reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Wasze maluchy mało mówią ale się dużo ruszają
a Daniel gada jak najęty ale mało sie rusza.. gada to mało powiedziane.. piszczy gulga, buzia mu sie nie zamyka.. a przemieszcza się nadal pełzając..
Fusik, u nas raczkowanie, stawanie i inne sporty na porządku dziennym. Ale ostatnio Zosię zatkało i nie mówi nic... czasem jej się wyrwie baba, ze dwa razy mama..
Podobno jest tak że dzieci koncentruja sie na jakiejś dziedzinie rozwoju. Jeśli bardziej dynamicznie rozwijaja się intelektualnie, zwalniają w rozwoju fizycznym i na odwrót. A nasze dzieciaczki są tego dobrym przykladem:-)

reklama
U nas tez codzinnie widac jakies nowosciMati coraz lepiej pelza, na razie wciaz na boki i do tylu ale coraz szyciej i widze ze jest o krok od pelzania do przodu..
Kiedy siedzi, lapie go za raczki a on przysuwa pupe do piet i wstaje...
U na w rodzinie obstawiaja z predziej zacznie chodzic niz raczkowac...

a jak siedzi to robi nura na nos...- to jest niezle....:-):-):-)

Mowi : baba i dada a nawet takie cos a la dzidzia..]]
Robi siusiu i kupke na nociczek prawie codzinnie:-):-):-)
Bawi sie adnie sam i ma teraz etap rzucania zabawek z rozmachem na wszystkie stony, juz pare razy zarobilam klockiem w twarz...
i przewraca kartki w ksiazeczka i podnosi w nich takie klapki..., jego ulubiona teraz to 'Jeden dzien z zycia Emila i Klary':-):-)
a w kapieli dzisiaj przechylil buzke do dolu zeby ja sobie zamaczac w wodzie....
irmaaa - Mati tez to robi - boskie!!!!!

No Wojtuś, czyzbys był naszym czarnym koniem?:tak: :-)

A ja uwielbiam patrzyć jak Mikołajkowi coś wpadnie pod meble i ten normalnie rozpłaszcza się na podłodze i kuka gdzie to jest:laugh2:

No brawooo ,brawooo dla wszystkich nowych osiagniec...

Ja musze pochwalic moja mloda bo wie dokladnie jak wyjsc ze swojego poslania,ale i dzis udowodnila ze umie tam tez wrocic i ladnie polozyc sie i zasnac...:-)
Dokladnie bylo tak ze polozylismy ja jak zawsze do spania z butla mleka...Mleko wypite ale mloda nie spi...Slyszymy ze placze wiec Adam poszedl ale niestety Ptycha wolala se dalej poryczec niz przytulic glowke do podusi i lulu...Wiec Stary ja zostawil ,zamknal drzwi i wyszedl...Po chwili slyszymy ze mloda przy drzwiach ...Oczywiscie placze i jeki ale my nie ugieci jak nigdy nie poszlismy...No i stwierdzila cwana bestia ze nie ma co ze starymi zadzierac i poczlapala polozyc sie spac...moze nie dokladnie jak trzeba ale przynajmniej na wlasciwym miejscu...
Wycaluje ja za to jutro jakw stanie...:-)
A wygladalo to tak :-)

d735e244a47a047amed.jpg

c75acd5bf7349c81med.jpg

236b88a3d396baaamed.jpg

łAł Pati jestem pod wrażeniem, normalnie szczena mi opadła:szok::szok:
ja to sie doczekam tego może za 2 lata;-) mój cycuś ma sen niestety po mnie i co chwile sie budzi szczególnie ostatnio chyba przez te zeby:baffled:

Kurcze, ale dzieciaki już duże!! Wielkie gratulacje dla Wojtusia!! Zastanawiałam się, kto będzie pierwszy :)

A Noemi - mała cwaniara :) Jak sobie wykombinowała w główce :) Moja Olka, jak już wstanie sama w łóżeczku, to nie ma siły, żeby się sama położyła. Prędzej zaśnie na stojąco, niż przyjmie pozycje horyzontalną :)

Ale -pochwalę się też -Olka nauczyła się mówić cześć :) Wstaje rano w łóżeczku i mówi-EŚŚŚĆĆĆ! I jak ktoś do nas przyjdzie, to też :) Strasznie to śmieszne i rozczulające. No i jeszcze potrafi pokazać, gdzie mamusia ma nosek :)

reklama
Do góry