reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój marcowych smyków czyli "moje Maleństwo już potrafi"

Hihi ja zawsze wiem kiedy jest juz po fakcie:p Bo Ola jak zrobi siku ta ja troszke wstrzasnie a jak kupke to czuc na caly dom:p A sygnalow przed jeszcze nie zauwazylam:p

reklama
Mnie się wydaje, że młody daje mi sygnały, ale jak nabędę nocnik, to się okaże czy to te sygnały. Nie wyobrażam sobie czekać z nocnikiem do 1,5 roku, czy 2 lat. Mój 13 miesięczny bratanek już robi wszystko do nocnika, chyba ze nie zdąży, a wręcz komunikuje, że chce. Ale chyba dzieci na wielorazówkach szybciej te sprawy pojmują, niż na jednorazówkach.
W jednorazówkach dzieć ma zawsze sucho, więc jak ma wiedzieć, że należy siusiać gdzie indziej, skoro mu nie przeszkadza robienie tego pod siebie

ja tez poczekam jeszcze na pewno conajmniej do wiosny przyjdzie lato bedzie z golym dupskiem po ogrodku latal moze sie nauczyLD

Mój zaczyna być marudny i tak miał od urodzenia, że marudził, ja go na przewijak, a on siu na mnie ;) Teraz znowu się chyba to w nim odezwało, więc trzeba wykorzystać, a co do wiosny, to oczywiście to będzie taki super wiek naszych maluchów i czas na uczenie czystości :)

Wiecie co, my Karola wcześnie zaczęliśmy wysadzać (chyba miał 9 miesięcy). Tylko on bardzo regularnie robił kupkę, więc go sadzaliśmy rano jak wstał i kupa szła na nocnik. Jak miał 1,5 roku, to już nawet wołał kupę, ale siku duużo później. Pozbyliśmy się pieluch jak miał 2 lata i 2 miesiące. No ale to sprawa indywidualna... Nie bardzo wierzę w to, że roczne dziecko jest w stanie kontrolować sikanie.

Blu moja Pola podobnie miała- 1,5 roku wołała kupke, a po skończeniu 2 latek pożegnaliśmy pampersa. Ja próbowałam ja uczyc jak miała 13-14 miesięcy ale ona nic nie kumała, bo w tym wieku dziecko jeszcze nie kontroluje tego.

Zgadzam się z tym,że może jeszcze nie kontrolować, szczególnie, że tyle ciekawych rzeczy dookoła.
Ja spróbuję, być może się uda co któryś sik złapać;)

reklama
Do góry