reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
przede wszystkim wielkie gratki dla wszystkich maluchów!!!!

Ja w koncu moge sie pochwalic, ze moje diecie zaczyna prawie w 100 procentach mówic ludzkim glosem!!! A co zaskakujace nawet zaczyna powtarzac slowa co do tej pory bylo niemozliwoscia, mowil tylko jak chcial i nie bylo mowy o tym, ze cos za kims powtorzy a wczoraj nawet powtórzył... GRZYB!!!, bylam w wielkim szoku, bo ja mu tu nudze o omkach, pieskach, kotkach, lalach i innych prostych słowach a on, takie slowo jak grzyb powtorzyl, no i oczywiscie ma do perfekcji opanowane słowo: kontuter (czyt. komputer) i dzoni alo (czyt. dzwoni halo, czyli dzwoni telefon)

To mnie pocieszylas bo to znaczy ze jest nadzieja dla mojej Olci ;D Ona tez po swojemu tylko i nie chce powtarzac

U nas zaczyna się seryjne a cio to?
Tak więc zmęczona jestem gadaniem, chociaż póki co krótkie i proste odpowiedzi jej wystarczą. Gorzej, jak takowe przestaną jej wystarczać. ;-)

Brawo, brawo maluszki :-):tak:

U nas z ciekawszych słowek to:
kapi kak - kapitan Huck (z "Piotrusia Pana" :-D)
bzzzzz.... sio - uciekaj mucho
oć - chodź
sie - siedź lub sia - siadaj
nie će - nie chce
boji mama, mama nie bój nie bój nie - boję się, mama mówi nie bój, nie bój się :-D
pam i pami (lub: panini) - pan i pani
konie - koniec ( ostatnio u pani doktor mu się nie podobało bardzo jak mu do gardła zaglądała i zaraz po ubraniu Matiego, ja usiadłam na krzesło czekając na recepty, a on do pani doktor: "konie ... papa" puścił buziaka i łap mnie za rękę i ciągnie do drzwi, czyli że koniec i już idziemy :sorry2::rofl2::tak:)

Ale nie chce powtarzać :sorry2:, mówi to co chce i kiedy sam chce, nie wtedy gdy poprosi go mama :-D

Brawa dla gadulskich :tak:, u Nas małymi kroczkami Nikuś zaczyna powtarzać nowe słowa, choć wie co znaczą, nie che ich używać :no:, na okrągło jest tylko "Lala" czyli Teletubisie :dry:.

Rochu mówi jak mu się chce;-)
Ostatnio przy śniadaniu mrukną: mhm dobre:-)
Innym razem w sklepie powiedział do pani thank you;-)a generelnie z upodobaniem powtarza no no no no.
I choć mao wyraźnie mówi, to po swojemu nawija jak najęty:-D
najbardziej podoba mi się jak spiewa:tak: i jak zna piosenkę i jest w niej łatwe do wypowiedzenia słowo to je wyśpiewuje:-)
Do mnie woła różnie, ostatnio Kaka (Kasia mu nie wychodzi) lub mama.
Liczę na to,że w Polsce się rozkręci:tak:

reklama
Gratuluję liczenia Emilce i Natalce :-D a Zuzi zapału do jedzenia 8 jajek :-D:-D:-D
Gracjanek jednak mnie zaskoczył, że umie wypowiedzieć tak ciężkie słowo :szok::-D Gratulacje!

No i widzę, że Mati też zaczyna przemawiać ludzkim językiem :-D:-D:-D

Któregoś wieczoru Witek przebudził się i pokazał tacie picie, a Maciej do niego "chcesz pić?", a synek mu na to zaspanym głosem "kcem" :szok: Normalnie szok! Niestety na drugi dzień nie chciał już tego słowa powtórzyć :no::dry:
Za to na topie jest:
to to; to to je - co to, co to jest
me - moje
ne, nie - nie
pam - pada, kapie
lala - muzyka
mmmmm - muczenie krowy
i najlepsze kigyligy (chyba tak to brzmi) - włączyć muzykę :-D

Poza tym na wszystko się wspina i ćwiczy skakanie :baffled:

Do góry