reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Dominique- pisz, pisz o swojej Pszczółce, zdolniacha z niej a Ty musisz byc z tego powodu bardzo dumna mamusią:tak::tak::tak:no ale po kims te zdolnosci musiała odziedziczyc , ja stawiam na mamusie:-)a z tymi majtkami -rewelacja:-D:-D:-D

nam wczoraj z powodu nikłej gadadliwosci małej pediatra zalecił psychologa:baffled:ale jak tak czytam o waszych dzieciaczkach to Ami duzo nie odstaje od reszty(nie biorac pod uwage Majki oczywiście:-D) fakt mało mówi ale wszystko co chce potrafi wyegzekwować na migi lub swoim"yyyy" i sama nie wiem, w koncu co on moze stwierdzic u tak małego dziecka w dodatku jak mała pewnie sie troche speszy przy obcej osobie:confused:

reklama
Dominique, Ty pisz jak najwiecej - mnoze nasze dzieciaczki zmotywuje to do rozwoju mowy :-D:-D;-);-) Tylko pogratulowac zdolnej :tak:coreczki! A "ciacia" - hmmm, no idea :-):-):-)

Mada, nie wyglupiaj sie z tym psychologiem - Ami nie jest jedyna, ktora mowi tylko kilka slow; Sara tez nie ma za bardzo rozwinietego slownictwa :baffled: A o wizycie o psychologa nawet nie pomyslalam.

Silunia, fajnie, ze Zuzu juz w dziecinstwie bedzie wladac biegle dwoma jezykami :tak: Kapitalna sprawa jak sie dziecko w mieszanej rodzinie wychowuje, az zadroszcze :-)

Bedytko, liczyc do 6 to juz nie lada wyczyn :tak::-) Gratulacje dla Alutki! :tak:

Mada co za kompletna bzdura.......niech ten wasz lekarz to sie w glowke puknie
zuzu jak widzi pediatre to nawet slowka nie pisnie , tylko go oglada zeby jej krzywdy nie zrobil....sama widzisz , ze z Ami to normalnie rozwijajaca sie dziewczynka

dominique rosnie ci maly geniusz , bardzo szybko Maja leci z rozwojem.....zaraz bedzie czytac

Alka liczy do 6......wow toz to nielada osiagniecie u nas narazie tylko do 2 ;)))))) i to na palcach

REdaktorka jakby wasza mala wychowywala sie w rodzinie mieszanej narodowosciowo to tez zapieprzala by w dwoch jezykach.....tak jak pisze Sandra
Zuzu poprostu nie ma wyboru musi sie nauczyc ich dwoch, choc teraz mimo moich staran preferuje francuski

Mada, a moze tego pediatre do psychologa poslac? :baffled: Uciekaj stamtad, bo coraz "weselej" sie robi...

Bedyta, brawo dla Alutki! Piotrus jak liczy to tylko "pęć" i "pęć". Staje na wage i mowi: "o, pęć", pokazuje paluszki i mowi: "pęć". Tylko jak ubiera rekawiczki, to mowi: "jena", "duga" (jedna i druga).

Dominique, "Cio? Jajcio!'' jest najlepsze. :-D:-D:-D

siluniu- super, zuzu tak szybko uczy się języków:tak::tak: ale w przyszłości bedzie miąła dobrze:-D

mada- no co ty!!! moja julka tez prawie w ogóle nie mówi...ale tez nie przyszło mi do głowy, aby zabierać ją z tego powodu do psychologa... nie przejmuj się...ami nie jest sama...

bedyta- wow... alka dobra jest:-)

dominique- jeszcze raz napiszę- jestem pod ogromnym wrażeniem:szok::szok:

a wiecire co to jest aba??? oytóż moje dziecko woła tak na pieski... wczoraj siedze z nią w domu, za oknem ujada pies i moja julka woła aba... później przytargała mi swojego szczeniaczka uczniaczka, tez nazywając go aba:-D:-D
ciekawe skąd jej sie wzięło to aba:-D:-D

Ewa to bardzo ciekawe nazewnictwo ;))))))) u nas piesek to Szien lub wow wow , a kotek Sza i znow wszystko na literka SZ

ollesia piec to wazna cyferka :)))))))

u nas tez byl problem z jednym nazewnictwem mala chodzila po calym domu i wolala bija bija......okazalo sie ze to jej ulubiony pluszowy kot ktory sie nazywa Tabitha :)))))

"Ciacia" w słowniku Pszczoly oznacza serduszko:tak: Bo "serduszko puka w rytmie cza-cza" => ciacia = cza-cza, czyli w skrocie (myslowym) serduszko:-D:-D:-D Dobrych pare dni mi zajelo dojscie do tego;-)

reklama
eeeee
mój Piotrek jak gada, to tylko po swojemu w jakimś takim holendersko-arabskim, którego nikt nie rozumie. a jak do nas gada to tylko "yy" ze wskazaniem paluchem czego chce. i wszyscy go świetnie rozumiemy.

gdyby na serio wziąć uwagę tego pediatry Mada, to chyba większość dzieci musiałaby skończyć u psychologa. co za kretyn :no: nasze dzieci naprawdę mają jeszcze czas na gadanie :tak:

a rozmownym - głównie dziewczętom - serdecznie gratuluję :-)

Do góry