Witam. Od jakiegoś czasu staramy się z mężem o drugie dziecko. W zeszłym tygodniu zasłabłam i trafiłam do szpitala. Na dzień dobry poprosiłam o wykonanie HCG i wyszło negatywnie. Miałam wykonane zdjęcie RTG klatki piersiowej i tomografię jamy brzusznej i miednicy z kontrastem, antybiotyki itd. Dzisiaj zrobiłam test bo dziwnie się czułam i test wyszedł pozytywny. Z moich obliczeń wychodzi że badania były ok 8-9 dpo. Wiem, że te badania są bardzo szkodliwe dla zarodka. Czy któraś z Was miała taką sytuację? Czy skończyło się dobrze?
reklama
Moja koleżanka miala 2x rentgen miednicy we wczesnej ciąży. Dziecko urodziło się zdrowe. Kilku lekarzy kierowało na aborcję( to było 9 lat temu). Na aminopunkcę się nie zdecydowała. Dr Roszkowski - guru USG z Warszawy dał nadzieję ~ polecam. Musisz się przebadać, trzymam kciuki aby było dobrze.
Bibi89
Fanka BB :)
Jeśli beta hcg nir wykazała ciąży to znaczy że żadnego zarodka jeszcze nie było. Myślę że nie masz się czym martwicWitam. Od jakiegoś czasu staramy się z mężem o drugie dziecko. W zeszłym tygodniu zasłabłam i trafiłam do szpitala. Na dzień dobry poprosiłam o wykonanie HCG i wyszło negatywnie. Miałam wykonane zdjęcie RTG klatki piersiowej i tomografię jamy brzusznej i miednicy z kontrastem, antybiotyki itd. Dzisiaj zrobiłam test bo dziwnie się czułam i test wyszedł pozytywny. Z moich obliczeń wychodzi że badania były ok 8-9 dpo. Wiem, że te badania są bardzo szkodliwe dla zarodka. Czy któraś z Was miała taką sytuację? Czy skończyło się dobrze?
Witam. Od jakiegoś czasu staramy się z mężem o drugie dziecko. W zeszłym tygodniu zasłabłam i trafiłam do szpitala. Na dzień dobry poprosiłam o wykonanie HCG i wyszło negatywnie. Miałam wykonane zdjęcie RTG klatki piersiowej i tomografię jamy brzusznej i miednicy z kontrastem, antybiotyki itd. Dzisiaj zrobiłam test bo dziwnie się czułam i test wyszedł pozytywny. Z moich obliczeń wychodzi że badania były ok 8-9 dpo. Wiem, że te badania są bardzo szkodliwe dla zarodka. Czy któraś z Was miała taką sytuację? Czy skończyło się dobrzeie martw się, jeśli chodzi o p
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Moja koleżanka miała podobnie i z maluchem jest ok.
agu77
Moderator
Moja mama pracuje jako technik na rtg i tomo. Zaszła w ciąże po mega długim i powikłanym zapaleniu płuc, więc długo myślała, że brak miesiaczki to efekt antybiotyków i wieku (39 lat). Jak dowiedziała się, że jest w ciąży to zaczynała chyba 12 tydzień a do tej pory chodziła normalnie do pracy - brat jest zdrowy
reklama
Ja robiłam RTG klatki piersiowej jak miałam negatywny test ciążowy, ale @ nie przyszła i okazało się, że jednak ciąża jest. Niestety ciąża zakończyła się poronieniem. Czy RTG było przyczyną - lekarz twierdzi, że nie powinno mieć wpływu... Ale ja pewności nie mam.