reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Z tym wchodzeniem w ubraniu :baffled: to przypuszczam ;-) to dlatego że jak były te upały to kąpała się w baseniku na działce w koszulce bo takie słońce było ostre
i........... chyba dlatego a z jeziorkiem to tak czasem bywa że dwa kroki i po pachy :-D:-D:-D

reklama
Sylwuś niestety. Ola zrobiła się małym szatanem. Ostatnio wymieniamy się przy niej bo na dłuższą metę obydwoje wariujemy. A jakie ma pomysły:szok:. W jednej chwili bawi się klockami a w drugiej molestuje psa. Jest przy okazji strasznie niedobra.

hmm...a ja mam zlote dziecko:-) normalnie dogadujemy sie(informuje tylko!) super! czasem wiadomo napsoci, czasem strzela fochy, ale w porownaniu do dzieci znajomych- kazdy mi mowi, ze mam aniola:-) jest posluszna, mowi dziekuje, prosze, jak cos nabroi - to zawsze przeprasza:tak:
co do zabaw - to fakt ja siodme poty wylewam, a Klaudii ciagle malo:-D

co do jedzenia tez sie poprawilo- ladnie zaczela jesc:tak:

jedno z czym walcze to bajki! jak jest w domu to ledwie prog przejdzie - wlacza sobie bajki:confused:...i jakbym z nia nie walczyla, mam wrazenie ze TV by jej wystarczyl:sorry2:

Sylwia, mój tak ma od urodzenia:baffled:

O to tak jak Kuba, torpeda w tyłku.:-D Siedzi tylko na fotelu u fryzjera.
Ostatnio zaczął śmigać na hulajnodze, ale tej dwukołowej i teraz walczą o nią z Bratem. Czasem zastanawiam się czy nie odkręcić mu tych bocznych kółek w rowerze bo z równowagą widzę, że nie ma problemów.
A i jak na rowerze śmiga to koniecznie na bosaka- fakir jeden aż mnie stopy bolą na samą myśl.:crazy:

Kubuś na pewno mnóstwo rzeczy u brata podpatruje:tak:Miki jak się bawi ze starszym kolegą to bardzo często go naśladuje. Nieraz to mamy niezły ubaw, bo biegnąc za nim podskoczy wtedy co on, podrapie się wtedy co on:-D:-D:-D I z tym kolegą idzie do przedszkola - mam nadzieję, że będzie im raźniej:tak:

Klaudia tez nasladuje inne dzieci:tak:
najwiekszy ubaw mamy z tego jak Klaudia "dogaduje" sie po angielsku:rofl2: dzieciecy belkot z angielskim akcentem - gl. wowczas gdy jest obrazona:confused::-D

Marta też jest niezmęczalna... nie wiem, skąd ona ma tyle energii i pomysłów.
I tak jak Klaudia bardzo lubi bajki. Na dworze biega, bawi się, szaleje i nigdy nie ma dość, ile ja się muszę nagadać żeby wreszcie zechciała łaskawie iść do domu, a jak już wejdzie do domu, od razu chce bajki, czasem mam wrażenie, że gdybym nie proponowała jej zabawy, przesiedziałaby przed telewizorem albo komputerem pół dnia.

reklama
Klaudia tez nasladuje inne dzieci:tak:
najwiekszy ubaw mamy z tego jak Klaudia "dogaduje" sie po angielsku:rofl2: dzieciecy belkot z angielskim akcentem - gl. wowczas gdy jest obrazona:confused::-D

U mnie na odwrót. Jak rano Kuba woła : mama, to ja zaspana odpowiadam: mhm, bo nie chce mi się mówić słucham , a on na to : po polsku do mnie mów a nie po angielski :-D

Do góry