokoisz, poproś swojego lekarza o skierowanie na badanie. Może też warto byłoby przejść się do lekarza chorób zakaźnych- on powinien dokładnie wytłumaczyć jakie są możliwe sposoby zakażenia, które występują najczęściej itd.
Poza tym, na stronie Ministerstwa Zdrowia też są obszerne informacje dotyczące toksoplazmozy, to sobie poczytaj.
No i następnym razem pamiętaj żeby umyć ręce; oszczędzisz sobie stresu.
Poza tym, na stronie Ministerstwa Zdrowia też są obszerne informacje dotyczące toksoplazmozy, to sobie poczytaj.
Akurat bez skierowania robię to badanie często , mam myjkę do warzyw i myje ręce przez te warzywa i owoce tak często że mi krew pęka.Wczoraj miałam duży stres i przeziębienie i tak się stałoTeoretycznie jakieś niewielkie szanse na zakażenie są, ale musiałabyś mieć wyjątkowego pecha. Jeżeli bardzo się niepokoisz, poproś swojego lekarza o skierowanie na badanie. Może też warto byłoby przejść się do lekarza chorób zakaźnych- on powinien dokładnie wytłumaczyć jakie są możliwe sposoby zakażenia, które występują najczęściej itd.
olka11135
Akurat bez skierowania robię to badanie często , mam myjkę do warzyw i myje ręce przez te warzywa i owoce tak często że mi krew pęka.Wczoraj miałam duży stres i przeziębienie i tak się stało
To jest choroba która powinnaś leczyć.
Lekarz Cie nie skierował do psychiatry?
Edit. Swoją drogą na cytomegalie chorowałaś? Bo chodzisz do sklepu
Na cytomegalie z badań wyszło że tak.To jest choroba która powinnaś leczyć.
Lekarz Cie nie skierował do psychiatry?
Edit. Swoją drogą na cytomegalie chorowałaś? Bo chodzisz do sklepu
Na różyczkę nie byłam szczepiona więc unikam dzieci i tłumów.Zakupu zwykle ktoś inny mi robi.
93kora
Idź nie do psychologa tylko do psychiatry.Na cytomegalie z badań wyszło że tak.
Na różyczkę nie byłam szczepiona więc unikam dzieci i tłumów.Zakupu zwykle ktoś inny mi robi.
Masz objawy nozofobi i to nie jest normalne.
Akurat cytomegalie zleciła lekarka a o unikaniu dzieci i tłumów też ostrzegała bo różyczka jest groźna w ciąży.Idź nie do psychologa tylko do psychiatry.
Masz objawy nozofobi i to nie jest normalne.
93kora
Każdy lekarz robi badania ciężarnej .Akurat cytomegalie zleciła lekarka a o unikaniu dzieci i tłumów też ostrzegała bo różyczka jest groźna w ciąży.
Dziewczyno, już Ci na głowę padło. Nie żyj takimi bzdurami bo jeszcze psychika Ci gorzej siądzie.
reklama
Akurat dużo mam stresu w ciąży teraz miałam bakterie e.coli w samej szyjce.Każdy lekarz robi badania ciężarnej .
Dziewczyno, już Ci na głowę padło. Nie żyj takimi bzdurami bo jeszcze psychika Ci gorzej siądzie.
Podziel się: