reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

trasia Marysia to nie goni równieśników tylko przegania, przeciętne dziecko jeszcze ma czas na takie wyczyny:tak:teraz to będziesz miała bonanzę z pilnowaniem jej;-)

reklama
A moja Hanka zaczyna stawać sama, to znaczy puszcza się obiema rączkami mebli i kilka sekund się utrzymuje, po czym ląduje na pupie :) Dzisiaj podpatrzyliśmy z mężem :) No i górne dwójki już pod skórą widać. Poza tym bez zmian :)

Julka siada dziś już sprawnie z czworaków a wczoraj tez zaczęła pełzać a dziś pełza już dość szybko (takie pełzanie-czołganie to jest) poza tym próbuje też raczkować i robi to w dość dziwny sposób....podskokiem podciąga dwa kolana pod siebie (pozycja czworacza) i tak się przesuwa trochę do przodu :-). Śmiesznie to wyglada.

Agabre...Hania pewnie zaraz będzie sama stawiała pierwsze kroczki

Trasia...widzisz, wszystko w swoim czasie. marysia juz przegoniła niektóre dzieciaczki. Julia jak na razie staje w łóżeczku :-)

Ja się cieszę z każdego jej postępu, ale jednocześnie martwię, czy nie za szybko staje i siada, ze względu na jej kręgosłup. Nie wiem, czy wystarczająco dojrzały jest.

Dziewczyny, gratuluję postępów! To niesamowite, że niemal każdego dnia nasze dzieci zaskakują nas czymś nowym! :-)
Ediś wczoraj stanął przy Tacie, a dziś... Najpierw zrobił po raz pierwszy "pa pa" do babci na skype, a potem zaczął wstawać przy bujaczku, żeby na koniec raczkując podejść do szafki i ją otworzyć - łobuziak mój kochany. Zresztą, same zobaczcie :-)
fotkaw (18).jpgfotkaw (8).jpgfotkaw (9).jpgfotkaw (12).jpgfotkaw (14).jpg

Zołza, no w rozwoju jak widzę też podobnie u naszych panów, z tym, ze Twój młodszy o m-c, mój Miesio to chyba największy forumowy leniuszek:-)

Zołza gratulacje!!!
agabre skoro Hania sama doszła do tego co robi, to widać kręgosłup i mięśnie są gotowe i wystarczająco wyćwiczone, co innego jakbyś sama ją stawiała na siłę...

reklama
Ale te maluchy nasze nas zaskakują.
Aestima...Julia to tez leniuszek choć dziś dawała popis swoich nowych umiejętności.

Zołza...Ediś świetny.

Do góry