Nasz Tymuś tez od wczoraj dostaje witaminę D3, żelazo, kwas foliowy itp. Do tej pory nie dostawał nic (bo od urodzenia ma malutkie ciemiączko), ale wczoraj jak przyszły wyniki badań (podwyższona fosfataza alkaliczna, lekki niedobór żelaza i lekko zmniejszona średnica krwinek) to Tata przepisał nam kilka "witaminek"
A mam do Was takie pytanie: czy może któryś z Waszych Maluszków jak leży na brzuszku to trzyma rączki wzdłuż tułowia? Pytam, ponieważ nasz Synuś od miesiąca chce leżeć tylko w tej pozycji
Jak miał 1,5 miesiaca to slicznie podnosił się na rączkach, rozglądał itd., a teraz ... podnosi samą główkę bardzo wysoko, rozgląda się, potrafi ja tak trzymać nawet kilka minut, ale raczki leżą sobie wzdłuz tułowia - jak przełożymy Mu do przodu, to ładnie się podnosi, ale jak nie ogranicza Mu się mozliwości przełożenia z powrotem do tyłu, to szybko korzysta z okazji
Wszyscy lekarze których pytaliśmy mówią, żeby się nie martwić (w sumie się nie martwimy, bo Tymuś rozwija sie straszni szybko i jest strasznie silny), ale zastanawiam się, czy sa może jakies sposoby, żeby nasz Maluszek polubił leżenie z raczkami do przodu? [kuzynka mówiła mi, zeby kłaść przed Nim zabawki, ale nasz Cwaniaczek i bez tych rączek oglada sobie te zabawki przed sobą - a że póki co nie wykazuje chęci ich chwytania, więc jest Mu dobrze tak jak jest
]