reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Żywa może to po prostu BUNT !!!!!!!!!!!!!!!!!:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

:-D:-D:-D:-D bunt czy nie bunt:-p gratki za umiejetnosc porozumienia sie:-D:-D:-D

Natalka to na latwizne idzie:rofl2::-D:-D po co ma sie wysilac jak moze wszystkich nazywac mama:laugh2::laugh2::laugh2:

Lorien jestem w szoku ze mowi imiona - Nikus tylko "Oka" (olka) wola na moja siostre i kiedys "mata"(na mnie) a swoje i wszystkie inne udaje ze nie slyszy jak go prosze o powtorzenie:no:

reklama
Podobno dziewczynki szybciej mówią niż chłopcy, co potwierdza się u małej Emilki.
No i smok też blokuje ponoć rozwój mowy. Sama nie wiem.

U nas od ponad tygodnia też jest mama na wszystkich: na tatę, na obie babcie i na dziadka :tak:;-):-D Małemu chyba wszystko się pokręciło :-(

Mati wczoraj na spacerze biegał za gołębiami i wołał: "koko" :-D:-D:-D:-D:-D:rofl2: , a jak zrobi coś (zazwyczaj niedozwolonego :baffled:) to przylatuje do mnie mówi: "ja" i pokazuje dwoma kciukami na siebie, po czym ciągnie mnie za rękę, żeby pokazać co zmajstrował :-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-Dprzesłodki ten Mateuszek!:-Da swoją drogą, to dobrze, że potrafi się przyznać do psoty, no no, jestem pod wrażeniem:tak::tak::tak:

Lorien ale ona ladnie gada!! "Andrzej" wymiata:-D:-D:-D
i jaka ma pamiec dobra!!
No a dzieki "piszczalce" mamy nowe powiedzonko:rofl2:
Niko odpowiada na "jak robi kotek, piesek, maly glod i jak piszczy Emi":-D:-D:-D
ogladal z wielkim zainteresowaniem i nasladowaniem:rolleyes2:

a jak szybko biega i je:szok::szok::szok::-D:-D:-D
super filmiki!!

Tika, ale masz grzecznego synka, u nas Julka tylko pokazuje i "mowi", ze cos sie zepsuło, ale kto zepsuł to juz nie ma takiej opcji
Emilke zobacze w domku dopiero
U nas z mowieniem raczej małe postepy, ale rozumie wszystko co sie do niej mowi, czasem rozumie słowa, o ktorych mi sie wydaje ze pierwsze słyszy

Lorien ... Emi boska :-D:-D:-D "Ajej" faktycznie wymiata :-D:-D:-D, widać że bardzo kocha swojego tatusia ... no i pewnie tatuś dumny z córy :tak:.
Dla mnie hitem jest jeszcze "Emi" :-D:-D:-D tak fajnie je intonuje :-D. No i boszzzzz ... ona przecież nie usiedzi na miejscu ... :szok::szok::-D:-D

Martuchaa ... Nikusiowi gratulujemy umiejętności :-):-):tak::tak: ... a jak robi "mały głód" :confused: ... bo my nie wiemy :no::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Lorien ale ona ladnie gada!! "Andrzej" wymiata:-D:-D:-D
i jaka ma pamiec dobra!!
No a dzieki "piszczalce" mamy nowe powiedzonko:rofl2:
Niko odpowiada na "jak robi kotek, piesek, maly glod i jak piszczy Emi":-D:-D:-D
ogladal z wielkim zainteresowaniem i nasladowaniem:rolleyes2:

a jak szybko biega i je:szok::szok::szok::-D:-D:-D
super filmiki!!
Martuchaa chętnie zobaczyłabym Nikusia jak odpowiada na piszczącą Emi :-D
Tak, biegać to ona potrafi, czasem nie idzie jej dogonić, a zjeść nie ma czasu spokojnie chyba że w krzesełku jak bajkę ogląda, to wtedy czas na jedzenie się znajdzie a czasem nawet na prasówkę :-D:-D:-D

Lorien ... Emi boska :-D:-D:-D "Ajej" faktycznie wymiata :-D:-D:-D, widać że bardzo kocha swojego tatusia ... no i pewnie tatuś dumny z córy :tak:.
Dla mnie hitem jest jeszcze "Emi" :-D:-D:-D tak fajnie je intonuje :-D. No i boszzzzz ... ona przecież nie usiedzi na miejscu ... :szok::szok::-D:-D
dzięki Tika, tak tak, Tatuś chodzi dumny jak paw! Ostatnio bardzo się do siebie zbliżyli.
A co do jeża w dupce, to fakt, wlazł jej i nie chce wyjść, bo Emi na pupie nie usiedzi. Zresztą to jest człowiek czynu, akrobatka i mały świrek :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
a jak robi "mały głód" :confused: ... bo my nie wiemy :no::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

on to z tek reklamy podpatrzyl danio jak taki maly glod siedzi i oni mowia ssie cie maly glod a on tak jakby ssie:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: nie wiem jak to napisac:-D:-D:-D
i Nikus go uwielbia i tak zawsze nasladuje a jak mowimy a jak robi maly glod to zawsze tak robi:-)
jak sobie sprawie nowy aparat z glosem(bo mam bez:dry:)
albo pozycze to wam nagram:tak:
z reklam jego ulubione to "danone fantazja" z ta piosenka co tancza truskawki, wlasnie danone "danio" (ten co jest maly glod) i ten budyn Paula "bo Paula to jest krowa na maksa odjazdowa...":-)
czyli mleczno - reklamowy:-D:-D:-D

Do góry