reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
przede wszystkim wielkie gratki dla wszystkich maluchów!!!!

Ja w koncu moge sie pochwalic, ze moje diecie zaczyna prawie w 100 procentach mówic ludzkim glosem!!! A co zaskakujace nawet zaczyna powtarzac slowa co do tej pory bylo niemozliwoscia, mowil tylko jak chcial i nie bylo mowy o tym, ze cos za kims powtorzy a wczoraj nawet powtórzył... GRZYB!!!, bylam w wielkim szoku, bo ja mu tu nudze o omkach, pieskach, kotkach, lalach i innych prostych słowach a on, takie slowo jak grzyb powtorzyl, no i oczywiscie ma do perfekcji opanowane słowo: kontuter (czyt. komputer) i dzoni alo (czyt. dzwoni halo, czyli dzwoni telefon)

To mnie pocieszylas bo to znaczy ze jest nadzieja dla mojej Olci ;D Ona tez po swojemu tylko i nie chce powtarzac

U nas zaczyna się seryjne a cio to?
Tak więc zmęczona jestem gadaniem, chociaż póki co krótkie i proste odpowiedzi jej wystarczą. Gorzej, jak takowe przestaną jej wystarczać. ;-)

Brawo, brawo maluszki :-):tak:

U nas z ciekawszych słowek to:
kapi kak - kapitan Huck (z "Piotrusia Pana" :-D)
bzzzzz.... sio - uciekaj mucho
oć - chodź
sie - siedź lub sia - siadaj
nie će - nie chce
boji mama, mama nie bój nie bój nie - boję się, mama mówi nie bój, nie bój się :-D
pam i pami (lub: panini) - pan i pani
konie - koniec ( ostatnio u pani doktor mu się nie podobało bardzo jak mu do gardła zaglądała i zaraz po ubraniu Matiego, ja usiadłam na krzesło czekając na recepty, a on do pani doktor: "konie ... papa" puścił buziaka i łap mnie za rękę i ciągnie do drzwi, czyli że koniec i już idziemy :sorry2::rofl2::tak:)

Ale nie chce powtarzać :sorry2:, mówi to co chce i kiedy sam chce, nie wtedy gdy poprosi go mama :-D

Brawa dla gadulskich :tak:, u Nas małymi kroczkami Nikuś zaczyna powtarzać nowe słowa, choć wie co znaczą, nie che ich używać :no:, na okrągło jest tylko "Lala" czyli Teletubisie :dry:.

Rochu mówi jak mu się chce;-)
Ostatnio przy śniadaniu mrukną: mhm dobre:-)
Innym razem w sklepie powiedział do pani thank you;-)a generelnie z upodobaniem powtarza no no no no.
I choć mao wyraźnie mówi, to po swojemu nawija jak najęty:-D
najbardziej podoba mi się jak spiewa:tak: i jak zna piosenkę i jest w niej łatwe do wypowiedzenia słowo to je wyśpiewuje:-)
Do mnie woła różnie, ostatnio Kaka (Kasia mu nie wychodzi) lub mama.
Liczę na to,że w Polsce się rozkręci:tak:

reklama
Gratuluję liczenia Emilce i Natalce :-D a Zuzi zapału do jedzenia 8 jajek :-D:-D:-D
Gracjanek jednak mnie zaskoczył, że umie wypowiedzieć tak ciężkie słowo :szok::-D Gratulacje!

No i widzę, że Mati też zaczyna przemawiać ludzkim językiem :-D:-D:-D

Któregoś wieczoru Witek przebudził się i pokazał tacie picie, a Maciej do niego "chcesz pić?", a synek mu na to zaspanym głosem "kcem" :szok: Normalnie szok! Niestety na drugi dzień nie chciał już tego słowa powtórzyć :no::dry:
Za to na topie jest:
to to; to to je - co to, co to jest
me - moje
ne, nie - nie
pam - pada, kapie
lala - muzyka
mmmmm - muczenie krowy
i najlepsze kigyligy (chyba tak to brzmi) - włączyć muzykę :-D

Poza tym na wszystko się wspina i ćwiczy skakanie :baffled:

Do góry