reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
kalambury są super! To nasza ulubiona zabawa:) Marysia zawsze podaje mi zielona kredkę i każe rysować. Mamy w zestawie kilkanaście rzeczy, które ja umiem narysować a ona powiedzieć:-D Na początku rysowałam cały obrazek (np dom, mysz, kot itp) i Marysia po chwili mówiła, a teraz jest zabawnie, bo ona zgaduje juz po pierwszej kresce. Dlatego zaczynam ja specjalnie mylić, zaczynam rysować dom i robię z tego budę dla psa itp, strasznie się wtedy smieje:) Dzieki kalamburom zaczęła powtarzać kilka słów np kółko.

kasiu buahaha
trasiu jestem zmęczona i przeczytałam: zaczynam ja specjalnie mylić, zaczynam rysować dom i robię z tego dupę psa:-D i sobie myślę: że niby jak???:-D:-D:-D

martadelko pieknie Emi gada! Maja ciut mniej zainteresowana, nie laczy jeszcze slow ale slownik ma baardzo bogaty. Wczoraj w aucie ciagnie za szalik i mowi falik;-)

Martedelko, ach, mi też się marzy już "mamusiu":-)
Miesio zna wiele słów, myślę, że ze sto spokojnie... Powtarza wszystko, wczoraj mówiliśmy sobie alfabet , chciałam sprawdzić ile wymówi literek i wymówił poprawnie wszystkie, nawet ź, ż, h. Ale w słowach już przestawia np miś to piś a czapka kapka. Ma problem z długimi słowami, lodówka, to lodlod:-D Ale o ile ilość słów jest zatrważająca to jakoś wypowiedzi tak jak pisałam- głównie jednowyrazowa jeszcze.

no jak się chwaliłam na głównym, Emi zbudowała pierwsze prawdziwe zdanie: 'To jest Bobek':szok::-)
co do liczenia to u nas: jeden, dua, tsi, piec, osiem:-D

Miesio pierwsze zdanie zapodał w lipcu " Mamo, Ajla aa-a!" ( Mamo Amelia śpi), teraz rzadko ale zdarzają się takie b proste typu Tata mniam-mniam ( tata je), Mama dań pić ( Mama daj pić). Najczęściej jednak jest prosty kuomnikat " pić!!!":-D Za to na pytania fajnie odpowiada np. gdzie jest miś? w zależności od sytuacji odpowiada tu ( jak jest gdzieś koło nas) tam ( jak jest w drugim pokoju np) albo nie ba (czyt. nie ma)- jak nie wie gdzie jest miś:-D

Martadelko, brawo dla Emi, musisz pęcznieć z dumy:tak::-)

Ostatnia edycja:
reklama
no Emi już wcześniej coś tam przebąkiwała jednozdaniowo ( m.in. 'mamusia... odź... domku' - jak byłyśmy na zajęciach dla dzieci, 'Mika...kotkiem...aaa', 'tatusiem...brum brum... babci'), ale teraz to było takie ... inne, nie umiem tego określić:sorry2:
Aestima, tak, duma mnie rozpiera:-D

Do góry