reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy, kopniaczki, czkawka itp - czyli co się dzieje w naszych brzuszkach

reklama
Witam serdecznie

Ja też niestety jeszcze nie czuję kopniaczków naszego Maluszka... Czuję bulgotanie w brzuszku, jak mąż przykłada ucho to słyszy o wiele wyraźniej wszystko co się dzieje u naszego Maluszka.
Z wielką niecierpliwością czekam na to pierwsze kopnięcie... Już nie mogę się go doczekać.

Życzę wszystkim spokojnego wieczorku (pomyślnego wynikiu meczu:tak:)

Ewelinka podobno bulgotanie to jest właśnie to:tak:. Tak słyszałam m.in. od lekarza. Niestety nie wiem z własnego doświadczenia.

ja czuje ,ale już nie bulgotanie tylko ewidentne ruchy
jakby sie wypychał rączkami i nużkami... super,
ostanio nawet pozwolił sie wyczuć tatusiowi
a ten to dopiero sie ucieszył jak przyłożył ręke do brzucha i poczuł leciutkie kopnięcie :-D
pierwsze bulgoty poczułam już w 15tym ale minimalnie,
w szesnastym już wiedziałam że to jest to :-)
a teraz to już jakbym miała żabke w brzuchu :eek:
Fajnie:-D

nixie super że czujesz już maluszka ;-) u mnie tylko bulgocze choć moja druga połowa twierdzi że to burczenie w brzuchu ale zobaczy jak go maleństwo kopnie już niedługo :tak:

nixie widzę ze wiek naszych dzieciaczków w brzuszkach rózni się tylko jednym dniem , ty juz czujesz maluszka a ja jeszcze nie . A znasz może już płec dziecka?

no lekarz stwierdził przy usg (26.05.08) że raczej chłopak na 90%
ale z tym nigdy nie wiedomo :-D
niewiem od czego to zalezy że sie czuje albo nie,
ja miałam przed ciążą bardzo wyćwiczone mięśnie brzucha
i już myślałam że przez to bedzie właśnie gorzej ale może nie...
hmmm nieznam się tam na budowie anatomicznej i wogóle se nieumiem wyobrazić
jak te powłoki brzuszne wyglądaja... :zawstydzona/y:

aa no i fajnie że nasze dzidziolki są prawie w tym samym wieku :-)

reklama
hey
U mnie maluch skacze i sie wierci:p juz nawet tatus czuje z ktos tam synuś broi:-D
A najbardziej smial sie lekarz jak bylismy na USG kiedy chcial posluchac tetna to maluch zaczol tak kopac ze nie byl w stanie na poczatku uslyszec:p
Juz zaczol rozrabiac to bedzie jak sie urodzi:p

Pozdrawiam

Do góry