reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Baska moj tez jakis taki wrazliwy sie zrobil (tyle, ze duzo wczesniej bo po podrozy do Europy a nie ostatnio) i latwo go przestraszyc. U nas glownie halas lub nieoczekiwany ruch a nie twarz lub przedmiot maja taki efekt. Dlatego mysle ze moze jednak troche nadwyrezylismy Julkowy uklad nerwowy:-( W kazdym badz razie jest juz lepiej niz miesiac temu :-)

A zabawki rzeczywiscie bardzo fajne i pomyslowe:-)

reklama
Baśka co do tego nieszczęsnego raczkowania to ujęłaś to dokładnie tak jak chciałam to przekazać :-) :-) :-) a jak widać mi nie wyszło. Swoją drogą co do dziedziczenia predyspozycji dysleksji i dysgrafi to właśnie w tym roku się dowiedzialam że miałam dysgrafię, właśnie przy okazji rozmów z psychologiem przed pójściem Bartola do szkoły.

A odnośnie przestraszania się maluchów, to mój Kubiszon panicznie się boi jak kicham :-) :-) :-) beczy wtedy na całego

Wklejam obiecane wiczonka

IMG_6059_1.jpg

Jest jeszcze jedno i od tego w zasadzie się zaczyna jak niunio leży na boku, to łapiemy go za ramię, jakbyśmy go chcieli przekręcić na brzuch, ale nie przewracamy, tylko chodzi o to żeby w tej pozycji podniósł głowę nad ziemię. I tak z obu stron

Sumka, fajne ćwiczonka, ja też wypróbuję.
U mnie mąż ma potworną dysleksję....dlatego mam zamiar z Karolkiem tak zapobiegawczo ćwiczyć od małego różne zabawy "zapobiegające" :)
A co do wytłumaczenia - to mój chleb powszedni ;) od 4 lat badam dyslektyków chociaż właśnie zdecydowałam się na rok przerwy

Rzeczywiście super ćwiczenia, napewno spodobają się mojemu małemu, on lubi jak coś z nim "kombinuję":-) No i mam nadzieję, że pomogą:-)
Dzięki :-D

Nie wiem czy to tu się mogę pochwalic co umie robić Marysia (orócz grania mi na nerwach)

śmije sie głosno i gaworzy (ba, łe, ne)
piszczy przeraźliwie
przerwaca sie od paru dni z plecków na brzuszek
zaczepia innych
pięknie chwyta zabawki i przekłada z rączki do rączki
chwyta grzechotke leżacą na ziemi jak leży na brzuszku
wszystko gryzie włacznie z moimi sutkami
trzymana w pionie umie oprzeć nóżki na ziemi i jakby się tak nimi podpiera i próbuje sprężynowac
podciągana za rece do pionu trzyma głowke z resztą ciała
umie usiedzieć przez 3 sekundy :-D :-D :-D
na brzuszku unosi klatke piersiową (zaniedługo chyba zacznie opierac się na dłoniach) na razie na przedramionach
bije łapkami w karuzelkę i pałąk (starsznie ją to śmieszy)

reklama
znalazłam super zabawki!!! Novum przynajmniej wg mnie super - tylko jutro wygram w totolotka i kupuje wszystkie :) a tak na serio - na pewno na coś się skuszę tylko wybór taki duży że ciężko się zdecydować

Baska Novum kiedys byly w bajce...bylismy jego przedstawicielami na pomorzu:-) naprawde maja wiele fajnych rzeczy...No i bardzooooo wiele przedszkoli,szkol i innych placowek zaopatruje sie w zabawki z Novum...fakt cenowo drogo,ale warto...Sama mialam radoche jak przychodzil do nas towar:-D

Do góry