reklama
sylviontko
Fanka BB :)
Mnie się wydaje, że młody daje mi sygnały, ale jak nabędę nocnik, to się okaże czy to te sygnały. Nie wyobrażam sobie czekać z nocnikiem do 1,5 roku, czy 2 lat. Mój 13 miesięczny bratanek już robi wszystko do nocnika, chyba ze nie zdąży, a wręcz komunikuje, że chce. Ale chyba dzieci na wielorazówkach szybciej te sprawy pojmują, niż na jednorazówkach.
W jednorazówkach dzieć ma zawsze sucho, więc jak ma wiedzieć, że należy siusiać gdzie indziej, skoro mu nie przeszkadza robienie tego pod siebie
W jednorazówkach dzieć ma zawsze sucho, więc jak ma wiedzieć, że należy siusiać gdzie indziej, skoro mu nie przeszkadza robienie tego pod siebie
sylviontko
Mój zaczyna być marudny i tak miał od urodzenia, że marudził, ja go na przewijak, a on siu na mnie Teraz znowu się chyba to w nim odezwało, więc trzeba wykorzystać, a co do wiosny, to oczywiście to będzie taki super wiek naszych maluchów i czas na uczenie czystości
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Wiecie co, my Karola wcześnie zaczęliśmy wysadzać (chyba miał 9 miesięcy). Tylko on bardzo regularnie robił kupkę, więc go sadzaliśmy rano jak wstał i kupa szła na nocnik. Jak miał 1,5 roku, to już nawet wołał kupę, ale siku duużo później. Pozbyliśmy się pieluch jak miał 2 lata i 2 miesiące. No ale to sprawa indywidualna... Nie bardzo wierzę w to, że roczne dziecko jest w stanie kontrolować sikanie.
Blu moja Pola podobnie miała- 1,5 roku wołała kupke, a po skończeniu 2 latek pożegnaliśmy pampersa. Ja próbowałam ja uczyc jak miała 13-14 miesięcy ale ona nic nie kumała, bo w tym wieku dziecko jeszcze nie kontroluje tego.
frotka 74
Mam nocnicek ,ciekawe czy ta mała pupina nie wpadnie do srodka.Jutro zobaczymy dla smiechu, bo uważam ze na wiosnę najlepiej zacząć
sylviontko
Zgadzam się z tym,że może jeszcze nie kontrolować, szczególnie, że tyle ciekawych rzeczy dookoła.
Ja spróbuję, być może się uda co któryś sik złapać
Ja spróbuję, być może się uda co któryś sik złapać
reklama
Agulka61
mazia tez tak planuje zeby w lecie,po podworku z goła pupa.
Podziel się: