reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluchów

Moje dziecko wczoraj z okazji świąt tak mi dało popalić skakał walił aż na zewnątrz to czuć było. W szoku byłam bo wcześniej takie puknięcia były i to w pozycji leżącej przeważnie a teraz nawet jak siedzę i chodzę szok. Oj energiczny chłopak będzie jak nic.

reklama
czesc
ja nadal nic nie czuje.. czasami mam wrazenie ze cos mi sie przechlupuje ale pozniej sadze ze to jednak jedzonko, nie wiem nie umiem odroznic, wyraznych pukniec nie czuje w kazdym razie. Czasami jak leze na plasko to COS, ale zawsze po najedzeniu sie wiec pewnie to moje jelita :sorry2: Szkoda...

Witam Was dziewczynki w ten świąteczny poranek...Ja jestem w 17 tygodniu.Pierwsze ruchy poczułam 12 grudnia:)Od tamtej pory maleństwo czuję coraz częściej...najwyrazniejsze ruchy odczuwam jak leżę na wznak lub jak siedzę(teraz czasem czuję kopniaki a nie delikatne muśnięcia:)Nie martwcie się ,że nie czujecie jeszcze...każda ciąża jest inna.Ja z synkiem moim czułam troszkę pózniej pierwsze ruchy.

Ja też wczoraj poczułam dość wyraźne ruchy, tzn kopnięcia, a dzisiaj posłuchałam sobie przez detektor serduszka i w szoku byłam że tak ładnie słychać. Wogóle dużo szybciej w tej ciąży wszystko się dzieje. Szybciej ale i trudniej jest, ale dam radę. Brzuszka też mało ale macica do pępka sięga, kiedy w pierwszej ciąży ledwo co ją nad kością wyczuwałam:)

czy możliwe ze jak dzidek mnie kopie to może mnie piec brzuch w różnych miejscach? bo ostatnio czasami mnie piecze ...
a w nocy to mały dalej się bawi jakimś wibrosem bo mi brzuch wibruje :)

faaaaajnie macie co niektore... u mnie druga ciaza i dalej cisza... tzn mam wrazenie ze COS sie przelewa, ale nie jestem pewna... bo jak zwykle po jedzeniu tak mam... :sorry2:

te co sa w 1 ciazy to nie martwcie sie, ja marcelka poczulam ok 20 tyg dopiero...

Dziewczyny
To moja trzecia ciąża i też jeszcze nic nie czuję, czasami tak jak Larvunia takie przelewanie się albo jakby takie drganie ale na razie nic konkretnego. Jeszcze mamy czas :-)

Ja mam troszke dziwnie, nie czuję ruchów ani motylków ani robaczków w brzuchu, ale od czasu do czasu jakby lekkie ukłucie igiełką w środku. Do tego strasznie mocno mi macica pulsuje, widzę i słyszę tętno i ruszający się brzuch, ale to raczej nie ruchy dziecka.

reklama
Mnie wczoraj w boku wszedł taki ból aż do kręgosłupa :shocked2:normalanie myślałam że zemdleje.Jak jestem wytrzymała.
A ogólnie to nie ma szaleństw z tymi ruchami,jak długo nie czuje to biore detektor.

Do góry