reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszka

reklama
To pewnie robi to specjalnie;-) Zgrywus.
Może mu moja dieta pikantna nie odpowiada...:-D

Spróbuj zjeść coś słodkiego. Może słodki smak wód pobudzi maluszka i da ci jakiś znak. Ja tak Hanię pobudziałam jak nie chciała się ruszać dłuższy czas, a ja się martwiłam.:-)
Chociaż w pierwszej ciązy norma odczuwania pierwszych ruchów jest od 16 tyg do nawet 22 tyg, co nie jest i tak normą. Ja jak mówiłam poczułam w 15 tyg.

Własnie sobie skojarzyłam że własnie od 2 dni jadłam czekoladę i Michałki, a wcześniej raczej omijałam słodkie szerokim łukiem. Może właśnie to pobudziło maluszka:-) do większej aktywności.

Ostatnia edycja:
cola lub pepsi jest jeszcze dobra do pobudzania :) w ogole to mi sie przypomnialo jak mi lekarz powiedzial zebym przed genmetycznym coli nie pila bos ie bedzie ruszal ciagle to mi sie przypomnialo jak kiedys w szkole kroilismy zabe skore sciagalismy i narzady rozbieralismy na czesci pierwsze i serce osobno polozone i polane cola zaczynalo bic :) dechy w ogole -sory ze tak opisuje o tej zabie :/

I ja zaczęłam ostatnio czuć ruchy. Nie można tego z niczym innym pomylić :) Przy córeczce miałam podobnie. Wczoraj zauważyłam też że od góry zaczyna mi pępek wyłazić ;D Nie mogę się doczekać kopniaczków :)

I w końcu poczułam!! I od razy wiedziałam, że to jest TO!:-) Nie trwało to długo, właśnie kładłam się spać (po 23) leżałam na lewym boku a tam czuję takie dobijanie się od wewnątrz i to nie były jelita! :tak: Dokładnie w tym miejscu przykładał mi lekarz to coś z USG żeby zobaczyć co mały ma między nogami. Trochę się zdziwiłam bo mówiłyście, że poczułyście nisko brzucha - ja na wysokości pępka.

reklama
Z moją ciążą to chyba nikt nie wie, który to w końcu tydzień ;-) Dzisiaj rano stukałam do Małego ale odzewu nie było. Może znów wieczorkiem da o sobie znać:-) Chociaż czytałam, że czasem po pierwszych kopniakach moge nie czuć nic przez parę dni a później zacznie sie na stałe. Tez tak miałyście??

Do góry