reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
:-)ja sama jestem w szoku bo pamietacie jak sie martwiłam !!! I z takiego niekumatego dziecka w dwa tygodnie nauczyla się tylu rzeczy!!!! To starsznie szybko postępuje, lawionowo wręcz.... codziennie sie uczy czegoś nowego. To takie małe rzeczy w porównaniu z suksesami pierwszych kroczków ale jak ktoś tak długo na nie czeka i już się martwi to BARDZO cieszą. Nie rzebyście myślały ze się przechwalam ale po prostu spadł mi kamień z serca.

Co do nocniczka to ja jestem z tej szkoły - nie sadzania na nocnik - my dopriero zacznniemy w przyszłym roku... Fajny artykuł jest na ten temat w Twoim dziecku polecam wam

Rusałka Klaudysia ma dobry charatkterek - przełamuje przecież swoje lęki :-)
Mamoot, KasiuDe - dzieciaki zamieniają się nam z niemowlaczków w chłopczyki i dziewczynki. Ani sie nie obrócimy a pójdą do przedszkola;-)

no dokładnie, zaniedługo zamiast roczku będziemy organizować komunie:tak:

a u nas fali usypianie misia, albo lalki i piękne spiewy Otylki aaaaaaaaaaaaa, poza tym na słowo tany tany,zaczyna tańczyć;) składa rączki i się buja:-)tak samo jak słyszy muzykę od razu tańczy, bosko to wygląda

A mnie Zoska zaskakuje , bo ......... uczyłam ją przeróżnych rzeczy tj. ukochaj mamę/tatę, zrób cacy -cacy i całą mase innych rzeczy . Nic nie pokazywała więc myślałam ze to jeszcze nie jej pora na takie "sztuczki";-). Dziadki przylecieli a Zośka jak "małpka cyrkowa" pokazuje WSZYSTKO co ją mozolnie uczyłam :szok::-):-)
Wiem że dziewci dużo potrafią ale nie pokazują ale żeby aż taki numer mi wycieła :-) oczywiście jestem zachwycona popisowymi numerami Zoski ;-):-)

Ja tez przeczytałam od A do Z czym Marysia zaskakuje swoich najblizszych ;-):-) Brawo dla nszej madrej Marysi !!!!!!!!!!11 JAk widać na każdego musi przyjść odpowiednia pora

A ja się wczoraj z mężem składałam ze śmiechu, bo przy obiedzie leciało w telewizji "Jaka to melodia". Nawet nie patrzyliśmy, jakos tak w tle, ale Olka czujna - jak ktoś zgadł piosenkę i były oklaski, to ona też biła brawo, a jak potem tą piosenkę śpiewali, to tak tańcowała, że mało orła nie wywinęła :) Normalnie przedni widok. I tak cały program!

Ach te nasze mądre szkrabiki!
Miki wczoraj też wsłuchany w muzykę, ale inną - Dziadziu słuchał i oglądał w TV jazz, a Miki razem z nim;-):laugh2:Co chwilę wychylał się zza krzesła i gulał jak grają na instrumentach:-)

reklama
Fajne te nasze dzieciaczki już. Mati odkąd poczuł że można cały dzień spędzić na dworzu to nie chce mi w domu siedziec:tak:Z ledwością go teraz zaciągnęłam żeby obiad zrobić i zaraz lecimy dalej na ogród ja się zesmażę na tym słońcu a on wykończy biedne koty;-)A ostatnio moja Magda chciała bardzo iść do kościola więc się wybrałam z nią no i z Mateuszem. A ten jak usłyszał spiewy w kościele to odechciało mu się spać i całą mszę spedziłam na ganianiu za nim. Najlepszy był moment jak usłyszał dzwonki przy klęczeniu - zaczął iść w kierunku ołtarza ja biegnę za nim a on zobaczył że ksiądz klęknął to na środku przed samym ołtarzem też uklęknął:-)

Do góry