reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluszków

Ewan wygląda na to że i ja poczuje dość późno  :) mimo że to nie moja pierwsza ciąża...chyba że po takim czasie to jak pierworódka się kwalifikuje  :D  :D jestem po USG i jestem spokojna  wszystko okazało się być w porządeczku i widac że się wierci  :) tylko chyba zbyt grzecznie  ;) no i znam płeć  ;D  ;D wiec ide na wątek o płci  ;) w ogóle to super że jesteście  :)  :)  :)

reklama
Dziewczyny, a jak często czujecie ruchy waszych maluszków ?

Bo ja właściwie tylko wieczorem kiedy sie położe na plecach w łóżku to czuję takie "coś" co jak mi się wydaje jest ruchami dzidzi :) A tak, przez cały dzień to tylko jak to ewan kiedyś napisała takie "wibrowanie" jakbym miała komórkę w brzuchu ;)

Czuje takie ruchy dopiero od paru dni, ale skoro wieczorem się bobo ujawnia, to chyba nie muszę sie martwic ? A jak to jest u was ?

Buziaki,
Mariola

U mnie synek się budzi wtedy kiedy ja siedzę spokojnie,albo leżę a w ciągu dnia to raczej śpi w czasie mojej największej aktywności :)

U mnie Wiciu buszuje raczej w dzien ale tez jak siedze albo odpoczywam.Czasem jeszcze jak stoje w kuchni i cos pichce ;)
Dyziu mozliwe ,ze Twoj maluszek kopie czesciej w nocy ,a ze ruchy jeszcze nie takie mocne to sie nie budzisz ;) masz jeszcze troche czasu zeby dzidzia porzadnie dawala znac o sobie cierpliwosci ;) ;D

Ja czuję ruchy najczęściej kiedy siedzę, a w samochodzie to już robi fikołki jak szalony :laugh: Myślałam ze lubi jeździć ale wczoraj dr wyprowadził mnie z błedu:) Są też dni kiedy nie bryka wcale i wtedy marzę o kopniaku. Ostatnio dwa dni nie kopsał dopiero po Usg zaczął tańczyć:)
AneczkaK apropos, pamiętasz jak mówiłam, że czuję kopniaki pod żebrami? Pytałam lekarza czy to możliwe powiedział, że jak najbardziej bo:
po pierwsze może promieniować jak Mały kopnie w czułe miejsce
po drugie kiedy siedzę to "wszystko" się podnosi (czuję je tak wysoko zazwyczaj kiedy siedzę)
Pozdrawiam:)

Ja pytalam was tez kiedys o czestotliwosc kopniaczkow, bo sie martwilam ze cos za rzadko dostaje po brzuchu! Teraz jednak moge powiedziec, ze im dzidziulek wiekszy tym wiecej kopow dostaje! I tak jak u was przy mojej wiekszej aktywnosci Allanek spi a pozniej jak ja odpoczywam to on robi zamieszanie!!!

No to nawet bym nie przypuszczala K@siek ,ze mozemy juz tak wysoko dzidzie czuc ::) ;) ale skoro lekarz tak mowi to napewno ma racje.Ja w koncu pierwszy raz w ciazy jestem i tylko teoretycznie niektore rzeczy oceniam :-[ ;)

reklama
Wiem, wiem Aneczko nie przejmuj się tak powiedziałam to tylko w formie ciekawostki :-* Chyba większośc z nas jest w tej kwestii amatorkami więc każda informacja jest mile widziana i nikt tu nikogo nie posądza o złe intencje. ja w każdym bądź razie jestem wdzięczna za każdą radę i sugestię :-*

Do góry