reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Misia juz tyle umie nie chwalac sie ladnie mowi i dzis super przykucnela wstala i dala 4 kroki i dupskiem na podloge i mowi baaaaaaaaammm i klaskala a nocnik nadal sluzy do zabawek:tak::-)

reklama
Dominique, alez z Pszczoly zdolna "bestia" :-) I jaki juz ma zasob slownictwa - gratulacje :tak: Madra dziewczynka, ale w koncu ma po kim (czyt. mamusia) :tak:

Fakt - Pszczoła duzo (pod wzgledem zasobnosci "słownika", a takze ilosci wypowiadanych słow, sylab, dzwiekow na minute;-)) mowi (genetyka, genetyka;-):tak:), ale tak patrzac przez pryzmat tego, ze lubie miec czasami swiety spokoj, dochodze do wniosku, iz to wcale nie takie cudowne, bo zaniedlugo na smierc mnie i ojca swojego rodzonego, tudziez innych czlonkow rodziny, zagada, a, co gorsze nawet, szybciej tez bedzie pyskowac:szok::-p;-)

Dominique, alez z Pszczoly zdolna "bestia" :-) I jaki juz ma zasob slownictwa - gratulacje :tak: Madra dziewczynka, ale w koncu ma po kim (czyt. mamusia) :tak:

Fakt - Pszczoła duzo (pod wzgledem zasobnosci "słownika", a takze ilosci wypowiadanych słow, sylab, dzwiekow na minute;-)) mowi (genetyka, genetyka;-):tak:), ale tak patrzac przez pryzmat tego, ze lubie miec czasami swiety spokoj, dochodze do wniosku, iz to wcale nie takie cudowne, bo zaniedlugo na smierc mnie i ojca swojego rodzonego, tudziez innych czlonkow rodziny, zagada, a, co gorsze nawet, szybciej tez bedzie pyskowac:szok::-p;-)

Brawa dla maluchow naszych kochanych!! Jagoda tez spory zasob slow ma i z dnia na dzien jest ich wiecej, ale teraz to w ogole gada bez przerwy, kazdego chyba na smierc by zagadala, szkoda tylko, ze jej nikt nie rozumie :-D

Sara zaczela chodzic za 1 reke :-) i wczoraj udalo sie jej tez samej ustac kilka sekund bez trzymania, wiec mysle, ze to kwestia dni lub tygodni jak zacznie sama dreptac :tak::-)

dominique- a pokim twoja córcia ma takie gadane... baaaa... co za pytanie:-p na pewno po tobie!!!!:-D;-)

sandra
- brawa dla sarki!!!

a ja odkurzając mieszkanie, zauważyłam że moja córcia zatyka sobie uszy:-D:-D nie dziwne, bo kto lubi słuchać takiego warkotu:-D:-D:-D ale śmiesznie to wyglądało:tak:

Piotrus zaczal zatykac sobie nos, jak zrobi kupe. Nie wiem czy naprawde przeszkadza mu ten smrodek, czy tylko papuguje po tacie... :-D

Przez caly dzien powtarza "nie ma, nie ma" (czasem wychodzi mu "nio ma" albo "ni ma"). Rozklada przy tym rece i robi smieszna minke. I tak od rana do wieczora...

reklama
Ollesia, ale fajnie, wyobrazam sobie Waszego Piotrusia chodzacego i mowiacego "nie ma", pewnie tak samo smieszny widok jak Jagoda ktora siedzi na podlodze i zaczyna sie bujac (mowi budu, buju, lub buda - oznacza wszystko to samo - i kolysze sie w przod i w tyl :-D )

Do góry