reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Żywa może to po prostu BUNT !!!!!!!!!!!!!!!!!:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

:-D:-D:-D:-D bunt czy nie bunt:-p gratki za umiejetnosc porozumienia sie:-D:-D:-D

Natalka to na latwizne idzie:rofl2::-D:-D po co ma sie wysilac jak moze wszystkich nazywac mama:laugh2::laugh2::laugh2:

Lorien jestem w szoku ze mowi imiona - Nikus tylko "Oka" (olka) wola na moja siostre i kiedys "mata"(na mnie) a swoje i wszystkie inne udaje ze nie slyszy jak go prosze o powtorzenie:no:

reklama
Podobno dziewczynki szybciej mówią niż chłopcy, co potwierdza się u małej Emilki.
No i smok też blokuje ponoć rozwój mowy. Sama nie wiem.

U nas od ponad tygodnia też jest mama na wszystkich: na tatę, na obie babcie i na dziadka :tak:;-):-D Małemu chyba wszystko się pokręciło :-(

Mati wczoraj na spacerze biegał za gołębiami i wołał: "koko" :-D:-D:-D:-D:-D:rofl2: , a jak zrobi coś (zazwyczaj niedozwolonego :baffled:) to przylatuje do mnie mówi: "ja" i pokazuje dwoma kciukami na siebie, po czym ciągnie mnie za rękę, żeby pokazać co zmajstrował :-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-Dprzesłodki ten Mateuszek!:-Da swoją drogą, to dobrze, że potrafi się przyznać do psoty, no no, jestem pod wrażeniem:tak::tak::tak:

Lorien ale ona ladnie gada!! "Andrzej" wymiata:-D:-D:-D
i jaka ma pamiec dobra!!
No a dzieki "piszczalce" mamy nowe powiedzonko:rofl2:
Niko odpowiada na "jak robi kotek, piesek, maly glod i jak piszczy Emi":-D:-D:-D
ogladal z wielkim zainteresowaniem i nasladowaniem:rolleyes2:

a jak szybko biega i je:szok::szok::szok::-D:-D:-D
super filmiki!!

Tika, ale masz grzecznego synka, u nas Julka tylko pokazuje i "mowi", ze cos sie zepsuło, ale kto zepsuł to juz nie ma takiej opcji
Emilke zobacze w domku dopiero
U nas z mowieniem raczej małe postepy, ale rozumie wszystko co sie do niej mowi, czasem rozumie słowa, o ktorych mi sie wydaje ze pierwsze słyszy

Lorien ... Emi boska :-D:-D:-D "Ajej" faktycznie wymiata :-D:-D:-D, widać że bardzo kocha swojego tatusia ... no i pewnie tatuś dumny z córy :tak:.
Dla mnie hitem jest jeszcze "Emi" :-D:-D:-D tak fajnie je intonuje :-D. No i boszzzzz ... ona przecież nie usiedzi na miejscu ... :szok::szok::-D:-D

Martuchaa ... Nikusiowi gratulujemy umiejętności :-):-):tak::tak: ... a jak robi "mały głód" :confused: ... bo my nie wiemy :no::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Lorien ale ona ladnie gada!! "Andrzej" wymiata:-D:-D:-D
i jaka ma pamiec dobra!!
No a dzieki "piszczalce" mamy nowe powiedzonko:rofl2:
Niko odpowiada na "jak robi kotek, piesek, maly glod i jak piszczy Emi":-D:-D:-D
ogladal z wielkim zainteresowaniem i nasladowaniem:rolleyes2:

a jak szybko biega i je:szok::szok::szok::-D:-D:-D
super filmiki!!
Martuchaa chętnie zobaczyłabym Nikusia jak odpowiada na piszczącą Emi :-D
Tak, biegać to ona potrafi, czasem nie idzie jej dogonić, a zjeść nie ma czasu spokojnie chyba że w krzesełku jak bajkę ogląda, to wtedy czas na jedzenie się znajdzie a czasem nawet na prasówkę :-D:-D:-D

Lorien ... Emi boska :-D:-D:-D "Ajej" faktycznie wymiata :-D:-D:-D, widać że bardzo kocha swojego tatusia ... no i pewnie tatuś dumny z córy :tak:.
Dla mnie hitem jest jeszcze "Emi" :-D:-D:-D tak fajnie je intonuje :-D. No i boszzzzz ... ona przecież nie usiedzi na miejscu ... :szok::szok::-D:-D
dzięki Tika, tak tak, Tatuś chodzi dumny jak paw! Ostatnio bardzo się do siebie zbliżyli.
A co do jeża w dupce, to fakt, wlazł jej i nie chce wyjść, bo Emi na pupie nie usiedzi. Zresztą to jest człowiek czynu, akrobatka i mały świrek :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
a jak robi "mały głód" :confused: ... bo my nie wiemy :no::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

on to z tek reklamy podpatrzyl danio jak taki maly glod siedzi i oni mowia ssie cie maly glod a on tak jakby ssie:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: nie wiem jak to napisac:-D:-D:-D
i Nikus go uwielbia i tak zawsze nasladuje a jak mowimy a jak robi maly glod to zawsze tak robi:-)
jak sobie sprawie nowy aparat z glosem(bo mam bez:dry:)
albo pozycze to wam nagram:tak:
z reklam jego ulubione to "danone fantazja" z ta piosenka co tancza truskawki, wlasnie danone "danio" (ten co jest maly glod) i ten budyn Paula "bo Paula to jest krowa na maksa odjazdowa...":-)
czyli mleczno - reklamowy:-D:-D:-D

Do góry