reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

Mnie najbardziej wkurza, jak mi po pępku centralnie daje. Po szyjce jakoś nie jest takie nieznośne;-)

reklama
a u mnie to jest takie delikatne jeszcze, że nie narzekam, czasami przegapiam tego mojego tasiemca :) kocha mamusię i nie okłada jej na razie...

akatun- tez tak mówiłam o moim...czasmi lekko kopanal a tak to tylko sie przekrecal ale jak dzis mi zalazl za zebra to mialam dosc :) Na szczescie juz sie przekrcil na srodek :)

Zgrały się maluchy. Mój również daje znać o sobie w kilku miejscach równocześnie. Całym domkiem telepie. Zabawne :-)

kurcze ja jakis tydz wczesniej to wieczorami mialam normalnie niezle harce a teraz od kilku dni cisza, czasami tylko kopnie od czasu do czasu ze wiem ze tam jest
hmmm...

Witam drogie mamusie :) Jest to moja pierwsza ciąża i jestem zafascynowana tym zjawiskiem :)
Pierwsze ruchy poczułam w 14tc, jakby rybka mnie muskała od środka. Z czasem ruchy stawały się co raz bardziej wyraziste - a teraz to już pełna rozruba w moim brzuchu :) W ciągu ostatniego 1,5 mc przytyłam 7,5kg - więc Młody ma teraz trochę więcej miejsca :)).
Dwa dni temu, maleństwo dokazywało przez około 3h ciągle - głaskanie tatusia nawet nie pomagało. Muszę powiedzieć, że później w nocy pobolewała mnie macica od tych harców. Czy wy też tak macie?

Zauważyłam jeszcze parę sytuacji kiedy synek dokazuje. Jak jestem bardzo głodna, 20 min po jedzeniu, zawsze między 7-9 rano - a najbardziej to jak mąż chrapie :) Generalnie maleństwo dokazuje w dzień, w nocy jest mało aktywny - sporadycznie mnie budzi, a mam bardzo lekki sen.

reklama
Ale super sie czyta takie opisy:):)

Shimira,ja tak nie miałam ani w pierwszej ciazy ani teraz z bliźniakami. Moje dzieci nie kopią,tylko sie przeciagają i w najmniejszym stopniu nie jest to dla mnie bolesne czy uciązliwe. Noooo czasem jak jakos dziwnie siedzę i je przygniatam to wtedy czuje dyskomfort,ale zmieniam pozycje i juz jest ok:). Ale ja tez chyba jestem mało wrazliwa( do takiego wniosku doszłam)...bardzo poźno czułam ruchy w obu ciązach,a myslałąm,ze jak teraz bliźniaki to jakos to szybciej i intensywaniej bedzie...także ja jestem jakims dziwolągiem...
A u ciebie no cóz...widac,że dzidzia komunikatywna,potrzebuje sie czesto z Wami kontaktować:):),zaczepiać rodziców. Dobrze,że w nocy śpi z tego co piszesz:). Oby tak zostało:):)

Do góry