reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy i kopniaczki dzidziuniów

KLAMKA gratulacje, strasznie sie ciesze, ja też miałam łze w oku, ale niestety jak sie rekę przyłoży to dzidzius przestaje, chyba nie lubi tak na zawołanie kopać. Jak byś chciała kiedys pogadać to moje gg 1833540.

reklama
Kurcze jak mi smutno troszke jak Wy wszystkie juz cos czujecie a ja nic :( Moze to przez ta biegunke caly grudzien co byla, moze maluszek teraz musi sie odbic dopiero a potem bedzie kopal? Nie wiem i sie martwie troszke, wizyte mam na 17 stycznia i poprosze lekarza o wykonanie usg bo mnie to dreczy. A moze to jeszcze za wczesnie po prostu na kopniaczki.

nie martw sie, kopniaczki u mnie zaczely sie naprawde niedawno, wlasciwie tak ksiazkowo :D

a wczoraj moj kochany sluchal brzuszka i mowi, ze tam normalnie slychac jak maly sie porusza!i kopniaczki czuc i slychac!strasznie mu zazdroszcze, tez bym chciala uslyszec mojego malego wiercipiete :D

dzidzius odpoczal juz calkowicie po sylwestrze i kopie czesto, zastanawiam sie ciagle nad jego pozycja, bo w roznych miejscach go czuc, nozki chyba ma po prawej, bo tam najmocniej kopie ;D

Hej!

te łaskotki o których wczoraj pisałam, dzisiaj znowu czułam i to kilkakrotnie. myslę, że chyba sie nie mylę i to jest to!!  ;D
Chciałabym, żeby mój mąż też mógł już to poczuć, ale narazie to takie delikatne muskanie, że sama ledwo je wyczuwam.

pozdrawiam Was ciepło Czerwcóweczki  :laugh:

aga

Ja niestety nie czuje takich konkretnych ruchów ale czasami mam wrażenie że coś się we mnie buja, takie dziwne uczucie, aż sama się od tego bujam :) , jakby coś się we mnie kotłowało...ale to takie mało określone uczucie...

Calo nie martw sie, ja tez czekam z niecierpliwoscia na kopniaczki - przyjdzie na nas pora:)))

Klamka super ze doswiadczylas kopniaczka od malenstwa, ja jak pierwszy raz poczulam babelki i smyranie to zasnac nie moglam z wrazenia..

Agusiaa to na pewno jest to :) :) :)

Jakby dzidzia wyczula o czym pisze bo czuje smyranko, ale fajnie!!!!!

Baśka- ja najepiej czuje jak sie poloze wieczorem do lozka na lewym boku i jest cisza....

dzisiaj zostalam skopana przez wlasne dziecko ;D dokladnie w slepie.raz jak podchodzilam do polki z kislem to pstryknelo mnie z prawej, potem kucnelam po kisielek wstawalam i sie zakotlowalo cos a jak juz sie wyprostowalam to oberwalam z lewej strony i to calkiem mocniej niz dotychczas wiec wydaje mi sie ze to juz nie jelita ;) chociaz dzisiaj dopiero minelo 17 tyg. Maly pasozytek bedzi mi tu na kisielek marudzil! no ja mu dam! terrorysta :laugh: Co to bedzie jak juz sie urodzi?!

pozdrawiam i ide czekac na dalsze "maltretowanie" mamusi

Mój Dzidzius też dziś ostro sie wierci;)- a kilka dni było takie spokojne:)..
Położyłam sie o 17 do wyrka..wciaz odsypiam podróz..weekendowe egzaminy..Położyłam sie na chwilkę, by poczytać ksiażkę..ale tak wariowało..przewracałam się na boki..:)..i nawet nie wiem kiedy usnęłam:)..
teraz tez je czuje..tak cały czas bardziej z lewej strony..bądz nisko pośrodku:)...Jeszcze trzy dni i będe sie zwracała do Dzidziusia po imieniu:)- hihi- oby pokazało sie:)

witajcie dziewczynki u mnie jeszcze nic nie czuc leze na pleckach na boku trzymam sie za brzuszek i czekam na pierwsze ruchy mojeo misiaczka martwie sie ze jest cos nie tak we srode ide lekarza i dowiem sie czyw szystko jest ok juz sie nie moge doczekac bo strasznie sie boje zazdroszcze wam ze wy juz czujecie swoje maluszki ale mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku i juz niedlugo poczuje maluszka przesylam gorace buziaczki

reklama
Agusia sproboj na lewym boczku lezec, ja wtedy czuje dzidzie jak sie rusza najwiecej.
Chociaz ostatnio nawet w ciagu dnia czuje pojedyncze babelki.
I nie martw sie bo na pewno wszytko w porzadku :) :) :)

Do góry