reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy dziecka

WczesnaJola

Zaciekawiona BB
Jestem w 27 tygodniu i od paru dni czuje słabsze ruchy dziecka ,czasami wcale nie czuje przez parę dni :-( czy możliwe że przy łożysku z przodu tak może być? Jak pobudzić dziecko do ruszania

reklama
Zjeść coś słodkiego, położyć się i czekać. U mnie kąpiel tak dzialala.
Jeśli Cię brak ruchów niepokoi to jedź do lekarza. Na tym etapie nie miałam dnia, żeby nie poczuć chociaż ze 2 ruchy. Ale łożysko miałam na tylniej ścianie.

Ja jestem aktualnie w 29 tyg i mialam tak wlasnie w 27/28 tydz ze przez 2 dni slabiej czulam ruchy. Tez mam lozysko na przedniej scianie. Pozniej wrocilo do normy. Maly szaleje. Wtedy duzo chodzilam spacerowalam i chyba go uspokoilam.

U mnie też tak jest, dopiero w ok 23 TC poczułam ruchy i przez to łożysko nie będę zawsze czuła małego. Widziałam na usg jak fikal a łożysko tłumiło te ruchy.

W 36 tygodniu byłam na ktg, bo nie czułam ruchów całą dobę. Położyłam się tam i przez godzinę miałam zaznaczać ile poczułam. Kliknelam 4 razy. Ruchów było chyba z 90. Więc ogrom nie czujemy w bardzo zaawansowanej ciąży, a w 27 tyg i przód to już wgl. Ale jestem zdania, że trzeba iść sprawdzić jeśli mamy przez to stres.

Co do tego łożyska to u mnie bylo inaczej. Mialam na ścianie przedniej i córkę czulam non stop, cały dzień. Nie czułam jej raz, w dzień porodu. Także chyba nie ma reguly.

Ja tez mam lozysko na przedniej a mala daje sie we znaki. Moze po prostu ma jescze duzo miejsca i dlatego? Jak Cie cos niepokoi to skonsultuj z lekarzem

Ruchy powróciły ale znów stał się problem ze skurczami z góry do dołu jak i w poziomie , po magnezie przechodzi , czuje też szum w brzuchu i pękające bableki

reklama
Do góry